Acte d’agraïment a les entitats de gent gran

De Acte d’agraïment a les entitats de gent gran

L’any 2011 s’ha celebrat l’any del voluntariat

Els orígens de l’Any Europeu del Voluntariat s’inicien en el mes de  desembre de 2006, quan el Comitè Econòmic i Social Europeu va demanar a la Comissió Europea “que proclames un Any del Voluntariat i publiques, com més aviat millor, un Llibre Blanc sobre el voluntariat i la ciutadania activa a Europa .

En el 2011 també es va  commemorar el desè aniversari de l’Any Internacional dels Voluntaris de les Nacions Unides, celebrat el 2001.
Els objectius específics per a l’Any Europeu han estat:
Treballar per aconseguir un entorn que afavoreixi el voluntariat: consolidar que el voluntariat formi part de la promoció de la participació ciutadana i abordar els obstacles que existeixen en el desenvolupament de les activitats voluntàries.

Oferir mitjans d’actuació a les organitzacions de voluntaris i millorar la qualitat del voluntariat: per tal d’ajudar a les seves organitzacions a posar en marxa nous tipus d’accions voluntàries i propiciar l’establiment de xarxes i cooperació entre la societat civil.

Reconèixer les activitats de voluntariat: fomentar iniciatives apropiades per a particulars, empreses i organitzacions implicats en el desenvolupament del voluntariat i aconseguir un reconeixement més gran dels responsables polítics, les organitzacions de la societat civil i els empresaris per les aptituds i competències desenvolupades a través del voluntariat

Sensibilitzar sobre el valor i la importància del voluntariat: augmentar la consciència general sobre la importància del voluntariat com a expressió de la participació ciutadana que fa la seva aportació a assumptes d’interès comú per a tots els Estats membres, com un desenvolupament social harmoniós i amb cohesió social .

El senyor alcalde, Pere Navarro i Morera, va voler agrair la valuosa tasca de voluntariat a les Juntes de les Associacions i Clubs de les 24 entitats de gent gran de la ciutat, que any rere any organitzen activitats per aquest col·lectiu.

Entrada publicada a Entitats i etiquetada . Link permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *