9 de juny: Dia Internacional dels Arxius

juny 5, 2012 in Arxius

 El blog de l’Arxiu Municipal de Terrassa es presenta en societat durant la setmana que es commemora el Dia Internacional dels Arxius  (9 de juny) i vol ser l’altaveu d’opinió i comunicació dels arxius de Terrassa.

  •  Per a què es celebra un Dia Internacional dels Arxius?

El Dia Internacional dels Arxius, que es va instaurar l’any 2008, vol apropar i  divulgar les funcions i activitats que es realitzen en els diferents centres d’arxiu.

També pretén sensibilitzar als responsables i directius de les organitzacions dels beneficis de la gestió de documents per a la bona governança i el desenvolupament 

  • Conscienciar  la societat i als sectors públic i privat de la necessitat de preservar els arxius, conservar la memòria col·lectiva  i facilitar l’accés a la informació.
  • Donar a conèixer al gran públic documents únics i de gran valor conservats en les institucions d’arxius 
  • Millorar la percepció que les persones poden tenir dels arxius i augmentar-ne  la seva visibilitat a nivell general. 
  • Divulgar les experiències, coneixement i fons documentals que es conserven en els arxius.

 Tots aquest propòsits també són plenament assumits per l’Arxiu Municipal de Terrassa, que amb diferents canals de comunicació es vol apropar als seus usuaris i a tota la ciutadania:

               Web de l’Arxiu                 Twitter de l’Arxiu

Per a commemorar els dia Internacional dels Arxius (9 de juny), l’Arxiu Muncipal de Terrassa fa la presentació pública de les darreres donacions i cessions documentals als arxius de la nostra ciutat; col·leccions fotogràfiques i documentació personal del fotògraf terrassenc Manel Coll i Colomer i de l’actor amateur Anselm Marcet Rodríguez.

També es presentaran els projectes de digitalització de documentació històrica, que s’han estat desenvolupant els darrer any, a través de plans d’ocupació, i que han permés posar en xarxa i fer accessible una bona quantitat de documentació històrica per a la consulta i la investigació.

Be Sociable, Share!