L’Àmfora, una llibreria emblemàtica de la nostra ciutat

març 8, 2013 in Arxius

Després del seu condicionament ja es pot consultar el fons de la llibreria L’Àmfora, la llibreria que més va fer per l’impuls i la difusió del llibre en català a la nostra ciutat en plena dictadura franquista. Inaugurada el 24 de desembre de l’any 1963 a la Plaça Vella, 14, llavors Plaça d’Espanya, la llibreria era fruit de la il·lusió d’uns quants terrassencs per recuperar la lectura en català a Terrassa en uns moments complicats per a la nostra llengua. Més enllà de vendre llibres, la llibreria actuà també com a dinamitzadora de la vida cultural terrassenca amb l’organització de concerts de representants de la Nova Cançó, presentació de discs i tertúlies amb escriptors. Així, passen per la llibreria cantants com: Raimon, Serrat, Guillermina Mota, Guillem d’Efak, etc. Tancà portes l’any 1989 amb la sensació d’haver complert amb els objectius inicials.

Són 3 capses de documentació administrativa ordenada cronològicament amb retalls de premsa, correspondència, catàlegs de llibres, fotografies,… en definitiva el dia a dia d’aquest establiment emblemàtic terrassenc. Aquest fons ingressà a l’Arxiu fruit del donatiu de Jaume Canyameres i Cortazar que conservava la documentació com a soci promotor i president des de l’any 1980 de la societat Literart, S. A., societat impulsora de la llibreria.

Be Sociable, Share!