Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Poesies plenes de fantasia i contes plens de poesia

16 de març de 2009

Pep Molist a l’inici de la trobada poètica a la bct“Hi havia una vegada…” en Pep Molist ha començat explicant-nos la història de Frederick, un ratolí poeta.

Pep Molist explicant un conte en la trobada poètica a la bct“Vet aquí un gos, vet aquí un gat…” i en Pep ha acabat explicant-nos la història de la senyora Cagarrines, un conte (Compte amb la granota) amb ritme, repetició, emoció i… sorpresa.

Entre un i altre conte ens ha desvetllat com cuina els seus llibres, els seus contes, les seves històries, la seva poesia.

MOLIST, Pep. Tants barrets, tants capsTants barrets, tants caps: mostra de barrets, capells i gorres arrenca com a projecte dins un curs d’escriptura. Calia fer una col·lecció d’alguna cosa, com un bestiari, per exemple. I va escriure un catàleg de barrets fantàstics. Barrets que tenen vida pròpia i són ells qui van a buscar el cap que més els escau. Després l’editorial va demanar-li d’acompanyar la història de cada barret amb una poesia i la cosa va funcionar.

MOLIST, Pep. El llençol fantasmaEl llençol fantasma i altres petits tresors de la meva habitació és un llibre de poesies especialitzat en un tema: la seva habitació i les coses que hi ha, coses de poca o molta importancia però que tenen un element extra que les personalitza i fa que ens portin a un món fantàstic.

D’un “llibre vell” que l’acompanya des de fal molts anys i que va escriure un poeta que li agrada molt ens ha llegit la poesia He heretat l’esperança. La propera tardor veurem sortir publicat un nou llibre del Pep. Serà el torn d’un “el meu primer llibre …” sobre aquest estimat poeta, Miquel Martí Pol, i les seves poesies més conegudes.

També ens ha desvetllat els primers ingredients del llibre que està començant a fer xup xup a la seva cassola poètica, la idea en la que està començant a treballar. Però això… ho deixarem com un secret entre els joves Atrapallibres i el poeta.Foto de grup de la trobada poètica amb Pep Molist a la bct

Entre el mateix Pep i els nois i noies de l’Atrapallibres de la bct hem pogut gaudir d’un exquisit tastet de la seva poesia:

 • L’Aurora ens ha llegit La diadema, la Marina L’embut, l’Ismail El barret de paper, el Pep El culí, La cucurulla, El copalta i la història de La boina.
 • La Queralt i la Sara A. ens han llegit La meva habitació, l’Eva i la Cecília El llit submarí, la Sara L. La tauleta de nit, l’Àlex El llapis de punta fina, el Martí La pols fina i el Pep El llençol fantasma, La fotografia estripada i La paraula màgica.

Els Atrapallibres bct amb en Pep Molist i els barretsEls nois i noies dels clubs de lectura, a més de llegir amb molta traça la poesia que han treballat recentment, han fet un munt de preguntes al poeta. Resposta a resposta el Pep ha continuat descobrint la cuina de la seva obra: com neixen les idees, com escriu, com poden ajudar els premis o concursos. I finalment els ha animat a escriure les seves pròpies històries.

Tot això va ser el dissabte 14 de març, dins el cicle Verspoesia’09, en la trobada poètica Barrets, llençols i una pila de tresors: la poesia amb el Pep Molist.

Acabem amb uns enllaços recomenats…

un petit vídeo d’un moment de la sessió:

i ep …  no t’oblidis d’enviar-nos la teva poesia!

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat