Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

clij ressenya 21: una dulce historia de mariposas y libélulas

31 de març de 2009

SIERRA i FABRA, J. Una dulce historia de mariposas y libélulasSIERRA I FABRA, Jordi.

Una dulce historia de mariposas y libélulas.

Madrid: Siruela,  2008.

Aquest llibre ens presenta una història molt diferent a les de la nostra cultura, tendra i delicada, basada en una tradició xinesa ancestral: el “minghun”, el matrimoni en el més enllà. Als anys setanta del segle XX, Qin, un pobre camperol, comença un viatge per trobar, i comprar, una nena morta que pugui acompanyar el seu fill petit, Zhai, que acaba de morir, en la seva nova vida en el més enllà.

Malgrat el tema de la novel·la, l’autor ens presenta lentament, poèticament i delicadament, a través del protagonista, de la seva família i, en especial de la seva nova jove, Ziyi, algunes de les reflexions tradicionals de la cultura xinesa referents a la vida i a la mort. I encara que als lectors de la cultura occidental ens pugui sobtar, o inclús horroritzar, aquesta tradició o mentalitat xinesa, l’autor la tracta amb molt de respecte i intenta mostrar, amb les argumentacions tranquil·les de Qin, que aquesta tradició potser només és la manera de manifestar el desig de continuar estimant algú inclús després que hagi mort.  L’obra posa de manifest tot allò que són capaços de fer els éssers humans quan els mou l’amor i la lleialtat.

Fitxa

Escrita per: Susana

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat