Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Terrassa llegeix… la Maite Carranza

17 d'abril de 2009

foto Maite CarranzaDimarts 21 d’abril, a les 7 de la tarda, vindrà la Maite Carranza a la bct, dins el cicle de trobades amb autors Terrassa llegeix. Tindrem la sort de compartir amb ella una estona tot parlant de la seva gran passió, escriure. Plaer que amb el temps s’ha convertit en la seva professió.

Com molt bé sabeu la Maite ha escrit una bona pila de llibres per a joves i infants, dels quals us volem destacar la trilogia La guerra de les bruixes, que en aquests darrers anys ha estat tot un èxit de vendes arreu del món. Ha estat traduïda a 22 llengües i, no en va, ha esdevingut una de les escriptores més reconegudes en el gènere.

Pels qui no l’heu llegit, només dir-vos que des del moment en que obres la primera plana del llibre us endinsarà en un món fascinant, un món de bruixes que enfronta els clans de les bruixes Omar i Odish mentre esperen l’arribada de l’escollida. La protagonista, l’Anaïd, viu retirada al Pirineu fins que la desaparició de la seva mare la porta a viure històries de perills i aventures.

La sessió promet, ens explicarà com es va inspirar per a fer la trilogia, quines passes va haver de seguir, quines fonts va consultar, com es treballa dia a dia davant d’un paper en blanc, … En definitiva, ens posarà a la pell d’una escriptora que amb el temps a aconseguit fer-se un lloc en el difícil món de la literatura.

No us perdeu aquesta xerrada, de debó, que val la pena!

Us hi esperem!

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , ,

  3 Responses to Terrassa llegeix… la Maite Carranza

  1. Agnès on 22 d'abril de 2009 at 12:22

   Doncs res que ahir vam entrar a la cuina de l’escriptora…

   Va explicar-nos que la idea va sorgir l’any 1993 quan la seva filla de 8 anys li demanava un conte de bruixes. La idea va passar a llavor amb els elements: una nena, una mare, bruixes bones, bruixes dolentes, profecia. I va estar-se refredant a la nevera 11 anys.

   Els seus editors van convidar-la a fer-ne una trilogia. Què li faltava per prendre la idea per un conte i crear-ne tres novel·la? Doncs: un argument emocionant, uns personatges humanitzats i un món de bruixes convincent. Volia crear un món de saga de dones, amb la relació de les tres generacions (àvia-mare-filla).

   I a partir d’aquí vam endinsar-nos en els detalls del procés creatiu de “La Guerra de les bruixes”.

   um……… ara hi tornaria, sobretot al desert de gel!

   records,

   Agnès

  2. bluma on 17 d'abril de 2009 at 16:27

   Si, si, la xerrada promet. Jo no me la perdo per res del món… I qui sap, potser torno a casa volant dalt d’una escombra!

  3. montse on 17 d'abril de 2009 at 11:38

   Caram noies ! si l’autora us explica, entre moltes altres coses, quines són les formules i els beuratges que fan servir els personatges del Clan de la Lloba, ja us podeu ben bé arremangar ! nits de lluna plena i escombres… totes a volar ! Quina màgica trobada aquesta del Terrassa Llegeix i quina bona pensada !

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat