Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Gallardo, Prado i Bernal perllonguen el Saló del Còmic a Barcelona

1 de juny de 2009

27è Saló del CòmicL’activitat frenètica del 27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona s’acaba avui.

Estands, signatures d’autors, premis, tallers, presentacions, videojocs, exposicions s’acomiaden amb èxit fins l’any vinent.

Volem destacar 3 activitats paral·leles organitzades pel  Saló i de les que podrem gaudir un temps més.

Gallardo. 6 en 1

“6 en 1” és una mostra antològica consagrada a l’art de Miguel Gallardo.  S’hi exposen originals de diverses etapes creatives del dibuixant. Originals que són a la venda per al públic. JaumeVidal n’és el comissari i  pretén mostrar com l’obra de Miguel Gallardo explica la pròpia evolució històrica del país en els darrers 25 anys. S’hi poden contemplar des dels  seus còmics underground fins Maria i jo, passant per creacions tan suggerents com la sèrie Perro Nick o les seves col·laboracions a la premsa.
Gallardo 6 en 1

L’exposició restarà oberta fins el dia 6 de juny. A la Galeria Víctor Saavedra que està situada al carrer Enric Granados, 97 de Barcelona. L’horari de la sala és de dimarts a dissabte de 11 a 14 i de 16.30 a 20.30 h.

De Profundis. Miguelanxo Prado
Imatge De Profundis

Si us vau perdre aquesta exposició al Saló del 2008, ara i fins el 7 de juliol,  teniu una nova oportunitat de veure-la. De Profundis (2007) és una pel·lícula de pintura animada d’aquestl geni gallec. La mostra ens guiarà pel procés creatiu de la pel·lícula, de les pintures a l’animació.
La trobareu a la Galeria Montcada. Al carrer Montcada, 20. Barcelona. I l’horari és de dimarts a dissabte de 10.30 a 14.30 i de 16.30 a 20.30 h.

Joyas Literarias Bernal / Bruguera

Joyas Literarias Bernal / Bruguera.

Les  col·leccions dels setanta,  Joyas Literarias Juveniles (còmic) i Historias Selección (barreja de novel·la i còmic) van difondre els clàssics de la literatura entre els lectors més joves. L’il·lustrador de les cobertes d’ambdues col·leccions de l’editorial Bruguera va ser Antonio Bernal. Aquesta exposició, comissariada per Joaquim Noguero permet contemplar algunes d’aquestes portades mítiques.
Us volem engrescar especialment a anar-hi el dilluns 8 de juny.  En Lluís Serrasolses, contertulià del CLIJ bct, farà una xerrada a les 19 h. Amb el titol “La joia de l’aventura” i adreçant-se molt especialment als qui tenen fills o als alumnes joves, ens redescobrirà l’aventura dels clàssics de la literatura juvenil com una excel·lent manera d’encomanar la passió per la literatura als joves.

L’exposició estarà oberta fins el 5 de juliol a la Biblioteca Can Fabra. Al carrer Segre 24-32 de Barcelona. Els horaris: dilluns, dimecres, dijous i divendres: de 10 a 21 h. Dimarts i dissabte: de 10 a 14 i de 16 a 21 h. Diumenge, de 11 a 14 h.

I ara us deixo continuar llegint la motxil·lada de còmics del Saló!

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat