Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

La casta de los metabarones

23 de juliol de 2014
Per

La casta de los Metabarones d'Alejandro JodorowskyJODOROWSKY, Alejandro; GIMÉNEZ, Juan. La casta de los Metabarones. Barcelona: Norma.

Per aquest estiu, en comptes de recomanar-vos tota una llista de novetats, us vull proposar la lectura d’una de les sagues de ciència-ficció més interessants i de qualitat que he tingut el gust de llegir mai. De ben segur que molts de vosaltres ja l’heu devorat. Pels que ja ho heu fet us animo a rellegir-lo i pels que no, encara us considero uns autèntics afortunats doncs us espera un plaer enorme.

Ja hem tractat en alguna ocasió anterior les virtuts com a creador de còmics del gran Alejandro Jodorowsky, pare junt amb Moebius del clàssic l’Incal i de moltes més esplèndides iniciatives al món del novè art, però és que en aquesta ens trobem en estat de gràcia tant pel que fa al guió com per la part gràfica. Aconsegueix atrapar al lector des de la primera pàgina. Ens movem per terrens de gènere, la ciència-ficció, però marcada a foc per la personalitat del xilè, on els mons de Dune de Frank Herbert, la violència i transcendència dels mites grecs i una imaginació desbordant es complementen de manera espectacular amb els dibuixos del gran mestre Juan Giménez.
Assistim a l’evolució d’una saga familiar de guerrers que amb el seu sentit de valor, l’honor i grans dosis de religió, sexe i violència conformen una narració fascinant.

Res millor que perdre’s en aquest univers aquest estiu!

Recomana: David Contreras, itinerant per les biblioteques públiques de Terrassa.continuarà...

Totes les fotorecomanacions

Comença l’estiu comiquer i…

23 de juliol de 2014
Per

continuarà...Comiquers i comiqueres de l’orbe terrassenc ja sóc aquí de nou per aprovisionar-vos de còmics ara que ja estem amb l’estiu al damunt. De ben segur que tindreu uns dies de xancleta i hamaca i els que no, no us sentiu desafortunats. Recomano l’opció vampiresca, aristocràtica, proustiana i gens vulgar que consisteix a evitar com la mort ajuntar-se a un pam de platja, piscina, ciutat o poble amb milers d’ànimes humanes i nens repel·lents i molestos. La idea prové d’una narració curta o article que vaig llegir ja fa molts anys i que la meva memòria no recorda el seu títol, però sí el seu autor, Luis Antonio de Villena. Tanqueu totes les finestres de casa durant el dia per perdre la noció del temps, convivint amb una penombra refrescant per defugir l’enganxosa calor. Poseu l’aire condicionat a una temperatura gebradora per poder posar-vos un batí ben dandi els que en tingueu, i deixeu reposar els vostres ossos en aquell sofà còmode que teniu a casa amb un bon còctel o beguda sibarítica, obriu qualsevol dels còmics que us recomanaré i deixeu que la vostra ment es nodreixi i es cultivi de grans viatges i pensaments que la realitat mai no podrà superar. Acompanyar amb una música ambiental els que ho desitgeu. Després, a la nit, amb la vostra parella, amics, o amb la vostra pròpia i excel·lent companyia, quan la gran majoria de mortals retornin a les seves cases suats i defallits per la canícula, vestiu-vos amb elegància, sense oblidar les vostres ulleres de sol, i aneu a ocupar una terrassa de bar distingit on començareu la vostra activitat vital. Eludireu rebaixar els vostres esperits a la mediocritat habitual estiuenca i us llaurareu una aura de misteri i excentricitat. No direu que no us dono una alternativa ben selecta a les vacances usuals. Allà on no arriben els diners ha d’arribar la vostra única i fastuosa imaginació.
Procedeixo a facilitar-vos els títols de les fotorecomanacions comiqueres que aniran apareixent en les properes setmanes. Fotorecomanacions que provocaran en la vostra ment, com va dir el poeta, una erecció intel·lectual. Com podreu observar en aquesta ocasió vull retrobar alguns clàssics per vosaltres sense oblidar alguna novetat.

Segueix llegint »

La llebre amb ulls d’ambre

18 de juliol de 2014
Per

fr_simo1fDE WAAL, Edmund. La llebre amb ulls d’ambre: una herència oculta.  Barcelona, Quaderns Crema, 2012. (D’un dia a l’altre ; 35).  ISBN  9788477275282.

Aquesta és la fascinant història d’una rica família jueva, els Ephrussi, que entre finals del XIX i primeres dècades del XX van ser protagonistes de la vida social i econòmica de Paris i Viena. L’autor n’és descendent directe i va seguint el fil dels seus avantpassats a través d’una col.lecció de netsuke, petites figures japoneses de diversos materials que passen per les mans de diferents familiars. Relat escrit amb fluidesa i erudició, també amb amor i respecte. Un gran fresc on es barregen les vicissituds personals amb els principals esdevinements europeus de l’època. No us el perdeu!

Recomana: Simonetta Borghini, des de la Biblioteca Central de Terrassa (bct)

fotorecomanacions3

La veu de les paraules

15 de juliol de 2014
Per

Bàner de La veu de les paraules

Per segon any consecutiu us oferim amb aquest petit opuscle una mostra dels treballs que al llarg del curs han anat desenvolupant els i les alumnes del Taller d’escriptura creativa impartit per la Fina Ginesta i que ha tingut lloc a les biblioteques Districte 2 i Districte 6.
Ha estat intens, on hem aprés l’escriptura mitjançant la lectura. La lectura d’autors com Joan Vinyoli, o Josep Maria Espinàs, entre d’altres. Perquè lectura i escriptura van lligades l’una amb l’altra i perquè hem d’aprendre dels grans escriptors i escriptores. Ells ens ensenyen el camí en l’ús dels mots i les seves construccions.

Segueix llegint »

El llenguatge secret de les flors

11 de juliol de 2014
Per
El llenguatge secret de les flors

El llenguatge secret de les flors

DIFFENBAUGH, Vanessa. El llenguatge secret de les flors.  Barcelona : Edicions 62, 2012. (El Balancí ; 673) ISBN 9788429769227.

En la seva opera prima, Vanessa Diffenbaugh ens ofereix una novel·la plena d’emocions i sentiments, que narra la història de la Victòria, una jove californiana orfe que ha passat per moltes cases d’acollida i com a resultat d’això ha esdevingut una persona solitària, esquerpa i tancada en sí mateixa, que té por d’estimar i deixar-se estimar. Només gràcies al seu amor per les flors trobarà sentit a la seva vida i través de l’antic llenguatge de les flors serà capaç de comunicar les seves emocions més profundes i recuperar la capacitat de confiar en les persones. A més de ser una lectura colpidora i commovedora, també és interessant perquè ens mostra l’antic llenguatge de les flors, que va ser utilitzat per la societat victoriana per expressar els seus sentiments i segons el qual, cada flor s’associa a una emoció o sentiment.

Recomana: Maria Solà, des de la Biblioteca del Casino de Manresa.

fotorecomanacions3

Guanyador de l’engima 39!

8 de juliol de 2014
Per

Us anunciem la resposta correcta del 39è enigma i darrer de la temporada!!!

Per entrar al sorteig del llibre que regalem ( Joaquim, això no és fa! , de Joan Armangué) calia respondre correctament almenys 7 de les 10 preguntes tipus trivial que us formulàvem.

Segueix llegint »

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat