Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Apunt de cine. Searching for sugar man

12 de desembre de 2014
Per

Poster 700x1000 AF

Malik Bendjelloul ens presenta un treball de difícil catalogació; un documental que es mou entre la biografia i el gènere més purament policíac o d´investigació; tot impregnat de la música del seu protagonista, tan dolça en la seva melodia com crítica en el seu fons. Searching for Sugar man ens descobreix la vida de Sixto Rodriguez; un cantant d´origen mexicà dels suburbis de Detroit que, amb les seves lletres sobre prostitució, droga, pobresa o desigualtats racials descriu la dura realitat que es troba en el devenir diari als carrers de la seva ciutat, on toca per carrers i locals.

A finals dels anys 60 dos productors del segell discogràfic Motown coneixen al cantant a un bar de Detroit i es proposen convertir-lo en el nou Bob Dylan. Acaben gravant dos discos amb la convicció d´assolir un gran èxit de vendes però els treballs no funcionen als Estats Units. Es aquí quan l´atzar entra en joc i aquesta història esdevé inverosímil, fantàstica i surrealista.

Segueix llegint »

Darrera activitat de l’any del Nascuts per llegir a la bd4

10 de desembre de 2014
Per

cric-cracbaner
Benvolgudes famílies,

Per acabar l’any tindrem l’activitat Abraçades en família de la Júlia Prunés. És una activitat on la tendresa n’és la protagonista, mitjançant jocs, cançons i sobretot, moltes abraçades. Aprendrem a fer petons de papallona, abraçades d’ós amorós… Descobrirem i gaudirem del plaer de l’abraçada i de l’actitud que l’acompanya.

Font: universmadur.blogspot.com

Font: universmadur.blogspot.com

Aquesta activitat està adreçada a infants de 2 a 3 anys i tindrà lloc el proper dimarts 16 de desembre a la Biblioteca Districte 4.

Recordeu que les places són limitades. Podeu inscriure-us de manera presencial o bé trucant al telèfon 937 397 423 a partir del 12 de desembre a les 10h. a la Biblioteca Districte 4.

 

Guanyador de l’enigma 42!

9 de desembre de 2014
Per

Logo_enigma_del_mes

Us anunciem la resposta correcta de l’enigma número 42!

 

Primer de tot, però, recordarem de nou la pregunta:

 

Sabeu quin era el nom del primer veguer del terme “Castrum Terracia” que està documentat?

La resposta correcta és: Gotmar

Segueix llegint »

Camí de Sant Jeroni fent “steps”

5 de desembre de 2014
Per

És el cim més alt de Montserrat de 1.237 m i està a la confluència dels límits dels termes municipals del Bruc a l’Anoia, de Marganell al Bages i de Collbató, al Baix Llobregat. S’arriba a Monmonestirtserrat a través de Monistrol per la carretera BP-1121, comunicada per la C-16 o la C-55 amb Terrassa, Manresa o ermitaMartorell. O a través de Can Maçana per l’autovia A-2 i la carretera BP-1103. I es pot accedir a peu amb l’Aeri que puja de Monistrol a Montserrat, al costat de l’estació dels FFGC o amb el cremallera. L’altra opció és deixar el cotxe a Monistrol i pujar a peu pel camí dels tres quarts.

Es pot pujar al cim de Sant Jeroni amb el camí que surt des del Monestir de Montserrat, des de la Plaça de l’Abat Oliva on hi ha una font amb diversos brolladors. El camí de pujada comença per unes escales a l’esquerra de la font, creuem un pont sobre el torrent de Santa Maria i iniciem la part de pujada amb escales cimentades.  Són les Escales dels Pobres donat que en aquest punt del Monestir, hi havia la casa que acollia indigents i rodamons. Als 20 min aproximats tenim el Pas del Francesos: estret pas esglaonat entre les parets de Montserrat al nord, i una petita agulla que gairebé tanca el camí. L’indret està relacionat amb una llegenda sobre l’invasió francesa. Vint-i-cinc minuts després arribem a la Placeta de Santa Anna: cruïlla de camins (pals indicadors) doble separades per escassos metres. Aquí abandonem els GR-4 i GR-172. També creuarem el PRC-19 que no hem d’agafar en cap de les dues direccions. Segueix llegint »

Jaume C. Pons Alorda llegeix Walt Whitman a la bd2

2 de desembre de 2014
Per
Jaume C. Pons Alorda a la Bd2

Jaume C. Pons Alorda llegeix Walt Whitman a la bd2

El divendres 14 de novembre la sala de lectura de la Biblioteca Districte 2 (bd2) es va convertir en un petit amfiteatre per acollir la poesia de Walt Whitman, de la mà de Jaume C. Pons Alorda, que ha fet la primera traducció íntegra de Leaves of Grass al català.

La sala, on habitualment hi regna el silenci i la concentració, es va obrir a un esclat poètic d’homenatge al gran poeta nordamericà.

En Jaume ens va explicar retalls de la vida de Whitman, i amb la seva veu va aconseguir que circulés una mica de la seva essència entre els que l’escoltàvem. Els ulls brillaven, els somriures i  els elogis s’escoltaven, feia goig veure com tothom gaudia de les paraules i els missatges.

Va començar amb el primer poema del llibre, Jo em canto a mi mateix, i va acabar amb el darrer, Fins aviat. Entremig, va deixar que fos el públic qui tries, mentre ell feia córrer les pàgines i en sortia una a l’atzar: Oh capità, el meu capità, fragments del Cant a mi mateix, El guaridor de ferides… i poemes solts.

Segueix llegint »

Els bibliotecaris recomanen. 28 dies

2 de desembre de 2014
Per

28 diesSAFIER, David. 28 dies. Barcelona : Empúries, 2014. (Narrativa ; 465) ISBN 9788497879712.

David Safier, escriptor i periodista alemany, ens narra en aquest llibre la història d’una jove jueva tancada en el gueto de Varsòvia durant l’any 1943 amb tot l’horror i la crueltat que allí es van viure. Els esdeveniments són històrics, com ho són molts dels personatges que hi apareixen. Mira i el seu entorn en canvi són ficticis. El mateix Safier diu que necessitava crear-los per poder descriure lliurement sentiments i emocions. I el llibre va ple d’emocions fortes, la mort de la mare i la germana de Mira, l’enviament de jueus a camps d’extermini, els abusos de tot tipus per part dels alemanys, la lluita desesperada de la resistència de la qual Mira formarà part. Allí coneix l’amor, però també l’odi, la fam, el terror, matar per no ser morta.

És un llibre de ritme trepidant, que flueix, que enganxa. I que ensenya que també en mig de tota aquella destrucció i aquell horror pot cabre l’alegria, la imaginació, la tendresa. Crec que la lectura val la pena. Posaria una sola objecció que fa menys creïble la història i és la precisió amb la qual apareixen a últim moment persones -especialment l’Amos, l’amor de Mira- per salvar la vida de la noia.

Recomana: Simonetta Borghini, des de la Biblioteca Central de Terrassa (bct)

Que tingueu una bona lectura i recordeu:

David Safier convidat "El club del llibre" a Terrassa
Us convidem a compartir el plaer de la lectura de tots els llibres de David Safier. Veniu el dia 4 a les 19 hores a conèixer i conversar amb l’autor en aquesta nova trobada de El club del llibre amb la col·laboració de les editorials Empúries i Seix Barral.

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat