Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Feliç diada de Sant Jordi’14 i bona teca a tothom!

23 d'abril de 2014
Per

biterstjordi14_2Feliç diada de Sant Jordi a petits i grans! Dimecres passat vam oferir-vos la tria de “9vetats” amb puntualitat bitera, entre 9 de matí i 9 del vespre.  Si vau llegir-nos aleshores, confiem us en servíssiu per a fer la vostra tria particular.  Si ens llegiu ara, abans o després de la vostra passejada per les paradetes, us recordem tota la teca de les recomanacions Sant Jordi’14:

Que vagi de gust! Esperem que algun dels títols recomanats us arribi en forma de regal, o bé el regaleu amb amor. D’una forma o altra gaudiu de tota aquesta teca i més! I no us oblideu d’explicar-nos les vostres lectures, aquí sempre estem afamats de recomanacions per compartir. Segueix llegint »

“El reflex” de Feliu Formosa

18 d'abril de 2014
Per

aifeliu3

EL REFLEX

centrebrevetatÉs significatiu que visquis en un lloc com perdut entre les últimes cases d’un barri extrem i els turons propers. La llunyania –que no és, de fet, tal llunyania- em va estimulant el record que sempre tinc de tu. Et veig, posem per cas, arraulida en un racó d’un escenari immens i buit. Amb els braços t’abraces els genolls. Em pregunto què faria sense el reflex dels teus cabells de color de blau madur.

 

Del llibre: Centre de brevetat. Barcelona: Meteora, 2006.

Segueix llegint »

“Darrere el vidre” de Feliu Formosa

18 d'abril de 2014
Per

aifeliu3

DARRERE EL VIDRE

Darrere el vidre veig
Com de sobte s’imposa
El goteig incesssant
De la pluja damunt
poemes-222Les rajoles vermells
De la terrassa immersa
En un silenci gris

També cessa de sobte
El torturat repàs
Mental de tot allò
Que crec tenir pendent
I que vol ser ordenat
Dintre meu amb aquest
Sentiment prou sabut
Del deure no buscat

Tot ho deixa en suspens
El lleu so de la pluja
Que va caient damunt
Les rajoles vermelles
De la terrassa immersa
En un silenci gris

De Cap claredat no dorm, 2001.

Segueix llegint »

La novel·lateca del Sant Jordi’2014

16 d'abril de 2014
Per

biterstjordi14_2

 

Quan el cigarro em va començar a cremar les puntes dels dits, vaig obrir el nostre contenidor de les escombraries, em vaig arromangar i, agafant impuls des dels testos d’azalees, vaig entrar-hi sense fer gaire soroll per saber veritablement qui érem. *

Apa doncs, anem per feina que com diu en Heiko uns paràgrafs abans “Ara, poca cosa: tot són dades. El dia que peti Internet, ningú sabrà qui som.” A una setmana mal comptada de Sant Jordi, per això de ser santa, ens acompanyeu a fer una passejada simulada per les prestatgeries de la N? Si en sou habituals ja sabreu que hi apleguem no només novel·les…

Segueix llegint »

La divulgateca del Sant Jordi’14

16 d'abril de 2014
Per

biterstjordi14_2
Que ningú no s’equivoqui, Sant Jordi no és el dia de la novel·la. Sant Jordi és el dia del llibre i no heu pas de sentir-vos obligats a regalar narrativa a la vostra parella. Jo conec gent que llegeix molt, però des que va deixar l’institut la ficció ni la toca. Causes? Alguns sostenen que potser hi ha 100 llibres originals i la resta són voltes sobre el mateix. En la ciència, en canvi, com que està sotmesa a la falsabilitat, sempre hi haurà alguna cosa nova que us podrà sorprendre, emocionar, fer pensar i fer somiar. Gaudiu-la.

Segueix llegint »

La comicteca del Sant Jordi’14

16 d'abril de 2014
Per

biterstjordi14_2
“Comiquers” i “comiqueres” de tot Terrassa! Com a “recomanaire” oficial de còmics del blog de la bct xarxa que sóc, us dec unes recomanacions per a la Diada de Sant Jordi, i aquestes recomanacions que us dec us les donaré, perquè jo, com a “recomanaire” vostre que sóc us dec unes recomanacions, i aquestes recomanacions que us dec us les donaré, perquè jo…. Visca Sant Jordi!

Segueix llegint »

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat