Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Setmana plena d’activitats Nascuts per llegir a la bd4

19 de novembre de 2014
Per

cric-cracbaner
Benvolgudes famílies,

Aquest mes tenim dues activitats i perquè hi pugui participar tothom només us podeu inscriure en una, la que vulgueu. La data de les inscripcions comencen el dijous 20 de novembre a les 10h via telefònica o presencial.


 

Quin és el meu lloc? Vil·la residu.

Font: http://pomaeducacioambiental.blogspot.com.es/

La primera activitat serà el dimarts 25 de novembre a les 18h. per a infants de 2 a 3 anys.

El seu títol és: “Quin és el meu lloc? Vil•la Residu” i anirà a càrrec de POMA Educació Ambiental.

S’explicarà un conte teatralitzat i crearem els personatges per apropar als infants el problema dels residus d’una manera divertida.

Treballarem la psicomotricitat fina personalitzant els objectes que cada nen porti, o d’uns aportats per les educadores. Amb l’activitat de Classificació refermem on va cada tipus de residu.

El debat final ens serveix a tots plegats per explicar el que ens sembli complicat, no tinguem clar, allò que fem a casa…

Caldrà dur material de casa: Qualsevol envàs o objecte que es pugui considerar residu (rotlle de paper de wc, got de iogurt, closques de nou, ouera, llaunes sense vores tallants…).


La segona activitat es farà el divendres 28 de novembre a les 18h per a infants d’1 a 3 anys.

Dins del cor

Font: bibliotequesdemanresa.wordpress.com

Du per títol “Dins del cor” i anirà a càrrec d’Ada Cusidó

Quan surt el sol, estenem la roba al balcó, perquè s’eixugui amb el vent suau. Al balcó hi viuen uns amics que m’agrada com son: En Samuel, que viu a la butxaca de la camisa de quadres, que quan s’amaga la pluja surt de casa per buscar algun amic i compartir la tarda. Al mitjó de colors, hi viu en Llopis, un cuc rondinaire que no fa mai bona cara; a les calcetes la Fina, que és fina de veritat, i també conec aquell parell d’enamorats que no paren de tirar-se floretes!!, i l’Agustí i els seus pares, i…, qui viu al vestit blau que no el veiem sortir mai de casa? Un conte dolç, sobre l’amistat i la companyia.

 

Els bibliotecaris recomanen. Adulterio

18 de novembre de 2014
Per

Adulterio

COELHO, Paulo. Adulterio. Barcelona : Planeta, 2014. (Biblioteca Paulo Coelho) ISBN 9788408131625.

Escrita en primera persona és una obra totalment centrada en els sentiments d’una dona. Es podria qualificar com a novel·la d’autoajuda per on es transparenta clarament la filosofia d’en Coelho.

Fa al·lusió a anècdotes d’autors famosos com la Mary Shelley (autora de Frankenstein) i a monuments emblemàtics de la capital suïssa.

Els que es van enamorar de L’Alquimista o de històries tant apassionants com Onze minuts, potser trobaran a faltar una mica de passió en una obra amb un títol tan prometedor com “Adulteri”.

Això sí, els incondicionals de Coelho no quedaran decebuts. Una obra que transpira, respira i sospira al mateix ritme que el seu autor.”

Recomana: Susi Rodríguez des de la Biblioteca Districte 3 (bd3)

Els lectors recomanen. El misteri de la tifa de gos abandonada

15 de novembre de 2014
Per
El misteri de la tifa de gos abandonadaCABEZA, Anna. El Misteri de la tifa de gos abandonada[Barcelona] : Bambú, 2012. (Germanes Crostó, agència d’investigació) (Joves lectors ; 17) ISBN 9788483432020
L’acabo de llegir i m’ha agradat molt. Tres àvies i el Marcel que és el net d’una d’elles es dediquen a fer de detectius i viuen moltes aventures junts. És un llibre molt divertit que m’ha fet riure molt.

Recomana: Salma, des de la Biblioteca Districte 2 (bd2)

L’Ada Cusidó a la Biblioteca Districte 6 amb una activitat NPL

14 de novembre de 2014
Per

cric-cracbaner

 

Quan surt el sol, estenem la roba al balcó perquè s’eixugui amb el vent suau. Al balcó hi viuen uns amics que m’agrada com són: en Samuel, que viu a la butxaca de la camisa de quadres i esquitxa tothom amb la seva grossa cua; en Nicolau, que vola feliç buscant amb qui compartir la tarda; el bromista Cuc Maluc, que t’agafarà el nas i se l’amagarà a la butxaca i la presumida Filomena, mandrosa, poruga, i fina com les flors!!!

Font: http://www.ducuncucalsac.com/fotos.html

 

Tots feliços compartim estones, juguem a pilota, saltem i ballem… però… qui viu a la butxaca de la samarreta de colors? Ningú l’ha vist mai, només surt.. quan tothom dorm!! Voleu saber qui és? Doncs no us perdeu la sessió Dins del cor, a càrrec d’Ada Cusidó, el dijous 20 de novembre a les 18 hores.

Recordeu que les places són limitades. Podeu inscriure-us de manera presencial a partir del divendres 14 de novembre, a la biblioteca Districte 6.

 

Psssssttttttttt………..que es desperta!!!

Guanyadora de l’enigma 41!

11 de novembre de 2014
Per

Logo_enigma_del_mesUs anunciem la resposta correcta de l’enigma número 41!

 

Primer de tot, però, recordarem de nou la pregunta:

Com es deia el mossèn terrassenc que des dels primers moments participà a la guerra dels matiners?

La resposta correcta és: Benet Tristany

Segueix llegint »

Trivial medieval

10 de novembre de 2014
Per

Blanca de Centelles us convida a participar al Trivial Medieval

Trivial medieval

Del 10 al 30 de novembre.

Blanca de Centelles us anima a jugar i participar! Podeu guanyar un iPad Air!!

La xarxa de biblioteques públiques de Terrassa, bct xarxa, us ha preparat un concurs virtual. Un joc de preguntes i respostes a l’estil del Trivial. Si teniu coneixements sobre la nostra història medieval, l’art, la literatura i els costums, aquest és el vostre concurs!. I si no en sabeu gaire, no us preocupeu, hi podeu jugar igualment i de ben segur que n’aprendreu!

Aquesta proposta s’emmarca dins del I Cicle de Cultura Medieval que s’està celebrant a Terrassa durant aquest any 2014.

La Senyora del Castell de Vallparadís i del Castell-Palau de Terrassa, Blanca de Centelles, us convida a participar-hi. És ella qui us formularà les preguntes. Cada pregunta té tres possibles respostes, de les quals n’haureu d’escollir una.

Els dibuixos han estat realitzats per l’Anna Clariana.

 

Premis:

• Primer premi: un iPad Air, gentilesa dels Amics d’els Clàssics i l’Editorial Barcino. En el cas d’empat, es farà un sorteig entre els finalistes.

Ipad Air                Logo_editorial_barcino                     logo_amics_classics

• Segon premi: dues entrades per a una visita guiada a la Seu d’Ègara, a càrrec del Director del Museu de Terrassa, Domènec Ferran.

• Tercer premi: dues entrades per al concert a l’Auditori Municipal, el diumenge 21 de desembre a les 18h. El Messies de G. F. Haendel, a càrrec de la Coral Cantiga, dirigida per Josep Prats i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Registra’t i juga!

Segueix llegint »

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat