Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Apunt de cine. Nadie sabe

29 de gener de 2015
Per

Nadie_sabe-432341462-large

Nadie sabe, 2004. Direcció: Hirokazu Koreeda.

Hirokazu Koreeda, director de cinema japonès, és avuí en dia un clar exponent del cinema japonès contemporani, qui retrata com ningú la quotidianitat del país nipó. Ho fa amb les eines pròpies del documental, que l’autor coneix prou bé, ja que va començar en el món de l’audiovisual dedicant-se a aquest gènere. També és un clar hereu del minimalisme d’un dels considerats mestres del cinema oriental: Yasuhiro Ozu. Aquestes eines li serveixen per configurar un llenguatge propi que sap utilitzar de manera magistral per tractar problemàtiques socials plenament contemporànies.

Pertany a la generació de Naomi Kawase y Kiyoshi Kurosawa, autors tots ells més reconeguts a Europa, als importants Festivals Europeus, com Cannes, Berlín, i Venècia, que no pas al seu propi país, on fins al moment no han obtingut el mateix reconeixement.
La temàtica més majoritària present en la cinematografia d’aquest director gira de manera constant entorn la mort, els records i la infància. Des de diferents enfocaments, des de diferents punts de vista, amb un to més dur, a vegades més agredolç, però sempre molt dirigit a tractar aquest tipus de temes. Segueix llegint »

Inaugurem el Nascuts per llegir a la Biblioteca del Districte 3!

28 de gener de 2015
Per

Quines ganes que teníem de poder gaudir del programa Nascuts per llegir i per fi el tenim aquí. Comencem de la millor manera possible, amb una activitat genial perquè tota la família s’ho passi d’allò més bé!
Dimecres 11 de febrer, a les 18 h


MÀ I MANETES

A càrrec de Sandra Rossi.
Adreçat a famílies amb infants entre 0 i 3 anys.

Quantes i quantes coses es poden fer amb les mans! Moixaines, sons, picar, agafar i llençar coses… Les mans són en si mateixes una descoberta que ens obre la porta a tot un món de possibilitats!

 

Recordeu que…

Les places són limitades i que només s’admet una inscripció per família. Les inscripcions començaran el dia 4 de febrer a la Sala infantil de la Biblioteca districte 3 (a partir de les 10:00 del matí). Us hi esperem!!!

4a sessió del CLIJ: Emocions i sentiments

28 de gener de 2015
Per

Aquest mes dediquem la sessió del CLIJ als sentiments, allò que a voltes ens generen pessigolles a la panxa, d’altres ens posen la pell de gallina, a vegades ens fan passar molta por i d’altres molta pena… Qui no ha rigut tot mirant un conte? I qui és tan insensible que no hi ha plorat? La literatura són sentiments i emocions, si no els aconsegueix transmetre, és que no és literatura…

Il·lustració extreta de: Llenas, Anna. El monstre de colors. Barcelona: Flamboyant, 2012

 

Per a fer-vos un tast, hem fet un tria del catàleg de llibres que va fer el CLIJCAT per a l’Exposició Pessigolles. Seieu còmodes, prepareu-vos una bona tissana i, per si de cas, un paquet de mocadors de paper.

 

I ja sabeu! Esperem els vostres comentaris!!!

Nascuts per llegir a la bct – febrer 2015

28 de gener de 2015
Per

Ai quin fred de que fa! Ve de gust gaudir d’espais tancats i agradables com ara la biblioteca, oi? Al febrer  tornem a tenir activitats molt interessants per als petits de casa. La biblioteca s’omple de música i contes, ells seran els protagonistes d’aquest mes. Voleu participar?

 

NicoDimecres 11 de febrer, a les 18 h

Cantem amb el Nico

A càrrec de Clara Cabré, Eva Marbà, Marta Casas, Montse Regueira i Txell Pocino.

Adreçat a pares i mares amb infants de 0 a 3 anys.

Afineu la gola, prepareu el cos, que les cançons i les dances amb el Nico no paren… Us afegiu?

 

Segueix llegint »

Enigma 44!

27 de gener de 2015
Per

Logo_enigma_del_mesBenvolgudes lectores i lectors,

 

Us reptem altra vegada a resoldre l’enigma! Aquest fa referència a la història esportiva de la ciutat.

Esteu a punt per resoldre’l?

 

El llibre que regalarem aquesta vegada és : Una família exemplar, de Genís Sinca.

Una familia exemplar

Aquí teniu, doncs, la pregunta:

Quin és el primer nom que adopta el Terrassa Futbol Club quan és fundat el 1906 per un grup d’alumnes de l’Escola Superior?

Segueix llegint »

Els lectors recomanen. Les bruixes

21 de gener de 2015
Per

dahl_bruixesDAHL, Roald. Les bruixesBarcelona : Empúries, 2005. (L’Odissea; 1) ISBN 9788475960869

Hola, em dic Alba!
He llegit el llibre de “Les bruixes” de Roald Dadh. M’ha agradat molt perquè és molt divertit.
Va de que un nen visita a la seva àvia, i de sobte el nen li pregunta a l’àvia com són les bruixes… . si voleu saber com continua la història, llegiu-lo!

Recomanació rebuda el 13 de gener de 2015.21

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat