Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Rodona: o d’oh! Nova Activitat per als més petits de la casa a la Bd3!

22 de maig de 2015
Per

cric-cracbaner

La rotllana, la rotllana és un cercle molt ben fet, la rotllana, la rotllana la farem en un moment… i així, tots i totes en rotllana gaudirem de les històries que ens portarà el Cesc Serrat. De ben segur que ens quedarem amb la boca ben oberta per un ohhhhhhhhhhhh!!!

Dimecres, 3 de juny de 2015 a les 17:30 h

Adreçat a famílies amb infants d’1 a 3 anys.

Recordeu que…
Les places són limitades i cal estar inscrit al projecte Nascuts per llegir.
Podeu realitzar les inscripcions a partir del 27 de maig de manera presencial a la Biblioteca Districte 3 o bé per telèfon trucant al 937 397 014.
Us hi esperem!

Fina Ginesta recomana Personatges convertits en paraules

19 de maig de 2015
Per

baner Amb gust terrassencPALOMA, David. Personatges convertits en paraules. Barcelona: Barcanova, 2015.

Personatges convertits en paraulesEl títol és ben suggestiu i desvetlla de bon començament la curiositat per saber qui són aquests personatges que han quedat immortalitzats quan el seu nom propi s’ha convertit en un substantiu més o menys usat en la parla quotidiana.
L’índex comença amb la paraula acadèmia i acaba amb zepelí. Entremig paraules ordenades de manera alfabètica, unes més usades que d’altres. El que el fa interessant és la manera com està ordenada la informació. En primer lloc se’ns explica d’on prové el nom propi de la paraula, és a dir el personatge que n’ha donat l’origen. En segon lloc s’explica la procedència de la paraula i finalment la curiositat.
Sabíeu que la paraula “jacuzzi”, prové d’un personatge anomenat Candido Jacuzzi? Si en voleu saber més coses, només us cal continuar llegint la història d’aquest personatge.
Més de 150 paraules amb el seu personatge, el seu origen i les seves anècdotes. A més també podeu triar com llegir-lo: de manera alfabètica, o segons la vostra personal freqüència d’ús.

Un llibre difícil de catalogar i ben estimulant de llegir. Apte per a persones curioses i amb ganes de saber més de les paraules i de la cultura en general.
Som-hi? Us agradarà.

Recomana: Fina Ginesta, des del TROBADES A LA TERRASSA de la Biblioteca Central de Terrassa, bct.

Cantem i ballem amb el Quico a la bd4

18 de maig de 2015
Per

cric-cracbaner
Quico (Small)Coneixeu el Quico? El Quico és la mascota de la Biblioteca Districte 4, un pallasso que coneix una pila de contes i cançons d’allò més divertides. Les que més li agraden són les de falda i les tradicionals.
Us convidem a passar una bona estona tots plegats: per escoltar, compartir, cantar i ballar.

Si voleu conèixer el Quico, no us perdeu la sessió Cantem i ballem amb el Quico, a càrrec d’Eva Fernández i Carme Martínez, el proper dimarts 26 de maig, a les 17:30 h.

L’activitat està adreçada a infants entre 18 i 36 mesos inscrits en el projecte Nascuts per llegir.

Recordeu que les places són limitades. Podeu inscriure-us de manera presencial o telefònicament trucant al 937 397 423 a partir de dimarts 19 de maig a la Biblioteca Districte 4.

Us hi esperem!

Cultura píxel

16 de maig de 2015
Per

L'enemic de les arts
anuncikastellLa compra d’una televisió nova ha desencadenat en mi una còlera continguda amb la qual no espero que us solidaritzeu, ja que sóc una persona analògica. L’aparell en qüestió és de sistema led i quan introdueixes un DVD al reproductor el televisor modifica les imatges, és a dir, l’ambientació fotogràfica de la pel·lícula s’anul·la en favor d’una infame nitidesa que produeix el que s’ha anomenat efecte telenovel·la. De sobte pel·lícules com Casablanca o Blade Runner semblen fetes amb una càmera de vídeo domèstic pel meu nebodet un diumenge al matí. Això per no parlar de les coloraines i contrastos gairebé lisèrgics que emet. Em pregunto com encara no he tingut una lesió a la retina o un atac epilèptic. Quan li comento el tema al dependent de la botiga d’electrodomèstics on he fet la compra, per veure si la tragèdia té solució, em mira amb cara d’estar contemplant un alienígena vestit de faralaes i em contesta: “noi, els televisors d’ara són tots així, i en referència al tema del cinema… vaja… ignoro de què collons m’estàs parlant. No he tingut cap queixa com aquesta, és més, els compradors a més coloraina fluorescent, més felicitat”. Aquestes afirmacions emeses amb brutalitat, aturen els batecs del meu cor, em fa tremolar les cames, perquè amics meus, la tele m’ha costat una pasta.

Segueix llegint »

Els bibliotecaris recomanen. Una madre

14 de maig de 2015
Per

Madre

PALOMAS, Alejandro. Una madre. Madrid: Siruela, 2014. (Nuevos tiempos; 278) ISBN 9788416120437.

 

Falten unes hores per a la mitjanit. Finalment, després de diverses temptatives, Amàlia ha aconseguit, als seus 65 anys, veure complert el seu somni: reunir tota la família per a sopar la nit de cap d’any. “Una madre” explica com Amàlia entreteixeix, amb el seu sentit de l’humor i la seva particular personalitat, una xarxa de fils invisibles amb la que uneix i protegeix els seus, sargint els silencis d’uns i encarrilant el futur dels altres. Sap que serà una nit intensa, plena de secrets i mentides, de riallades i de confessions llarg temps contingudes que finalment esclaten per descobrir el que queda per viure. Sap que és el moment d’actuar i no està disposada a que res l’allunyi del seu objectiu.

Descobrir Alejandro Palomas és entrar en un univers infinit ple de vida que et farà sentir la poesia invisible de la vida. I només això, ja val la pena d’experimentar.

Molt, molt recomanable!

Segueix llegint… llegeix la recomanació completa de la Susi Rodríguez des de la Biblioteca Districte 3 (bd3) i descobreix més “Els bibliotecaris recomanen” a la biblioteca virtual de la XBM.

Apunt de cine. Incendies

13 de maig de 2015
Per

Incendies (2010). Direcció: Denis Villeneuve.

incendies bona

Una imatge impactant serveix per introduir la història. Uns nens de cap rapat, desproveïts d’identitat, ben formats en fila i preparats per la guerra. L’escena, plena de força, ens prepara per una violència implícita que acompanya a la cinta en molts moments. INCENDIES1Aquesta imatge, d’entrada sembla inconnexa amb la trama que està a punt de començar, però s’entén cap al final, quan s’acaba tancant el cercle i trobem el sentit de tot plegat. Villeneuve presenta un thriller psicològic on un assumpte familiar esdevé el fil conductor que ens endinsa en una història on, passat i  present van de la mà i que relata com drames viscuts a la guerra, arriben a traspassar generacions; tot i semblar fets llunyans en l’espai i en el temps.                                                                         Segueix llegint »

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat