Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Un final i un principi

1 de febrer de 2016
Per

Sèrieaddictes
No heu pensat alguna vegada, quines ganes tinc que una sèrie finalitzi per acabar amb l’agonia de saber el seu desenllaç… Doncs amb Dexter els vostres desitjos es convertiran en realitat perquè ja tenim la vuitena i última temporada!

Font: www.darklydexter.com

Font: www.darklydexter.com

Després de vuit anys, moltes morts i sobretot molta, molta sang, en Dexter arriba al seu final. L’any 2006, el canal americà ShowTime ens va sorprendre amb una sèrie que ens demanava posar-nos en la pell d’un assassí i a més, que això ens semblés correcte i que estiguéssim al seu costat. Ho van aconseguir, vistes les audiències i els anys que ha estat en antena. La clau de l’èxit va ser, en part, que en Dexter té un codi moral amb el qual es regeixen els seus assassinats. Ell lluita amb el que anomena “el seu passatger obscur”, el seu instint assassí, però sense reprimir-lo, dirigint-lo cap a persones menyspreables que han escapat de la justícia. En Dexter assassina, però només a persones que “s’ho mereixen”, és a dir: assassins, violadors, criminals detestables, etc. Aquest codi moral fa que l’espectador es posicioni sempre a favor del protagonista. Segueix llegint »

Nascuts per llegir a la bct – Activitats de febrer

30 de gener de 2016
Per

nascuts_colores

Al febrer  tornem a tenir activitats molt interessants per als petits de casa. La biblioteca s’omple de música i contes, ells seran els protagonistes d’aquest mes. Voleu participar?

NicoDimecres 10 de febrer, a les 18 h

Cantem amb el Nico

A càrrec d’Alba Castillo, Carme Martínez, Eva Fernández, Eva Marbà, Isabel Solsona i Marcela Rubio.

Adreçat a pares i mares amb infants de 0 a 3 anys.

Afineu la gola, prepareu el cos, que les cançons i les dances amb el Nico no paren… Us afegiu?

 

70274_1329323728_m

Dimarts 23 de febrer, a les 18,30 h

Un conte, un somni: El Sol i la lluna

A càrrec de les mestres de l’Escola Bressol El Grimm

Adreçat a pares i mares amb infants d’1 a 3 anys

És una nova aventura que ens durà a viatjar arreu del món.  Com diuen els que saben: Per aprendre cal conèixer, explorar i fer nous amics. Us convidem a viatjar a través d’uns contes màgics, que ens ajudaran a conèixer altres cultures, altres costums i enriquiran les nostres vivències!
Així doncs, pares i mares, fem la maleta i pugem a l’avió, al vaixell, al tren… on viurem noves experiències acompanyats del follet màgic, que serà el nostre guia. Us esperem!

 

Recordeu que…

Les places són limitades i que només s’admet una inscripció per mes i família. Les inscripcions començaran el dia 1 de febrer a la Sala infantil de la bct o al telèfon 93.789.45.89 (a partir de les 10:00 del matí). Us hi esperem!!!

 

Enigma 54!

26 de gener de 2016
Per

Logo_enigma_del_mesBenvolgudes lectores i lectors,

Arriba el darrer dimarts del mes  i tornem a tenir enigma. Tot seguit us reptem a resoldre’l per a optar al llibre que sortegem aquest cop.

Esteu a punt?

Aquest cop hem optat per regalar Glops de llum, de Xavier Veloy Mateu.

Glops de llum

 

 

Us formulem la pregunta següent:

Jaume Vallhonrat Rovira, fou alcalde però també un dels fundadors d’un col·legi a Terrassa. Pots dir quin? Segueix llegint »

Grafton Street, la música al carrer

21 de gener de 2016
Per

bàner de la secció Terras-sons

El carrer Grafton de Dublín és probablement el carrer comercial més famós d’Irlanda. Però és, també, l’escenari d’un dels esdeveniments més esperats pels dublinesos: els concerts a peu de carrer que músics de renom fan al costat de músics emergents durant la Nit de Nadal.  Aquests concerts tenen un doble objectiu: donar a conèixer els músics locals i recollir fons per a una causa solidària. Enguany pel carrer Grafton de Dublín s’hi ha deixat veure Bono, líder d’U2 i Glen Hansard (músic i protagonista de la pel·lícula Once) entre d’altres. Els diners recollits els han destinat a una entitat dedicada a les persones sense sostre.

YouTube Preview Image

A Terrassa des de fa tres anys s’organitza una iniciativa similar a la dublinesa, el nostre Grafton Street particular. L’última edició va tenir lloc el passat 27 de desembre al carrer Major i va reunir a sis grups de casa nostra: Quartet Viersax, Un tal Pere, Toni Marbà, Harlock, Joan Boada i Lluís Bòria d’Estúpida Erikah. Tot el que es va recaptar es va donar a La Trobada, el projecte de la xarxa ALEI (Associació Local d’Entitats per a la Inclusió de Terrassa). Segueix llegint »

Els bibliotecaris recomanen. Técnicas del snowboard

20 de gener de 2016
Per

Técnicas del snowboard : fundamentos esenciales para todos los niveles

Técnicas del snowboard : kleh, Cindy

Madrid : Tutor, cop. 2003

Si esteu farts de l’esquí tradicional i voleu provar emocions més fortes ara a l’hivern, aquest llibre és una bona eina per iniciar-vos a la pràctica de l’snowboard i per millorar-ne la tècnica.
Es tracta d’un complet manual que t’explica pas a pas allò que cal per a surfejar per la neu i no morir en l’intent. D’aquesta manera desapareixan les vostres pors als girs complicats i als descensos amb pendents pronunciats, i també proporciona nocions de freestyle per a qui sigui més atrevit. Inclou des de consells de preparació física, de l’equip necessari per a la pràctica d’aquest esport i explicacions acurades sobre les diferents tècniques. Les fotografies que conté són de gran ajuda i eviten que ens pugui passar per alt cap aspecte important.
Així doncs, només cal esperar les primeres nevades importants (que esperem que no triguin gaire a arribar) i llençar-vos a l’aventura!

Cantem i ballem amb el Quico a la bd4

18 de gener de 2016
Per

cric-cracbaner

Quico (Small)El Quico, la nostra mascota, ja ha acabat les seves vacances i durant aquests dies ha fet un nou amic, el rei carnestoltes. Aquest nou li ha ensenyat un munt de cançons i també li ha dit que per fer una sessió del cantem i ballem amb el Quico mes divertida, tots els participants hauran de portar un complement (barret, perruca, disfressa, ulleres, etc.)

Si voleu gaudir amb ell no us perdeu la propera sessió on cantarem cançons de carnestoltes a càrrec d’ Eva Fernàndez, Carme Martínez i Isabel Solsona.

L’activitat tindrà lloc el proper dimarts 26 de gener a les 17:30 h. a la Biblioteca Districte 4 i estarà adreçada a infants de 12 a 36 mesos.

Recordeu que les places són limitades i cal estar inscrit al projecte Nascuts per Llegir. Podeu realitzar les inscripcions a partir del proper dimecres 20 de gener de manera presencial a la Biblioteca Districte 4 o bé per telèfon trucant al 937 397 423.

Us hi esperem!

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat