Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Enigma 47!

28 d'abril de 2015
Per

Logo_enigma_del_mesBenvolgudes lectores i lectors,

Us reptem a un nou enigma!

En aquesta edició el guanyador o guanyadora s’endurà, a més d’un llibre, dues entrades per a l’Auditori Municipal de Terrassa per a l’espectable escènic i musical “Bach íntim”, a partir de la petita crònica i el petit quadern de música d’Anna Magdalena Bach. El concert tindrà lloc el proper diumenge 24 de maig a les 12h . Les entrades són gentilesa del Servei de Cultura.

El llibre que regalem és La Casa del propòsit especial , de John Boyne:

la-casa-del-proposit-especial

 

Aquesta vegada la pregunta fa referència a la història moderna terrassenca:

Quin general borbònic va comandar el destacament que ocupà, saquejà i devastà Terrassa la nit del 3 al 4 de setembre de 1713?

Segueix llegint »

Un dia de platja a la Biblioteca Districte 3!

27 d'abril de 2015
Per

cric-cracbaner

Hola famílies, ara que ja ha arribat el bon temps segur que us ve de gust passar una estona “A la voreta del mar” de la mà de la Cia Patawa.

 

Farem un castell, contarem conquilles, descobrirem colors, nedarem entre les onades, jugarem a pilota i volarem l’estel. Farem surar petits vaixells i pescarem peixets amb la canya. Cantarem cançons i, fins i tot, trobarem quelcom per fer música: uns cocos, un vaixell de campanetes, i un petit acordió.

Al final el vent aixecarà la sorra i famílies i nens podreu amagar-vos a sota la sorra… qui sap què trobareu!

Segueix llegint »

Recomanació modernista

24 d'abril de 2015
Per

coventry garden-guanyadoraUn Monde étrange : hybridation dans l’Art nouveau et le Symbolisme = A strange world : hybridisation in Art Nouveau and Symbolism. Brussels : Arlette Verkruyssen, 2014. També en  pdf a Internet.

Couverture catalogueEncara amb la ressaca de Sant Jordi ja enfilem cap a la Fira Modernista de Terrassa. Per anar fent boca us hem preparat la recomanació d’aquest catàleg que  sorgeix com a resultat d’un projecte anomenat Xarxa europea d’Art Noveau en la qual diferents museus de ciutats europees amb un important patrimoni modernista, entre elles Terrassa, hi prengueren part.
Aquest catàleg va acompanyar l’exposició itinerant “Naturaleses de l’Art Noveau”, que va oferir una mirada original a les estretes relacions entre l’Art Noveau i la natura.
Antoni Gaudí ja ho va manifestar en el seu moment: “ser original es retornar als orígens, és a dir, a la natura”. Aquest és per tant un dels principis bàsics de l’art modernista, agafar les formes de la natura i interpretar-les. I això és precisament el que hi podrem trobar en aquest catàleg: com es va expressar aquest moviment artístic a diferents països i cultures alhora de representar  les formes de la natura. Segueix llegint »

Feliç diada de Sant Jordi’15

22 d'abril de 2015
Per

Moooooooolt bona diada a tothom!

YouTube Preview Image

Segueix llegint »

Els ossos de Cervantes

22 d'abril de 2015
Per

PAC

 

1-Retrat de Miguel de Cervantes atribuït a Juan de Jáuregui

1. Retrat de Miguel de Cervantes atribuït a Juan de Jáuregui

Quan falta un any perquè es compleixin 400 de la mort de l’escriptor més important de la literatura espanyola i segurament universal, Miguel de Cervantes, m’agradaria fer una petita reflexió sobre l’estat de la cultura en aquest país, força avesat a oblidar i/o desdenyar a les persones dedicades a engrandir aquest àmbit. És ja atàvic el nostre desinterès per difondre i glorificar als i les nostres il·lustres, per contra, sempre se’ls ha menystingut, ignorat o expulsat del nostre territori on han acabat caient en el nostre l’oblit per culpa d’un país sapastre i obtús.

Per començar, he de confessar que m’incloc en el reduït nombre d’ànimes que els agrada voltar pel món seguint les empremtes de les persones il·lustres que l’han poblat i deixat per la posteritat el fruit del seu talent. Efectivament, sóc una mica freaky i em dedico, com Caine a Kung fu, a anar d’un lloc a l’altre, buscant els indrets on van néixer, viure i/o morir tots aquests éssers gairebé divins, que han dedicat la seva vida a la literatura, la música, la pintura, la filosofia, la ciència, i un llarg etcètera, oferint a la humanitat una excusa per sentir-se orgullosa de pertànyer a la seva espècie.

Segueix llegint »

Cantem i ballem amb el Quico a la Biblioteca districte 4

21 d'abril de 2015
Per

cric-cracbaner
Quico (Small)Coneixeu el Quico? El Quico és la mascota de la Biblioteca Districte 4, un pallasso que coneix una pila de contes i cançons d’allò més divertides. Les que més li agraden són les de falda i les tradicionals.
Us convidem a passar una bona estona tots plegats: per escoltar, compartir, cantar i ballar.

Si voleu conèixer el Quico, no us perdeu la sessió Cantem i ballem amb el Quico, a càrrec d’Eva Fernández i Carme Martínez, el proper dimecres 29 d’abril, a les 17:30 h.

L’activitat està adreçada a infants entre 18 i 36 mesos inscrits en el projecte Nascuts per llegir.

Recordeu que les places són limitades. Podeu inscriure-us de manera presencial o telefònicament a partir de dimecres 22 d’abril a La Biblioteca Districte 4.

Us hi esperem!

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat