Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

DC comics

29 d'agost de 2014
Per

DC ComicsSNIDER, Brandon T. DC comics: la guía definitiva de personajes. Barcelona: Timun Mas, 2013. ISBN 9788448008932. Còmic americà.

Pels que en sou fans de l’univers DC Còmics esteu d’enhorabona, ens ha arribat a la Xarxa de Biblioteques, tal com indica el seu títol, una guia amb tots els personatges que l’editorial ha anat creant d’ençà que es va fundar allà per l’any 1934, amb uns dibuixos de luxe i amb molta profusió d’informació. Superman, Batman, Capità Marvel, Joker, Espectro etc. Important per a tots aquells que vulgueu ampliar els vostres coneixements sobre la matèria. Una autèntica llaminadura!

 

Recomana: David Contreras, itinerant per les biblioteques públiques de Terrassa.

continuarà...

Totes les fotorecomanacions

Setembre policíac, Stieg Larsson

28 d'agost de 2014
Per

 

egara-negra1Ens endinsem aquest mes de setembre en la vida i obra de Karl Stig-Erland Larsson [/kɑɭ sti:g 'ɛɭɑnd 'lɑʂʊn/] (nascut a Skelleftehamn, Västerbotten, el 15 d’agost de 1954 –mort a Estocolm el 9 de novembre de 2004), conegut simplement com a Stieg Larsson. Fou un periodista i escriptor suec. Que podem dir d’aquest escriptor que va aconseguir la fama després de la seva mort, amb la publicació de la trilogia de les novel·les policíaques Millennium, que la formen Los hombres que no amaban a las mujeres, La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina y La reina en el palacio de las corrientes de aire.

Larsson va créixer al camp, amb els seus avis, al municipi de Norsjö, a uns 100 km al nord d’Umeå, localització que apareix a un dels capítols del primer llibre, Los hombres que no amaban a las mujeres.

larsson--125424405474753100Aficionat a la novel·la negra i a la ciència ficció, es va cultivar com a escriptor de narrativa, ja havia publicat assaigs periodístics amb anterioritat, ben be en secret, escrivint a les nits i sense dir res a ningú. Segueix llegint »

La senyora Dalloway

27 d'agost de 2014
Per

La senyora DallowayWOOLF, Virginia. La Senyora DallowayBarcelona : RBA, 2013. (Les ales esteses; 335) ISBN 9788482646459.

De la maduresa de la traducció de C.A. Jordana (1930) que Proa ha anat reeditant dins la col·lecció A tot vent a la frescor de la recent traducció de Dolors Udina (2013). De Mrs a senyora… tampoc cal una lectura comparada però… qualsevol excusa és bona per llegir una senyora novel·la de Mrs Woolf.

Recomana: Agnès, des de la Biblioteca Central de Terrassa (bct)
fotorecomanacions3

La marca amarilla

25 d'agost de 2014
Per

La marca amarilla de Edgar P. JacobsJACOBS, Edgar P. La marca amarilla. Barcelona: Norma, 2000. (Las aventuras de Blake y Mortimer; 3) ISBN 9788484311812. Còmic europeu.

Més clàssics. Còmic de sofà d’orelles. Molt “british”. Edgar P. Jacobs, sorgit del taller d’Hergé, va col·laborar en alguns àlbums d’en Tintin i finalment es va individualitzar del mestre però havent absorbit tot el llenguatge del creador del periodista amb tupè. Publicada el 1953, posseeix tots els ingredients del més bo i millor còmic sobre investigadors. No us vull desvetllar la trama, però sí que us dic que apareix un malvat exquisidament maquiavèl·lic i despietat. Sembla que l’Álex de la Iglesia va contemplar La marca amarilla com a projecte. Esperem que un dia es faci realitat. Mentrestant gaudiu-la al vostre cau d’estiu!

Recomana: David Contreras, itinerant per les biblioteques públiques de Terrassa.

continuarà...

Totes les fotorecomanacions

Érase una vez en Francia

22 d'agost de 2014
Per

Érase una vez en Francia de Fabien Nury NURY, Fabien, VALLÉE, Sylvain, DELF. El Imperio del señor Joseph ; El vuelo negro de los cuervos. Barcelona: Norma, cop. 2013. (Érase una vez en Francia; 1) ISBN 9788467910988. Còmic europeu.

NURY, Fabien, VALLÉE, Sylvain, DELF. Honor y policía ; ¡A las armas, ciudadanos. Barcelona: Norma, cop. 2013. (Érase una vez en Francia; 2) ISBN 9788467911879. Còmic europeu.

Fantàstica sèrie premiada al Saló del Còmic d’Angulema el 2011 recollida en 2 volums. Els autors ens ofereixen una història canònica amb autèntic gust a gènere negre del més clàssic. Durant l’ocupació nazi de França Joseph Joanovici, un hàbil negociant jugarà un joc molt perillós que marcarà la temàtica de la narració fins a quin punt el protagonista és un col·laboracionista, un resistent, o simplement una persona que l’únic que intenta és sobreviure a la barbàrie, malgrat que alguna de les seves accions siguin qüestionables des d’una mirada moral.
Una excel·lent sèrie que esperem tingui continuació. A per ells!!

Recomana: David Contreras, itinerant per les biblioteques públiques de Terrassa.

continuarà...

Totes les fotorecomanacions

El viento comenzó a mecer la hierba

19 d'agost de 2014
Per

El viento comenzó a mecer la hierbaDICKINSON, Emily. El viento comenzó a mecer la hierba. Madrid : Nórdica Libros, 2012. ISBN 9788492683864.

Un regal per als sentits… Una delícia…

Recomana: Raquel Cuadra, clienta de les llibreries dels Països Catalans.
fotorecomanacions3

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat