Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Lancelot du Lac

26 d'agost de 2016
Per

Bàner de Apunt de cineAvui divendres 26 d’agost, amb el passi de Lutero a la biblioteca del districte 6 (a les 17:30 h) es tanca un cicle de pel·lícules de temàtica medieval que s’han projectat en aquesta biblioteca durant els mesos de juliol i agost, dins del III Cicle de Cultura Medieval, celebrat a Terrassa.

lancelotbaixaEl passat 12 de juliol, es va passar Lancelot du Lac (1974) de Robert Bresson, que recrea d’una manera particular la llegenda artúrica de Lancelot.

Des del biTer aprofundirem una mica més en aquest film i en el seu director, el gran Robert Bresson.01.Logo Cultura Medieval

La d’avui no és una pel·lícula fàcil, tampoc ho pretenia el seu director. Però que no sigui de fàcil digestió d’entrada no vol dir que no valgui la pena endinsar-se en la història de Lancelot de la mà del gran director francès. Segueix llegint »

Assassinats en sèrie

16 d'agost de 2016
Per

En la mente del hipnotista

Es tracta d’una novel·la policíaca que genera molta tensió a mesura que el lector es va endinsant a la trama.

Un argument recargolat escrit amb l’agilitat necessària per no fer perdre l’interès en cap moment.

Llegir aquesta història és submergir-se dins la ment pertorbada d’un criminal que fa posar els pèls de punta perquè aconsegueix assetjar les seves víctimes sense que se n’adonin, mirant per les finestres obertes, calculant els seus moviments, caçant-los en la seva intimitat en qualsevol escena quotidiana.

Un llibre molt inquietant amb personatges ben perfilats que acaben configurant un ambient opressiu i angoixant.

Recomana: Susi Rodríguez de la Biblioteca Districte 3 (bd3). Llegeix la recomanació completa i descobreix més “Els bibliotecaris recomanen” a la biblioteca virtual de la XBM.

 

Lars Kepler

Lars Kepler (Pseudònim d’Alexander Ahndoril i Alexandra Coelho) http://www.larskepler.com/

 

Dades del llibre:

Títol: En la mente del hipnotista
Autoria: Kepler, Lars
Editorial: Planeta
Any de publicació: 2016
Pàgines: 636
ISBN: 9788408149101

 

El Castanyer d’en Cuc, trobant natura descomunal al Montseny

8 d'agost de 2016
Per

escampem2-1

castanyer2

Castanyer d’en Cuc

Aquest castanyer és considerat l’arbre de més perímetre de Catalunya (perímetre de la base del tronc: 20,66 m) i la seva alçada: (24,17 m). Arbre monumental que havia estat habitat per un carboner que hi tenia un llit, taula, seients i fins i tot una llar de foc on encara és visible el sutge de la xemeneia.

Recorregut:pont2canoves

Agafem la C-17 direcció Vic fins a la Garriga, i trenquem per la BP-5107 direcció a Cànoves (Vallès Oriental). Accedim a la ruta a través del poble de Cànoves (364 m d’alçada), des d’allà seran 21,8 km (unes 3 h) es pot aparcar més amunt gairebépont3canoves a tocar del Pantà de Vallforners als Dos Torrentons, hi ha un aparcament previ a la Masia de Can Domènech; però llavors potser et fan pagar 3 euros per accedir-hi. Si comences abans trobes molts ponts que van atravessant la riera de Vallforners o de Cànoves, i la ruta s’allarga 4 o 5 km més. Ruta d’un 7 km, es pot fer circular o tornant pel mateix camí. Els rètols ens porten fins el Pantà de Vallforners, amb una forta ascenció per arribar-hi. La pujada continua per la baga fins la Font de les Acàcies a peu de pista. Després de creuar un sot la pista pren direcció llevant. Primer trobem a l’esquerra l’indicació al  Segueix llegint »

Els bibliotecaris recomanen: Una tienda en París

2 d'agost de 2016
Per

Una tienda en París

Una novel·la romàntica plena d’anècdotes verídiques que succeeixen en llocs que existeixen a l’actualitat i per on es podria fer un recorregut literari.
És un llibre ple d’emocions, de somnis, de propòsits, de pors, de sentiments universals amb els quals ens podem sentir identificats.
L’autor ha tingut l’encert de barrejar elements de misteri que traspassen el temps i l’espai creant una complicitat màgica entre les dues dones protagonistes, que al final no són tan diferents com pot semblar en un principi.

Una trama excel·lent, uns personatges entranyables, un ritme àgil i un final inesperat. Una lectura perfecta pels amants del romanticisme.

Dades del llibre:

Títol: Una tienda en París
Autoria: Huerta, Màxim
Editorial: Martínez Roca
Any de publicació: 2012
Pàgines: 351
ISBN: 9788427039032

Llegeix la recomanació completa de la Susi Rodríguez des de la Biblioteca Districte 3 (bd3)  i descobreix més “Els bibliotecaris recomanen” a la biblioteca virtual de la XBM.

En guàrdia!

22 de juliol de 2016
Per

Combate de entrenamiento : iniciación al combate no competitivo

Combate de entrenamiento : iniciación al combate no competitivo

Casero Abellán, Rogelio

Barcelona : Alas, DL 2009

Si us agrada el món de les arts marcials i del combat no orientat a la competició aquest és el vostre llibre de capçalera. A través de més de 400 fotografies, ens explica fil per randa tot allò que envolta el món del combat, des de la tècnica, l’atac, la defensa, l’estratègia i el paper fonamental que hi juga la ment.

A través d’exercicis molt ben explicats, podreu posar en pràctica la vostra destresa i gaudir d’aquesta disciplina esportiva amb seguretat i de manera molt lliure i planera. Com que hi ha un apartat d’exercicis estructurat per nivells de dificultat, hom pot escollir el nivell que més li convingui.

Rogelio Casero (Málaga 1962), va iniciar-se de ben jove al karate, però ben aviat esdevingué cinturó negre de Shorinji Kempo. Des de 2008 és cinturó negre 5è Dan.

Els bibliotecaris recomanen. Cosas que los nietos deberían saber

13 de juliol de 2016
Per

 

¿qué clase de ego hace falta tener para escribir un libro sobre tu vida y pensar que le puede interesar a alguien? ¡Uno enorme! Pero no tan grande como para pensar que fui creado a imagen y semejanza de Dios.

 

Marck O. Everett està sol al món, aquesta és la certesa que queda quan acabes de llegir el llibre. El seu objectiu és deixar per escrit part de la seva vida perquè els seus néts tinguin les respostes a algunes preguntes sense que les hagin de formular, cosa que no va fer mai amb el seu pare. La ironia està en el fet que l’autor no té fills, de moment, però com diu ell “per si de cas…”

 

Cosas que los nietos deberían saber

 

Mark Everett, Mr. E, és el fundador, compositor i part indispensable del grup americà Eels. Si repasseu la trajectòria de la banda veureu que han passat per multitud d’estils musicals, i de fet a Mr E no li cal escriure un llibre per explicar la seva vida només heu d’escoltar els seus discos, cada àlbum és un capítol nou de les seves últimes vivències.

Segueix llegint »

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat