Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Neixen poetes a la bd2

22 de gener de 2010

Quatre membres del taller d’escriptura de la bd2, coordinat per la Fina Ginesta, van participar al Concurs de Poetes Amateurs – Recital de poemes amb música instrumental que es va celebrar el 15 de gener al Centre Cívic President Macià.

taller-escriptura3.jpgL’Àngels, la Júlia, en Miquel i en Quim, van recitar els seus poemes, i la Llum, la Montse i la Nuri, els van anar a veure.
Aquesta és la petita crònica que ens ha enviat en Quim:

L’acte es va celebrar a la sala d’actes del centre, que té un petit escenari com si fos un teatre. Hi havia molta gent, es van omplir ben bé un 80% de les cadires parades. A l’escenari una cadira i un micro per al guitarrista –un jove músic molt trempat que es diu Víctor –i un altre micro al mig de l’escenari per als concursants, que van anar recitant bo i drets els seus poemes, fins un total de set concursants.

Això de parlar en públic i a més recitar té la seva gràcia “i és important controlar els nervis que normalment i poc o molt, anaven per dins, parlo per mi si més no.
Amb tot, l’acte va quedar força lluït en el meu parer. En total cinc participants vàrem recitar en català i tres en castellà. En acabar i mentre el jurat es va retirar a una altra sala a deliberar, durant uns vint minuts en Víctor ens va delectar amb un repertori musical amb el qual va poder demostrar el seu talent encara més àmpliament que amb els acompanyaments que havia preparat per cada poema. M’estalviaré detalls i anècdotes que podrem comentar dimecres si convé, només dir que la nostra amiga i companya de taller Júlia va resultar mereixedora del segon premi, i que en recollir el seu trofeu (Júlia, el portaràs dimecres, espero!?) va fer menció a la tasca del taller d’escriptura creativa al qual assistim quatre dels concursants.

trofeu2.jpgEl guanyador del primer premi va ser un poeta possiblement amateur com nosaltres però segurament amb més experiència i anys de pràctica i dedicació a la poesia que va recitar amb molt bona entonació un poema rimat, dedicat a Catalunya i Andalusia, com a terra d’adopció i pàtria xica natal respectivament. Personalment puc dir que l’experiència global d’haver participat en aquest concurs m’ha semblat gratificant i enriquidora. En tot moment i va haver “bon rotllo” entre els concursants, i un ambient respectuós i acollidor a la sala. Si com espero ho repeteixen l’any que ve, per poc que pugui m’hi torno a presentar, sobretot perquè trobo que val la pena donar suport a aquesta mena d’iniciatives culturals”.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat