Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Societat Literària “L’esbudelladora de llibres” S.A.

30 de juny de 2010

A principis d’aquest curs, vam reunir-nos una colla de nens i nenes a la Biblioteca Central de Terrassa per formar el Club de Lectura Infantil (9-10 anys). Sota el nom simpàtic i innocent de “La mar de llibres”, aquests terribles infantons amaguen el que en realitat és una societat secreta, la temible i coneguda arreu del món com a Societat Literària “L’esbudelladora de llibres” S.A. Vaig començar a sospitar que no eren normals el primer dia de veure’ls, no es comporten com els demés nens i nenes de la seva edat, no! Són personatges capaços d’extreure en un temps rècord tota la informació que conté un llibre, de xuclar-li tot la tinta i… ai del llibre que va a parar a les seves mans!!! Ha begut oli, us ho ben asseguro!

Us faig cinc cèntims de cada membre, però evidentment no us mostraré cap fotografia, hem de mantenir l’anonimat! Els busquen per tots els racons del món i no seré pas jo qui els delati!!!

ANDREU – Deborador de llibres, coneix més històries que alguns savis de l’orient llunyà. Té la capacitat de reconèixer i trobar al moment un paràgraf del llibre que hem llegit, no se li escapa ni una! Fonts d’informació fidedignes diuen que darrerament l’han vist per Venècia amb una màscara…
Imatge del llibre El Increïble niño comelibros

AURORA – Desconcertant, no saps mai amb quina una et sortirà, és capaç de distreure a la persona més centrada del món. Té l’habilitat de portar-te allà on vulgui sense ni adonar-te i així despistar-te per a explicar la història que a ella li interessa. És molt perillosa!

CLARA – Sota la imatge dòcil i tranquil·la, s’amaga una de les més perilloses esbudelladores de llibres, és capaç d’extreure el màxim d’informació de la història sense cap mena de complexes, no sent compassió per cap text. Llibre que cau a les seves mans, llibre que té els dies comptats!

CRISTINA – Els ulls blaus que té enganyen, li donen una imatge de nena bona però en veritat és una de les més temibles de la Societat, sota l’aparença de bonança s’amaga un personatge asserenat capaç de mantenir la calma en els moments més difícils i arribar allà on els altres es donen per vençuts. Aneu amb compte!

EVA – No saps mai amb quina una sortirà, sorprenent com no n’hi ha, és de les més ràpides de la Societat, en un tres i no res fuig si veu que les coses van maldades i així poder conservar l’anonimat. Fa dies que no es deixa caure per la biblioteca…
Imatge del llibre El Increïble niño comelibros
IRENE – L’originalitat és el seu fort, no es deixa portar per tendències literàries de moda i coneix aquells llibres que molts desconeixem. Té la capacitat de saber en cada moment què demanar-li a un bon llibre i sap molt bé el que vol. És molt difícil d’enxampar, no saps mai per on anirà!

ISMAIL – Rere les ulleres de bon Jan s’amaga un dels escrutadors més importants de la Societat, té l’habilitat de desxifrar en un temps rècord la informació que cal esbrinar del llibre. Ràpid investigador com no n’hi ha, diuen que és descendent directe de Sherlock Holmes.

Imatge del llibre El Increïble niño comelibros
MAR – La més petita del grup, però no per aquesta raó la més innocent! És capaç de cruspir-se un llibre en un sol dia i és coneguda arreu del món per l’inventora de contes express, en cinc minuts crea històries sorprenents! Si la veus fuig o cauràs en el seu parany!

MARINA – Qui la coneix assegura que és una veritable “rata de biblioteca”. Llibre que arriba nou, llibre que s’emporta per a examinar. Està al cas de totes les novetats i no en deixa ni una del dret. Informacions de darrera hora diuen que el curs vinent es prèn un any sabàtic,  la trobarem a faltar!

NOUR – Fa quatre dies que és aquí, però ja domina l’idioma al nivell dels millors lingüistes catalans. A més, va sempre més enllà de la informació i fa resums, la biografia de l’autor i tot el que pot del llibre llegit (diuen les males llengües que ha fet posar vermell a més d’un escriptor!)

ONA – Amb el nom paga, és com una ona del mar:  tranquil·la en els moments més asserenats, però quan s’acosta tempesta, ull viu! Això sí, sempre la veuràs amb un  llibre a la mà i a l’altre una pilota de bàsquet. Qui la coneix bé diu que és capaç d’encistellar-la mentre passa pàgina.  Igual que la Marina, informacions de darrera hora diuen que el curs vinent es prèn un any sabàtic,  la trobarem a faltar!

PAU – En aquest cas el nom no paga, no… no és precisament el que en diríem un nen tranquil i en pau. Tan aviat és aquí com allà, però no us deixeu enganyar per les aparences perquè és capaç de veure aquell detall insignificant en el que ningú s’hi havia fixat i, en un tres i no res, en treu l’entrellat. Qui sap, potser de gran serà inventor perquè veu solucions allà on els altres no hi veuríem ni un borrall!

PIERINA – Enamoradissa de mena, li encanten les històries d’amor, allà on va sempre porta al seu sarró un conte romàntic. Però no us deixeu ensabonar, no! Sota l’aspecte tranquil i afable s’amaga una de les lectores més perilloses del món mundial, si mai la coneixeu no deixeu que us prengui un llibre!

Com veieu, són realment perillosíssims. No deixen ni un llibre del dret, si algun dia us els trobeu i porteu un llibre a les mans fugiu!

I com que ja som a l’estiu, i segur que teniu moltes ganes de llegir llibres, aquí teniu un bon grapat de recomanacions.

Bon estiu a totes i tots i ja sabeu, si teniu alguna recomanació a fer, no ho dubteu, aquí podeu fer els vostres comentaris!!!

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  4 Responses to Societat Literària “L’esbudelladora de llibres” S.A.

  1. biTer » Microrelats (I) on 1 d'abril de 2011 at 17:47

   […] a l’abast dos de contes que va fer fa un parell d’anys una nena del Club de lectura La Societat Literària l’Esbudelladora de llibres, S.A. Com sabeu, aquest club el formen nens i nenes units per una dèria en comú, la lectura. Però la […]

  2. Montse on 14 d'octubre de 2010 at 15:39

   Deliciosa Marta!

  3. Marta on 21 de juliol de 2010 at 18:34

   si, si, fan por!!!
   Però gràcies a ells els llibres i les seves històries segueixen vius!!! tots hauríem de ser com aquests personatges tan extraordinaris!!!

  4. trufete on 3 de juliol de 2010 at 10:39

   Ostres… haurem d’anar amb compte amb “L’esbudelladora de llibres” S.A., sembla ser que diversos cossos especials de seguretat hi van al darrera de fa anys… però no m’ho imaginava pas que estiguessin tan a prop nostre!!!!

   Tremoleu llibres!!!! Tremoleu!!!

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat