Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Nova sessió Cantem i ballem amb el Quico a la bd4

8 de febrer de 2016
Per

cric-cracbaner
Quico (Small)Doncs sí famílies, tornem a tenir una nova sessió del Quico Canta cançons tradicionals. Segur que ens ho passarem molt bé. No us perdeu la propera sessió “Cantem i ballem amb el Quico”, a càrrec d’Eva Fernàndez, Carme Martínez i Isabel Solsona.

L’activitat tindrà lloc el proper dimarts 16 de febrer a les 18:00 h. a la Biblioteca Districte 4 i està adreçada a infants de 12 a 36 mesos.

Recordeu que les places són limitades i cal estar inscrit al projecte Nascuts per Llegir. Podeu realitzar les inscripcions a partir del proper dimarts 9 de febrer de manera presencial a la Biblioteca Districte 4 o bé per telèfon trucant al 937 397 423.

Taller de massatge infantil a la bd4

6 de febrer de 2016
Per

cric-cracbaner

Hola mares i pares!

massatgeUs hem preparat una nova activitat Nascuts per llegir que de ben segur serà del vostre gust. Es tracta d’un taller de massatges que anirà a càrrec de la Gemma Alsina (quiromassatgista).

El massatge infantil, com sabeu, és una preciosa forma de comunicar-nos amb els nostres fills i filles, i a més:

• Ajuda a crear i reforçar vincles de seguretat
• Ajuda a madurar el sistema nerviós
• Crea un moment de dedicació exclusiu i de tranquil·litat
Segueix llegint »

Un final i un principi

1 de febrer de 2016
Per

Sèrieaddictes
No heu pensat alguna vegada, quines ganes tinc que una sèrie finalitzi per acabar amb l’agonia de saber el seu desenllaç… Doncs amb Dexter els vostres desitjos es convertiran en realitat perquè ja tenim la vuitena i última temporada!

Font: www.darklydexter.com

Font: www.darklydexter.com

Després de vuit anys, moltes morts i sobretot molta, molta sang, en Dexter arriba al seu final. L’any 2006, el canal americà ShowTime ens va sorprendre amb una sèrie que ens demanava posar-nos en la pell d’un assassí i a més, que això ens semblés correcte i que estiguéssim al seu costat. Ho van aconseguir, vistes les audiències i els anys que ha estat en antena. La clau de l’èxit va ser, en part, que en Dexter té un codi moral amb el qual es regeixen els seus assassinats. Ell lluita amb el que anomena “el seu passatger obscur”, el seu instint assassí, però sense reprimir-lo, dirigint-lo cap a persones menyspreables que han escapat de la justícia. En Dexter assassina, però només a persones que “s’ho mereixen”, és a dir: assassins, violadors, criminals detestables, etc. Aquest codi moral fa que l’espectador es posicioni sempre a favor del protagonista. Segueix llegint »

Nascuts per llegir a la bct – Activitats de febrer

30 de gener de 2016
Per

nascuts_colores

Al febrer  tornem a tenir activitats molt interessants per als petits de casa. La biblioteca s’omple de música i contes, ells seran els protagonistes d’aquest mes. Voleu participar?

NicoDimecres 10 de febrer, a les 18 h

Cantem amb el Nico

A càrrec d’Alba Castillo, Carme Martínez, Eva Fernández, Eva Marbà, Isabel Solsona i Marcela Rubio.

Adreçat a pares i mares amb infants de 0 a 3 anys.

Afineu la gola, prepareu el cos, que les cançons i les dances amb el Nico no paren… Us afegiu?

 

70274_1329323728_m

Dimarts 23 de febrer, a les 18,30 h

Un conte, un somni: El Sol i la lluna

A càrrec de les mestres de l’Escola Bressol El Grimm

Adreçat a pares i mares amb infants d’1 a 3 anys

És una nova aventura que ens durà a viatjar arreu del món.  Com diuen els que saben: Per aprendre cal conèixer, explorar i fer nous amics. Us convidem a viatjar a través d’uns contes màgics, que ens ajudaran a conèixer altres cultures, altres costums i enriquiran les nostres vivències!
Així doncs, pares i mares, fem la maleta i pugem a l’avió, al vaixell, al tren… on viurem noves experiències acompanyats del follet màgic, que serà el nostre guia. Us esperem!

 

Recordeu que…

Les places són limitades i que només s’admet una inscripció per mes i família. Les inscripcions començaran el dia 1 de febrer a la Sala infantil de la bct o al telèfon 93.789.45.89 (a partir de les 10:00 del matí). Us hi esperem!!!

 

Ed MacBain i Evan Hunter

29 de gener de 2016
Per

egara-negra1

Salvatore Albert Lombino és un dels pocs escriptors de novel·la negra que escriu la seva obra sota pseudònims diversos al llarg de la tota la seva trajectòria també com a guionista. Així el trobarem amagat sota noms com Ed McBain i Evan Hunter  per al gènere negre, i Richard Marsten, Hunt Collins, John Abbott i com a Ezra Hannon per a la resta de la seva obra. Va pendre el nom d’un dels seus pseudònims de dues entitats on va estudiar, l’Evander Childs School i el Hunter College. Nom que va adoptar legalment el 1952, i amb el qual va publicar Blackboard Jungle, més coneguda per la seva versió cinematogràfica com a Semilla de maldad (1955), dirigida per Richard Brooks i protagonitzada per Glenn Ford.

EdMacbein2
És qui millor descriu els conflictes del Districte 87 i la seva comisaria de policía a la ciutat de Nova York. En clau de ficció fa un retrat de la societat americana de les dècades dels anys 50, 60, 70, 80 i 90. En aquesta llarguíssima sèrie crearia el personatge de Steve Carella. I publicaria sota el pseudònim de McBain dues novel·les a l’any fins a la seva mort el 2005.

Creador del subgènere que la crítica el batejà com a novel·la del procediment policial. Deixa bona constància en la seva obra Candyland, escrita des de dos punts de vista, des del Ed Macbain i des de l’autor Evan Hunter. La novel·la clarament diferenciada en dues parts es va obrir en la veu narrativa basada en la psicologia de Hunter abans de canviar a l’estil de procediment policial d’Evan Hunter.

Segueix llegint »

Enigma 54!

26 de gener de 2016
Per

Logo_enigma_del_mesBenvolgudes lectores i lectors,

Arriba el darrer dimarts del mes  i tornem a tenir enigma. Tot seguit us reptem a resoldre’l per a optar al llibre que sortegem aquest cop.

Esteu a punt?

Aquest cop hem optat per regalar Glops de llum, de Xavier Veloy Mateu.

Glops de llum

 

 

Us formulem la pregunta següent:

Jaume Vallhonrat Rovira, fou alcalde però també un dels fundadors d’un col·legi a Terrassa. Pots dir quin? Segueix llegint »

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat