Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Els lectors recomanen. Les bruixes

21 de gener de 2015
Per

dahl_bruixesDAHL, Roald. Les bruixesBarcelona : Empúries, 2005. (L’Odissea; 1) ISBN 9788475960869

Hola, em dic Alba!
He llegit el llibre de “Les bruixes” de Roald Dadh. M’ha agradat molt perquè és molt divertit.
Va de que un nen visita a la seva àvia, i de sobte el nen li pregunta a l’àvia com són les bruixes… . si voleu saber com continua la història, llegiu-lo!

Recomanació rebuda el 13 de gener de 2015.21

Els bibliotecaris recomanen. Viatge a la fi del món

19 de gener de 2015
Per

Viatge a la fi del mónMANKELL, Henning. Viatge a la fi del món. Barcelona : Estrella Polar, 2014. (Biblioteca Henning Mankell) ISBN 9788490574287.

Us vull recomanar l’última novel·la publicada de la tetralogia formada per El gos que corria cap a un estel, Les ombres creixen al capvespre, El noi que dormia a la neu i Viatge a la fi del món d’Henning Mankell.

En aquesta darrera i última entrega, en Joel que ja té 15 anys i ha acabat l’escola, s’assabenta que la seva mare que el va abandonar quan ell era molt petit viu a Estocolm. En Joel junt amb el seu pare emprendrà el viatge per intentar trobar-la.

Mossegades immortals

16 de gener de 2015
Per

PAC

Drácula

STOKER, Bram. Drácula. Madrid: Valdemar, 2007

La figura del vampir ha format part durant tota la nostra història de llegendes i supersticions creades per canalitzar certes pors atàviques, que reapareixen cada cop que entrem en crisi. La literatura ha volgut també, en incomptables ocasions, posar el seu granet de sorra per engrandir el mite d’aquests personatges, perpetuant-los d’una manera, podríem dir, més poètica. Així veiem que autors de gran renom han escrit la seva pròpia narració vampírica, entre els quals podem citar com a exemple a Johann W. Goethe, Lord Byron, Ernst T. A. Hoffmann, Nikolai gol, Edgar Allan Poe, Théophil Gautier, Alexandre Dumas (pare), Charles Baudelaire, Guy de Maupassant, Rubén Darío o Arthur Conan Doyle; sense oblidar, per descomptat, dues de les obres més influents d’aquest gènere. D’una banda, El vampir de John William Polidori, nascut d’un desafiament una ja mítica nit de juny a Villa Diodati (Cologny, Suisa), l’any 1816 (tot i no ser publicat fins tres anys més tard), junt amb el seu “cosí-germà”, una altra criatura de la nit, l’arxiconegut Frankenstein fill de Mary Shelley. D’una altra, l‘enigmàtica vampira lèsbica Carmilla de l‘escriptor irlandès Sheridan Le Fanu, publicada l’any 1872.

Però no va ser fins al 1897, que un altre autor irlandès va posar nom a la criatura, pel qual serà conegut per tota l’eternitat. Aquest nom és Dràcula i el seu creador, Bram Stoker, qui va donar forma de novel·la al que fins aquell moment no eren més que contes i relats curts. Inspirant-se en les llegendes populars de l’Europa de l’Est i en la figura del personatge històric Vlad Tepes, més conegut com l’Empalador, i bevent una mica d’aquí i una altra d’allà de tots els relats de vampirs dels seus il·lustres predecessors, va donar vida i batejar, valgui el contrasentit, a l’ésser que li hauria de donar la immortalitat.

Segueix llegint »

Pujada imprescindible al Puigsacalm

14 de gener de 2015
Per

YouTube Preview ImageSortim de Vic i anem en direcció Puigcerdà per la C-17. Entrem a l’eix Vic-Olot per la C-37 fins a la sortida de Sant Andreu de la Vola. Al arribar al Veïnat de Dalt de la Vola trenque2014-12-08 15.01.32m cap a la dreta per la crta. BV-5224 fins a la Collada decabra Bracons. Deixem el cotxe a la collada de Bracons; on hi ha, a banda i banda, un espai prou ample per estacionar el cotxe. Punt fronterer de les comarques d’Osona i la Garrotxa. Segueix llegint »

Guanyador de l’enigma 43!

13 de gener de 2015
Per

Logo_enigma_del_mesUs anunciem la resposta correcta de l’enigma número 43!

 

Primer de tot, però, recordarem de nou la pregunta:

L’any 1263, qui dóna la seva horta nova a la vila del Castell de Terrassa per poblar-la i concedeix el no pagament del mesuratge del blat?

La resposta correcta és: Jaume I

Segueix llegint »

Els bibliotecaris recomanen. La terapeuta

11 de gener de 2015
Per

La TerapeutaHERNÀNDEZ, Gaspar. La terapeuta. Barcelona:  Columna, 2014. (Clàssica; 1004) ISBN 9788466418188.

Una novel·la gens previsible que despulla les zones més amagades de la ment humana deixant al descobert les pors que no ens atrevim a pronunciar en veu alta.

Entretinguda, didàctica, misteriosa i brillant.

Si amb la lectura de El Silenci arribaves a intuir un final lluminós, La terapeuta jugarà amb la teva ment fins a la darrera pàgina.

Recomana: Susi Rodríguez des de la Biblioteca Districte 3 (bd3)

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat