Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Érase una vez en Francia

22 d'agost de 2014
Per

Érase una vez en Francia de Fabien Nury NURY, Fabien, VALLÉE, Sylvain, DELF. El Imperio del señor Joseph ; El vuelo negro de los cuervos. Barcelona: Norma, cop. 2013. (Érase una vez en Francia; 1) ISBN 9788467910988. Còmic europeu.

NURY, Fabien, VALLÉE, Sylvain, DELF. Honor y policía ; ¡A las armas, ciudadanos. Barcelona: Norma, cop. 2013. (Érase una vez en Francia; 2) ISBN 9788467911879. Còmic europeu.

Fantàstica sèrie premiada al Saló del Còmic d’Angulema el 2011 recollida en 2 volums. Els autors ens ofereixen una història canònica amb autèntic gust a gènere negre del més clàssic. Durant l’ocupació nazi de França Joseph Joanovici, un hàbil negociant jugarà un joc molt perillós que marcarà la temàtica de la narració fins a quin punt el protagonista és un col·laboracionista, un resistent, o simplement una persona que l’únic que intenta és sobreviure a la barbàrie, malgrat que alguna de les seves accions siguin qüestionables des d’una mirada moral.
Una excel·lent sèrie que esperem tingui continuació. A per ells!!

Recomana: David Contreras, itinerant per les biblioteques públiques de Terrassa.

continuarà...

Totes les fotorecomanacions

El viento comenzó a mecer la hierba

19 d'agost de 2014
Per

El viento comenzó a mecer la hierbaDICKINSON, Emily. El viento comenzó a mecer la hierba. Madrid : Nórdica Libros, 2012. ISBN 9788492683864.

Un regal per als sentits… Una delícia…

Recomana: Raquel Cuadra, clienta de les llibreries dels Països Catalans.
fotorecomanacions3

Creepy presenta Richard Corben

15 d'agost de 2014
Per

fr_david_RichardCorben

CORBEN, Richard. Creepy presenta Richard Corben: la colección definitiva de historias, ilustraciones y portadas de Richard Corben para Creepy y Eerie. Barcelona: Planeta, cop. 2013. ISBN 9788415480860. Còmic americà.

Per fi tenim a les nostres biblioteques l’espectacular integral de totes les històries curtes i portades que el gegant del còmic Ricard Corben va crear per les revistes històriques Creepy i Eerie. Corben ha estat, sens dubte, un dels dibuixants més sublims del còmic mundial. Em faig creus quan penso on hauria pogut arribar al món de la pintura o de l’anomenada alta cultura. S’ha mantingut fidel a l’art dels còmics sense por als gèneres, en aquest cas al de terror, amb les seves inconfusibles senyes d’identitat, humor, violència i sexe. És obligatori llegir-lo. Ho comprovaré al setembre!

Recomana: David Contreras, itinerant per les biblioteques públiques de Terrassa.

continuarà...

Totes les fotorecomanacions

Caminant per Girona

12 d'agost de 2014
Per

Foto

Aquesta vegada us proposem una ruta per una ciutat: Girona. Comencem al Parc de la DevFotoesa i els seus magnífics plataners, on es fa el mercat setmanal i la Fira de Sant Narcís, entre d’altes; després de travessar el riu continuem per l’Església de Sant Feliu (s.XIII i XVIII). I seguim fent un tomb per la Catedral (amb diferents estils arquitectònics començada al s. XI i acabada al s. XVIII) amb un magnífic claustre i un Museu Capitular (que inclou la Nau,
el Tresor i el Claustre, junt amb el Tapís de la Creació). A la Pujada de la Catedral tenim al Palau Episcopal el Museu d’Art on trobem obres des del preromànic fins al s.XX.

Després continuem pel centre històric, on trobem el call jueu, tenim l’opció de visitar el Museu dels Jueus al carrer de la Força, 6 amb un horari molt ampli. Al mateix carrer, al núm. 27 també trobem el Museu d’Història de Girona.Foto Un cop acabada aquesta visita podem baixar per la Rambla de la Llibertat tot gaudint dels seus porxos. La particularitat de Girona, és que la travessen quatre rius: el Ter, el Galligants, el Güell i el més representatiu el riu Onyar. Us recomanem visitar el pont de ferro dissenyat per Eiffel -també anomenat Pont de les Peixateres Velles- i el pont de pedra. Creuant a l’altra banda del riu ens podem apropar al Museu del Cinema a través de la Col.lecció Tomàs Mallol, en un viatge per la història de 500 anys d’imatges. Es pot continuar el recorregut per la muralla, fins arribar als Jardins dels alemanys i dels francesos, abans d’arribar-hi trobem el Convent de Sant Domènech que avui és la Universitat de Girona; i un cop en aquella zona podem  fer una visita als magnífics Banys àrabs (s.XII). Segueix llegint »

Què hi ha per sopar?

12 d'agost de 2014
Per

Què hi ha per sopar?FREEDMAN, Claire; EAST, Nick. Què hi ha per sopar? Barcelona : Beascoa, 2014. ISBN 9788448837815.

Una guineu de ciutat amb mooolta gana arriba per primer cop a un camp…
“Ohhh allò ha de ser una granja” visca! Hi haurà una pila d’animals tendres i deliciosos. Tots per mi!
Quin pla sorprenent i esbojarrat s’empescaran els animals per vèncer la guineu?
Una història molt divertida, plena d’enginy i amb unes fabuloses il·lustracions.

Un petó i bon cap de setmana!

Recomana: Pilar Conejero, des de la Biblioteca Districte 2 (bd2)
fotorecomanacions3

Atajos

8 d'agost de 2014
Per

'Atajos' de Martí
MARTÍ. Atajos. Barcelona: La Cúpula, 2013. (Vibora comix). ISBN 9788415724148. Còmic espanyol.

Excel·lent selecció d’un dels autors més coneguts i desconeguts a la vegada. M’explico. Martí Riera era un dels col·laboradors habituals de El Víbora i un dels creadors més remarcables i punters de la nostra historieta undreground. Amb ressonàncies d’autors Charles Burns o David Lynch, amb un clar homenatge a Eraserhead, crea mons de malson, amb personatges torturats que es mouen en els límits de la realitat i el somni, sense oblidar una bona dosis d’humor i també d’escenes terribles. De la miscel·lània destaquem Calvario Hills.

Un clàssic del còmic espanyol que no podeu deixar escapar!

Recomana: David Contreras, itinerant per les biblioteques públiques de Terrassa.

continuarà...

Totes les fotorecomanacions

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: bctxarxa@terrassa.cat