Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Aquí som de llibres. uBiCa’T Català

20 de setembre de 2012

Nou apunt de difusió de la secció Aquí som de llibres del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 02 de maig de 2012. Inma García, bibliotecària de la Biblioteca del Districte 4 de Terrassa, recomanava llibres útils per a l’aprenentatge de català de nivell bàsic als nouvinguts a la ciutat.

YouTube Preview Image

Els llibres recomanats són:

 • Passos 1 : nivell bàsic : curs de català per a no catalanoparlants. Barcelona: Octaedro, 2011.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Aquest llibre es basa en els programes del Consorci per a la Normalització Lingüística. Tal i com el seu títol diu Passos porta a l’alumne pas a pas a conèixer i aprendre una nova llengua, en aquest cas el català a nivell bàsic. Amb l’ajuda del professor i un cd-àudio de totes les unitats, s’aprèn des d’explicar com és casa teva fins a comunicar-se amb algú per correu electrònic o deixar-li missatge de veu.

 • ALEXANDRI, Ferran. Catalán para dummies. Barcelona : Centro Libros PAPF, 2010.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Guía autodidàctica en castellà perquè l’usuari aprengui a pronunciar el català, aprengui gramàtica catalana, parli català, escrigui català, i conegui la cultura i la història del Països Catalans.

 • POCH, Anna. Complete catalan. London : Hodder & Stoughton, 2010.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Guia d’autoaprenentatge del català des d’una altra llengua, l’anglès. Aquest curs autodidàctic permet iniciar-se en les converses i situacions de la vida quotidiana i es complementa amb un cd per a treballar la pronunciació i l’entonació.

 • Vocabulari 1 : llibreta autocorrectiva. Vic : Eumo, 2002.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Quaderns de lèxic adreçat a estudiants i adults que s’inicien en el coneixement del català. Són exercicis de vocabulari bàsic autocorregibles i amb solucionari. Es pot treballar de manera autodidàctica o a classe.

 • VENDRELL CORRONS, Òscar. Em dic Nicòstrat. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2010. + 1CD.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Obra de ciència ficció creada expressament per als aprenents de català, segons el seu grau de coneixements. Acompanyades d’un CD per treballar la pronunciació i l’entonació.

 • FONT, Jordi. Comencem a parlar. Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament de la Presidència. Direcció General de Política Lingüística, 2005. + 1 CD-ROM.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Material imprescindible per al nouvingut. Ajuda a desenvolupar-se en català en qualsevol situació de la seva vida quotidiana. Textos en català. Presentació i traducció dels termes al castellà, francès, anglès, italià, alemany, àrab i xinès.

 • DOYLE, Arthur Conan, Sir. Sherlock Holmes resol tres casos. Vic : Eumo ; Barcelona : Universitat de Barcelona, 2009. +1 CD.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Un dels títols de la col•lecció  Català fàcil de textos simplificats per als qui aprenen la llengua catalana. Són llibres graduats en tres nivells de dificultat i contenen CD amb la versió parlada.

Per complementar el visionat del vídeo us recomanem l’espai web dedicat al servei uBiCa’t xarxa.

Podeu veure tota la temporada a la llista de reproducció “Som Aquí Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat