Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Aquí som de llibres. Fons GLTB

25 de setembre de 2012

Nou apunt de difusió de la secció Aquí som de llibres del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 16 de maig de 2012. Montserrat Busquet, bibliotecària de la Biblioteca Central de Terrassa, recomanava lectures del fons Gay, lèsbic, transexual i bisexual.

YouTube Preview Image

Els llibres recomanats amb la col•laboració indispensable del Dani Arredondo són:

Per a infants:

 • RICHARDSON, Justin. Amb en Tango som tres. Barcelona : RBA, 2006.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  En Silo i en Roy són una parella de pingüins que s’estimen molt i volen tenir un fillet. El guarda del zoo vol ajudar-los i els posa un ou en el seu niu. Aviat naixerà un bebè pingüí, en Tango. Tots tres són molt i molt feliços amb la nova família que han format. I és que en Tango és el primer pingüí del zoo que té dos pares! Història real, que va passar al Zoo del Central Park de Nova York.

 • HAAN, Linda de. Rei i rei. Barcelona : Serres, 2004.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Parla d’un príncep que s’ha de casar i la seva mare li organitza una desfilada de princeses de tot tipus perquè pugui escollir aquella que més li agradi. Ell troba pegues a totes, cap ni una li acaba de fer el pes. És molt divertit i les il•lustracions estan fetes amb clau d’humor!

Novel•les per a joves:

 • BACH, Tamara. La chica de Marte. Madrid : Siruela, 2009.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  La Míriam, una noia de quinze anys, viu com qualsevol altra jove de la seva edat: estudia, passa el temps amb els amics, escolta música, s’enamora… Escrita en primera persona, la narració provoca des del principi que el lector es submergeixi en les experiències d’aquesta jove, les visqui de prop com si fossin seves i, per damunt de tot, el porta de ple a conèixer la vida dels adolescents actuals, els seus dubtes, els seus temors, i els primers amors. Sense cap mena de tabú ni complexes, Míriam ens descriu la difícil entrada al mon dels adults, i més en el seu cas que descobreix que és lesbiana.

 • CELA, Jaume. La crida del mar. Barcelona : Proa, 1996.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  Aquesta novel•la breu de Jaume Cela és molt interessant. És la conversa entre un fill i una mare després que aquesta hagi enganxat al primer amb el seu xicot al sofà de casa. És molt dels noranta, i es percep perquè en cap cas al nòvio del noi li diuen tal qual (empra sempre eufemismes tipus “amic”, “company”…) però la cosa interessant és com en aquesta conversa que mantenen mare i fill durant la nit passen tots els estats emocionals possibles (ràbia, tristesa, amor, odi…). És un llibre que posa totes les cartes sobre la taula i no en deixa ni una descoberta. Jaume Cela ens va visitar a la bd6 el dia 18 de maig de 2012.

Novel•la per a adults:

 • FARRÉS. Maria Dolors. El monestir de l’amor secret. Barcelona : Proa, 2008.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  És una novel•la preciosa que us recomano molt especialment. Tracta de la història d’amor entre dos monjos a un convent d’algun indret de Catalunya durant l’edat mitjana. Està molt ben documentat a nivell històric i la prosa és una meravella.

 • BARRAL, Nil. L’home que dormia al cotxe. Badalona : Ara Llibres, 2011.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  En realitat es tracta d’una novel•la negra on l’investigador protagonista és homosexual. La història però gira a l’entorn del misteri deixant l’homosexualitat del protagonista en un segon terme. Si hagués tingut una dona i un gos, tan era. La homosexualitat no ve representada per un fet que cal amagar, o que esdevé tràgic (sovint son amors impossibles, o incompresos per la societat, o marcats per algun drama com una malaltia terminal…). Aquesta novel•la negra, simplement, té un protagonista homosexual. Res més. És llegeix ràpid i és molt actual.

Assaig:

 • Gays y lesbianas: vida y cultura: un legado universal. Donostia/San Sebastián : Nerea, 2006.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  És un llibre d’història de caire divulgatiu i molt interessant que no es centra només en el món occidental. També relaciona la influència de la homosexualitat al món de la cultura en les seves diferents expressions (escultura, pintura, música…).

 • El género desordenado: críticas en torno a la patologización de la transexualidad. Barcelona : Egales, 2010.
  Cerca al catàleg de la bct xarxa. 

  És un llibre que aborda el tema de la transsexualitat obrint un debat molt interessant. Està escrit per dos investigadors de l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques) un dels quals és transsexual. Aquest és ja un llibre una mica més dens que l’altre (que és molt més amè i divulgatiu), però sobre transsexualitat tracta el tema no des d’un punt de vista històric sinó actual.

Podeu veure tota la temporada a la llista de reproducció “Som Aquí Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat