Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Aquí som de llibres. Recomanacions biTer d’estiu

9 d'octubre de 2012

Darrer apunt de difusió de la secció Aquí som de llibres de la temporada 2011-12 del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 27 de juny de 2012, a les portes de l’estiu i les enyorades vacances. Marc Villalonga, bibliotecari de la Biblioteca del Districte 2 de Terrassa, destacava alguna de les recomanacions que durant l’estiu han aparegut publicades al biTer.

YouTube Preview Image

Els llibres recomanats són:

 • L’Illa de Bowen, de Cèsar Mallorquí.
  Gran autor, fet que certifiquen els milions de lectors que són fidels als seus llibres i que fan que la seva literatura sigui sempre un èxit. La seva darrera fita ha estat guanyar novament el premi Edebé de literatura juvenil en l’edició del vintè aniversari.
  Novel·la juvenil que vol retre homenatge a Juli Verne, ja que es tracta d’un llibre d’aventures. Narra el viatge d’un grup de gent, que pertany a una societat d’exploració, a la recerca d’una illa misteriosa on hi ha quelcom ocult que desferma molt d’interès. En el seu periple són seguits de prop per un altre grup, comandat per un magnat que ambiciona aconseguir el possible botí que pot revolucionar la ciència.
 • Incerta Glòria, de Joan Sales.
  Novel·la de guerra i al mateix temps d’amor. Parla de tres homes s’enamoren d’una mateixa dona, de tres companys que combaten al front d’Aragó des del bàndol republicà. S’ha dit que és la gran novel·la dels vençuts. Mostra les atrocitats i incongruències per part de tots dos bàndols, i de vegades la frontera entre bons i dolents no és tan clara. La tristor envaeix aquells que sobreviuen en una postguerra dura i fosca i el llast de la guerra el duran sempre amb ells.
  L’autor és català i és nascut a principis de segle. Va viure la guerra civil de molt jove i també tota la postguerra (va morir el 1983). És l’única gran novel·la que va escriure però val molt la pena.
 • Retrat d’un assassí d’ocells, d’Emili Teixidor.
  Llibre del recentment desaparegut Emili Teixidor. És una novel·la juvenil que evoca el món ambivalent i enigmàtic de la infantesa de l’autor. La novel·la ens descriu en clau mítica el microcosmos d’una col·lectivitat petita -un poble innominat proper a Vic – castigada pels estralls d’una guerra que es mantenen ben presents durant la postguerra. L’època de la pau pels vencedors i del silenci pels vençuts. Recordeu que l’autor és nascut a Roda de Ter el 1933, de manera que la primera postguerra la viu quan encara era un nen. Està considerada una de les millors novel·les de l’Emili Teixidor.
 • Bes Nagana, d’Enric Casasses.
  BES NAGANA (que en rus col·loquial vol dir SENSE PISTOLA) són poemes de tots colors i de tots estils, amb rima i sense rima, dècimes i romanços, cançons i formes lliures… fins i tot n’hi ha un que fa més de 800 versos: SOM A L’ERA, que parla de quan es va acabar el petroli a la terra. Els poemes van amb el mateix ordre com van ser escrits, N’hi ha que van il·lustrats. N’hi ha d’amor, de revolució, de sàtira, de pensament, de fantasia, de normals i corrents…
  L’autor, fill del químic i poeta, Enric Casassas i Simó, és nascut a Barcelona però ha viscut a molts llocs del món (a Montpeller, Nottingam, Berlín). Des de fa uns anys s’han tornat a instal·lar a la capital catalana. Val la pena assistir als seus recitals.
 • En un cel llunyà, d’Hugo Pratt.
  És una de les últimes obres d’Hugo Pratt , en la qual el mestre ens regala una història
  carregada d’aventura i emocions. Una excel·lent creació que ens torna la inconfusible narrativa d’un dels millors autors de tots els temps. relat bèl·lic i d’aviació. Situats en plena Segona Guerra Mundial entre mitjans de 1940 i març de 1941, Etiòpia, país també conegut com Abissínia, està ocupada per Italià, formant part de la coneguda Africa Oriental Italiana. En aquest context que dos militars italians, els germans Bronzi, Luca i Pietro, estan enamorats de la mateixa dona.

El format triat per a les recomanacions d’estiu d’enguany al biTer ha estat el de la fotorecomanació. Podeu rellegir totes les fotorecomanacions publicades en aquesta mateixa categoria del bloc. Companys, col·laboradors, amics i lectors de les biblioteques públiques de Terrassa mostren en una fotografia quin llibre tenen pensat llegir aquest estiu.

Finalment dir que trobareu totes les col·laboracions de les biblioteques al Som aquí a la llista de reproducció “Som Aquí Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat