Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Els bibliotecaris recomanen. El fruit del Baobab

5 de març de 2013

El fruit del Baobab és l’últim llibre de la Maite Carranza i el trobareu ja a les llibreries des del 14 de febrer. Us faig cinc cèntims:

La Lola, una pediatra tot just acabada de traslladar a Mataró, rep a la consulta del CAP la visita d’una dona gambiana, l’Aminata, acompanyada de la seva filla, la Binta. Sobtadament, des de la brusquedat d’un cos nu i indefens, la Lola pren contacte amb l’ablació, una realitat que pertanyia fins aleshores al territori de l’estadística.[…]

La Binta, en plena eclosió adolescent, xucla la vida amb golafreria i trenca tabús enamorant-se  inconvenientment d’un noi blanc i somniant arribar fins a la universitat. El talent i la voluntat, però, no són armes suficients contra els prejudicis, el color de la pell i l’abisme que s’obre entre Europa i Àfrica. Un gorg profund com el tall que li van infringir al seu propi sexe, de nena,  sense demanar-li abans si desitjava ser mandinga o europea.

La Binta rebutja ferotgement la seva mutilació i, en un gest que no serà comprès en el si de la seva pròpia família, tracta d’oferir a la seva germana l’oportunitat que ella no va tenir.Difícil equació.

Si vols llegir el text complet ho pots consultar a: blogcat.maitecarranza.com

El proper 6 de març ens visitarà a la Biblioteca del Districte 6 (bd6) l’escriptora Maite Carranza, dins del cicle del Terrassa llegeix… És llicenciada en Antropologia, i escriu sobretot narrativa infantil i juvenil, però també és autora de guions televisius i dóna classes d’escriptura creativa a la universitat.
Als anys 80 va ser professora de batxillerat i va iniciar-se en el món de la literatura amb Ostres tu, quin cacau! (1986), premi de la Crítica Serra d’Or de literatura juvenil. Premi  que torna a guanyar amb la novel·la Paraules emmetzinades (2010), obra que fou guardonada també amb el premi Edebé de literatura juvenil i, en la seva versió en castellà, Palabras envenenadas, el Premio Nacional de Literatura Infantil i Juvenil.

Entre una trentena llarga de títols, podem esmentar les narracions La revolta dels lactants (1987, premi Josep Maria Folch i Torres 1986), La nit dels arutams (1989, premi Joaquim Ruyra),  El Ferri de les Galàxies (1992), Esfuma’t, Gaudenci! (1993), Frena, Càndida, frena! (1993), La princesa Júlia (1995), Vols ser el nòvio de la meva germana? (2002, premi Edebé de literatura infantil),  Màgia d’una nit d’estiu (2009), i el cicle novel·lístic La guerra de les bruixes format per El clan de la lloba (2005), El desert de gel (2006) i La maledicció d’Odi (2007). L’any 1999 publicà la seva primera novel·la per al públic adult, Sin invierno.

I ara us deixem amb l’autora Gemma Lienas que ens ressenya aquest llibre:

YouTube Preview Image

Per a més informació sobre aquesta autora podeu consultar:

http://www.maitecarranza.com/

Que tingueu una bona lectura!

 

 

 

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat