Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

La Veu de les paraules

27 de juny de 2013

Aprofitant que hem acabat un altre curs, voldríem fer conèixer textos escrits pels alumnes en aquesta secció de “La Veu de les Paraules” que per circumstàncies diverses havia quedat una mica arraconada.
Els textos següents són només un tastet dels escrits que s’han anat fent al llarg de l’any.Cada vegada més relacionem lectura i escriptura. Enguany hem  conversat tan a fons com hem pogut amb Casa de Misericòrdia, llibre de poemes de Joan Margarit,  Tots els Contes, de Pere Calders   i  Cuentos Completos, de la Katherine Mansfield.
Altres anys havíem conversat , aprofundit i après amb llibres d’en Vicenç Villatoro, Sergi Pàmies,  Jaume Cabré, Mercè Rodoreda…
La idea de relacionar lectura i escriptura parteix de la necessitat d’ aprendre dels que en saben per així  poder aplicar cadascú en els seus textos el que s’avingui  més a la veu narrativa que cadascú es va construint.


Els textos que vénen a continuació responen a  unes paraules d’en Joan Margarit en què d’una banda anima a copiar dels bons escriptors , i de l’altra a ser agosarats per a ser nosaltres mateixos. Humilitat en l’aprenentatge, generositat en la pròpia expressió, sabent que escriure requereix també d’un bon ofici, com defensen grans autors. Ofici d’artesania que té com a matèria primera les paraules, com diu Jaume Cabré , o la paraula que brilla si se la col•loca en el lloc adient segons la Mercè Rodoreda en el pròleg de Mirall Trencat , i tants d’altres que ho poden haver dit de moltes altres maneres.
Fruit d’aquest diàleg amb els textos de gran autors i autores, i alhora de les ganes d’aprendre i millorar són els escrits que teniu a continuació realitzats pels alumnes del taller d’escriptura.

Us animo a llegir-los i a gaudir-ne:

Descarrega-te’ls també si vols en versió pdf o en versió epub per llegir-los a través d’un dispositiu mòbil.

Fina Ginesta.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat