Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Castell d’Olèrdola i entorns

9 de novembre de 2013

Foto

 

El Parc d’OFotolèrdola comprèn un espai natural protegit al costat del mFoto

assís del Garraf  (entre les comarques d’Alt Penedès i Garraf). Acollint un conjunt arqueològic i monumental del nostre passat prehistòric, iberoromà i medieval. S’hi arriba a través de la carretera BV-2041 que surt de Vilanova i la Geltrú direcció Begues. També hi ha l’opció d’anar-hi des de Vilafranca.

I abans de visitar el recinte emmurallat es pot fer una ruta circular d’hora i mitja que recorre el Fondo de la Vall, algunes fonts, tornant cap al Castell d’Olèrdola i el pla dels Albats. Sortint de l’esplanada al costat de la carretera BV2443, hi ha una pista senyalitzada a la dreta que davalla al

Fototorrent del Fondo de la Vall per la dreta.Foto Després s’agafa una desviació a l’esquerra amb marques blanques i vermelles del GR 92-3, continuant el camí i desviant-nos una mica podem trobar diverses fonts.

El pla dels Albats és un antic barri medieval on observem una necròpolis. Dins el recinte del castell podem trobar  una cisterna ibero-romana, l’església de Sant Miquel d’Olèrdola (d’estil romànic) i rudimentàries sepultures antropomorfes de l’edat mitjana.

Foto   Foto

Aprop d’aquest recorregut es troba la cova de Segarulls, que ens constava que hi havien pintures rupestres segons una de les nostres gFotouies, però per falta de senyalització no vam poder trobar-la. Segons un llibre trobat al magatzem de la bct (Biblioteca Central de Terrassa): aquesta cova existeix i es troba en el torrent anomenat “Fondo de la Seguera”, afluent de la Riera de Canyelles a 3 km al sud de Vilafranca del Penedès i a 1 km al nord de les ruines d’Olèrdola. Per si algú s’anima a descobrir-la, les seves coordenades i altura són: 1º42’31″/41º18’54″/200 m.
FotoFoto  Foto                      Foto    Foto    FotoFoto  Foto  Foto     Foto       Foto

Bibliografía (amb la què podeu fer l’excursió ben informats):

Foto

Webs:

 

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat