Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Aquí som de llibres. Lectura fàcil

20 de febrer de 2014

aquisomdellibre_biterApunt de difusió de la secció Aquí som de llibres dins la temporada 2013-14 del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 23 d’octubre de 2013. Victòria Mateo, del club de Lectura Fàcil de la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí, parla sobre la Lectura Fàcil, explicant les condicions que reuneixen els textos LF i recomanant alguns llibres que es poden trobar cada cop més a les biblioteques públiques. El materials de LF, Lectura Fàcil, són elaborats amb especial cura, quant al llenguatge, al contingut i a la forma, perquè les persones amb dificultats lectores els puguin llegir i entendre.

YouTube Preview Image

Els llibre recomanats són:

 • FLORES. Montse. L’aigua del Rif. Barcelona: La Mar de fàcil, 2010. (Aktual)
  L’autora és una professora d’institut, és de Rubí i la novel·la tracta el tema de la immigració. Aquest títol va rebre la Menció especial en el 1r Premi de novel·la curta de Lectura Fàcil.
 • SIERRA i FABRA, Jordi. La música del viento. Barcelona: La Mar de fàcil, 2011. (Aktual)
  Novel·la juvenil de l’autor que Ignacio de las Heras ha adaptat a la lectura fàcil. El tema central és l’esclavatge infantil a països del tercer món.
 • MARTï, Núria. Trampa de foc. Barcelona : La Mar de Fàcil, 2011. (Aktual)
  Novel·la que com L’aigua del Rif  ha estat escrita directament per l’autora en LF.  Basada en l’incendi de la fàbrica Triangle Shirtwaist de Nova York, posa de manifest el tema de la precarietat del treball de les dones.
 • DICKENS, Charles. Conte de Nadal. Barcelona : GyP, Gestió i Promoció Editorial, 2004.
  L’adaptació d’aquest clàssic a la LF és de Lluís Quintana.
 • SELLÉS i PONS, M. dels Àngels.Pasión por la ópera : el romanticismo y la música de Giuseppe Verdi.  León : Everest, 2012. (Fácil de leer)
  Llibre de coneixements que ens apropa a la figura del compositor, a algunes de les seves òperes i, al Teatro alla Scala de Milà. Adaptació en aquesta ocasió de Mercedes Figuerola Martín.

El vídeos de les col·laboracions de les biblioteques al Som aquí són a la llista de reproducció “Aquí som de Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat