Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Sant Miquel del Fai

7 de març de 2014

Foto

L’Espai Natural de Sant Miquel del Fai  dins del terme municipal de Sant Quirze Safaja, és un d’aquells indrets que no et pots perdre. A la comarca del Vallès Oriental, a la Vall de Tenes dins la Serralada Prelitoral i formant part dels Cingles de Bertí. Es pot començar l’excursió des de Riells del Fai o anar-hi des de Sant Feliu de Codines. Si agafeu la primera opció són dues hores i 40 minuts, llavors l’excursió podria començar a la parada d’autobús situada a l’entrada del poble. Descobriu la Vall del riu Tenes i cal anar amb compte de no caure-hi. Segueixes una estona el GR-5.

L’altra opció des de la carretera C1413B que ve de Sant Feliu de Codines, entreu al  recinte pagant una entrada. El monestir i l’església de Sant Miquel romànica del segle X s’endinsa dins la balma. El primer que trobes és una plaça amb la Casa del Priorat del s. XV (casa del prior i dependències del monjos en el temps del seu màxim esplendor), construcció representativa del gòtic català. Després de l’església hi ha un Museu amb restes fòssils del neolític. Sota el Monestir hi ha el Salt del Rossinyol i al capdavall les Coves de Sant Miquel. Abans d’arribar a la cascada trobeu les escales d’accés a les Coves descobertes fa dos segles, amb un llac interior i formacions estalagmítiques. Seguint el camí es passa per darrera el Salt d’aigua del riu Tenes, el recorregut segueix fins a l’ermita de Sant Martí deixant a un costat la zona de pícnic.  I des d’allà es pot visitar la Cova de les Tosques.

Si l’excursió se us queda curta sempre teniu l’opció d’acostar-vos al Cim de les Àligues, veient el suau vol dels rapinyaires que queda molt aprop de Sant Feliu de Codines.

Foto     Foto     Foto    Foto

 


Bibliografí
a

:

Webs:

 

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , ,

  One Response to Sant Miquel del Fai

  1. […] l’ermita de Sant Martí, la Cova de les Tosques, la Cova de Sant Miquel…veieu al post http://blogs.terrassa.cat/biblioteques/?p=12184. Seguim les marques del GR 5 que porta cap a Centelles, és un camí asfaltat que voreja el caire […]

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat