Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Aquí som de llibres. Novel·les d’autors locals

12 de març de 2014

aquisomdellibre_biterApunt de difusió de la secció Aquí som de llibres dins la temporada 2013-14 del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 4 de desembre de 2013. Montserrat Busquet, directora de la Biblioteca Central de Terrassa (bct) recomana novel·les d’autors terrassencs publicades recentment.

YouTube Preview Image

Els llibres recomanats són:

 • PUJADÓ, Miquel. La Serpentina i l’antiga famíliaBarcelona: Barcanova, 2013.
  Va ser finalista del Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil. És una novel·la fresca i plena d’humor que agradarà molt als nois i noies de 10-12 anys
 • FELIU, Maria Helena. Pecat original. Barcelona: Plataforma, 2013.
  Maria Helena Feliu és la filla secreta de la Paulina Pi de la Serra, que va ser un referent cultural de la nostra ciutat durant el segle XX. En aquest llibre, que es pot llegir com una novel·la, la filla secreta de la Paulina ens explica la seva vida. A Terrassa, aquest llibre es va presentar a la bct el dia 24 de maig, amb la presència de l’autora.
 • SOLER I RASPALL, Enric. Ki ki so soooo! Les nou portes de Zangscar. [Sant Celoni]: Tushita Edicions, 2013.
  Enric Soler i Raspall és un viatger i escriptor de literatura de viatges. En aquest llibre ens condueix al regne de Zangskar. Unes valls prop de l’Himàlaia rodejades de muntanyes, per les quals circula un riu que a l’hivern es glaça. Text descriptiu del territori i dels costums i creences dels seus habitants. Un llibre planer però profund. Un plaer de lectura. Podem escoltar l’entrevista que li van fer al programa de Catalunya Ràdio, Els viatgers de la Gran Anaconda.
 • PLEGUEZUELOS, Eulogio. Frío bajo la piel. [Sant Joan de Vilatorrada]: Grup Lobher, 2013.
  L’Eulogio Pleguezuelos té tres oficis: mestre, artista i corredor de fons. Tota la seva vida professional ha girat a l’entorn de l’art, l’esport i l’ensenyament. I en aquest llibre escrit en primera persona ens descriu fil per randa la sintomatologia, les interminables visites al CAP, les proves, el diagnòstic, el tractament, els ingressos a l’hospital… d’una malaltia que el colpeix l’any 2007, un càncer. Un llibre ple d’optimisme, malgrat la situació, que encomana encara que no es vulgui les ganes de viure i de ser feliç. I de gaudir dels bons moments.
 • CARDÚS, Salvador. Terrassa durant la guerra separatista dita del Segadors. Terrassa: Fundació Torre del Palau, 2013.
  S
  alvador Cardús i Florensa era comptable. Va morir l’any 1958 però el llibre no es publicà fins el 1971. A part d’aquest estudi en va escriure molts d’altres que trobareu al final del llibre. Aquesta és una edició facsímil. Cardús ens explica el que va passar a Terrassa en les circumstàncies de l’anomenada Guerra dels Segadors. I com a curiositat històrica que segur que molts terrassencs i terrassenques no saben, podem conèixer el fet de la instal·lació de la Generalitat al Castell-Palau durant uns quants mesos de 1651.
 • INTENTE, Ruben. Uniformement desordenat. Barcelona: Angle, 2012.
  Intente va néixer a principis del darrer terç del segle passat i és força congruent pensar que s’hi va quedar una mica encallat –enyora fumar dins dels bars i és molt poc destre amb els enginys electrònics–. Escriu poc (quan fa vacances) i treballa massa (precisament quan no les fa), en conseqüència només té una novel·la publicada Mapa mut (2010). Rubèn Intente confirma el seu talent amb una novel·la d’intriga narrativa en què els joves busquen el seu lloc sota el sol i els adults malden perquè el seu món personal no s’ensorri.

Els vídeos de les col·laboracions de les biblioteques al Som aquí són a la llista de reproducció “Aquí som de Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat