Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Aquí som de llibres. Contes de Nadal infantils

14 de març de 2014

aquisomdellibre_biterApunt de difusió de la secció Aquí som de llibres dins la temporada 2013-14 del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 18 de desembre de 2013. Montse Llovera, directora de la Biblioteca Districte 2 (bd2) recomana llibres de Nadal per llegir amb els infants.

YouTube Preview Image

Els llibres recomanats són:

 • LONG, Loren. El petit timbaler. Barcelona: Joventut, 2009.
  En una ciutat, un petit timbaler de joguina apareix misteriosament davant la porta de la casa d’un nen. El nen està encantat amb aquest petit timbaler i ell, a canvi, li ofereix l’únic regal que li pot donar: tocar el seu tambor. Una història que parla de com el Nadal pot entendrir el cor dels més tossuts.
 • CHEN, Zhiyuan. El Millor NadalBarcelona : Thule, 2006.
  Públics de totes les edats gaudiran d’aquesta commovedora història il·lustrada amb uns fresques imatges. En elles l’autor ha amagat moltes claus que els joves lectors podran descobrir si són bons observadors. La perfecta conjunció entre text i imatge és un autèntic regal i el seu atractiu rau en que no és una història més, sinó que capta l’esperit del Nadal d’una forma especial.
 • DICKENS, Charles. Cancion de Navidad. Sevilla: Kalandraka, 2011.
  Cançó de Nadal és una de les obres clàssiques de la literatura universal. Considerat el relat del Nadal per excel·lència, se n’han fet moltíssimes edicions, però jo destacaria aquesta. Les imatges de Roberto Innocenti, un magistral retrat de l’època victoriana, afegeixen un especial atractiu a la ja de per si recomanable lectura de la esgarrifossa i fantàstica història de l’avar Scrooge i el seu descobriment de l’esperit nadalenc.
 • ORTEGA, Maria Jesús. Un regal molt especial. Barcelona: Barcanova, 2012.
  Amb aquest llibre us divertireu llegint un conte ben original i creant figures i guarniments nadalencs: el tió, el Pare Noel, els Reis Mags…a més podreu fer-ho amb materials que es tenen a l’abast: roba, botons, embuts, pinzells, llana, cartolina… Hi ha tot el procés d’elaboració dels personatges i els guarniments i els patrons per fer-los.
 • LUNA, Marta. Que comenci la festa! Barcelona: La Galera: 2012.
  Els autor d’aquest llibre demostren que un llibre d’informació no té perquè ser avorrit. I més si parlem de festes. Què comenci la festa arreplega la història i en que consisteixen les festes més representatives que es celebren a Catalunya, algunes compartides amb el País Valencià.  Però la que ens interessa destacar és la història de Sant Nicolau, molt popular en alguns països d’Europa perquè és qui reparteix dolços, fruites i joguines la nit del 5 al 6 de desembre.
 • GIMÉNEZ, Teresa. On és el caganer? Barcelona: Beascoa, 2007.
  Aquesta història explica perquè a cada pessebre hi ha un caganer i perquè sempre està en un racó amagat.
  gbs_preview_button1Text parcial.

Els vídeos de les col·laboracions de les biblioteques al Som aquí són a la llista de reproducció “Aquí som de Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , ,

  One Response to Aquí som de llibres. Contes de Nadal infantils

  1. Johnb694 on 11 de maig de 2014 at 7:45

   I just couldn’t go away your web site before suggesting that I really enjoyed the usual information an individual provide on your visitors? Is gonna be again continuously in order to check up on new posts ceebgcgkefgb

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat