Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Els bibliotecaris recomanen. La perla

25 d'octubre de 2014

La perla

STEINBECK, John. La perla. Barcelona : Edhasa, 2009. (Pocket Edhasa ; 102) ISBN 9788435018340.

És una obra curta i emotiva. Un drama terrible que està explicat com una tragèdia grega que condensa tota una filosofia de l’existència.

Una obra mestra que passa per ser una de les narracions més intenses i commovedores de la literatura contemporània.

Recomana: Susi Rodríguez des de la Biblioteca Districte 3 (bd3)

Un pescador molt pobre anomenat Kino , i la seva esposa Juana viuen a una humil cabana amb el feu fill Coyotito, que és atacat per un escorpí. Quan van al poble per ser atesos per un doctor estranger, es troben amb el rebuig immediat del metge perquè no poden pagar la visita.

Les coses canvien quan, de tornada cap a casa, Kino troba la perla més gran i bonica del món. De sobte tothom s’assabenta de la riquesa sobrevinguda del pescador. El metge visita el seu fill a la cabana per guarir-lo. Els seus familiars se n’alegren de la gran troballa.

Però la cançó del mal comença a retronar a les orelles de Kino, que té la capacitat heretada dels seus avantpassats de reconèixer el perill quan s’acosta.

Juana també pot escoltar aquesta música i creu que la perla només portarà desgràcies a la família però Kino no se l’escolta perquè de sobte comença a pensar en una vida millor i en les coses que farà quan aconsegueixi vendre la perla.

Quan es presenten amb la seva perla als compradors del poble, es troben amb les males intencions d’aquests, que l’intenten enganyar. Li diuen que aquella perla tan grossa és una curiositat de la natura que no té cap valor. Però Kino no es deixa ensarronar i decideix vendre-la a la ciutat.

És assaltat per un desconegut en plena nit, al qual mata en defensa pròpia. El seu germà l’ajuda a fugir amb la seva dona i el seu fill Coyotito, que marxen de nit amb destí a la ciutat. Però són perseguits per uns malfactors que es volen apoderar de la perla i els mals auguris Juana es compleixen, doncs ella sempre ha estat convençuda que la perla els hi portava mala astrugància.

 

 

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat