Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

De Sant Marçal al Matagalls

23 de febrer de 2015

Excursió molt clàssica que guanya un dels cims més emblemàtics del massís del Montsenarbre5y.

Bona part del camí transcorre enmig d’una magnífica fageda, fet que cal tenir en compte per poder apreciar la varietat cromàtica del bosc al llarg de l’any. L’itinerari coincideix amb el del GR 5-2 i estpujada2à senyalitzat per la Diputació (pals metàl.lics)

Punt de sortida:

Aparcament al coll de Sant Marçal (taula dels Tres Bisbes), a pocs metres del Santuari que data del s. XI, li fa costat l’antic edifici del priorat, actualment hostal.

L’ermita de Sant Marçal és un establiment turístic i amb possibilitats de menjar, i ens queda propera la Font Bona. També tenim la Font de Sant Marçal 200 m, sempre fresca i abundosa, que passa per ser el naixement del riu Tordera.

El coll de Sacreu5nt Marçal és creuat per la Ctra. de Sant Celoni a Viladrau (km  28).

Itinerari:muntanya1

Itinerari de 2 h 50 min. Del Coll de Sant Marçal, agafeu un camí que s’enfila de valent cap a l’oest. No tardareu a trobar-vos enmig d’una magnífica fageda. Ascensió directa per un camí costerut que remunta el llom del serrat oriental del Matagalls.

Més amunt, el camí es torna més planer. Sense cap problema d’orientació, passem pel Coll Sesportdores i finalment sortim a Coll Pregon, ampli planell herbat. Des de Coll Pregon surt un camí que duu a la font del mateix nom.herbam3

Seguim la direcció que ja dúiem, cap a l’oest, i ens enfilem fins arribar al collet de l’Home Mort, des d’on ja veiem el cim de Matagalls, al qual s’accedeix per un camí de carena.

El camí de tornada descriu un parell de marrades que permeten visitar dos indrets ben atractius: el balcó de puig Sacreu i l’amagat pla del Barral.

Bibliografía:

montsenyMontseny

 

 

 

Webgrafía:

 

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat