Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Riem plegats!

12 de juliol de 2015

Sèrieaddictes
Minions rientSabíeu que estudis científics han demostrat que actualment els nens riuen unes tres-centes vegades al dia i els adults tan sols unes quinze? I sabíeu que riure aporta grans beneficis?

Augmenta la irrigació sanguínia a totes les parts del cos; oxigena la sang augmentant la qualitat de glòbuls; millora la funció digestiva i redueix el risc de problemes gastrointestinals; afavoreix l’activació neuronal; allibera endorfines a l’organisme (hormones de la felicitat); redueix les al·lèrgies, constipats comuns i migranyes; enforteix la musculatura diafragmàtica i abdominal; endarrereix l’envelliment, disminueix la cel·lulitis i el colesterol… Tot són avantatges!

I si rieu en companyia d’altres persones s’enforteixen els llaços afectius, es potencia la creativitat i la imaginació, es millora l’autoestima i s’eliminen els pensaments i les emocions negatives.

Doncs ara ja ho sabeu! I com que des de les biblioteques volem contribuir al vostre benestar us proposem tres sèries que us faran riure de valent!

Comencem per l’humor anglès, un clàssic… i què dir dels Monty Python!

A la biblioteca comptem amb les 4 temporades de Monty Python’s Flying Circus.

Monty PythonÉs una sèrie de televisió britànica creada i protagonitzada pel grup d’humoristes Monty Python: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, i Michael Palin.

Consta de 4 temporades, amb un total de 45 capítol basats en esquetxos breus amb important càrrega política i social molts d’ells, i plens d’un humor de l’absurd total.

El primer episodi va ser emès el 5 d’octubre de 1969 per la BBC i la sèrie va seguir en antena fins el 1974, i va ser reemesa en multitud d’ocasions en diferents països.

La seva comèdia és sovint deliberadament intel•lectual, amb nombroses referències erudites a filòsofs i literats. La sèrie va seguir i elaborar l’estil utilitzat per Spike Milligan (en el seu Q5 sèrie innovadora) en lloc del format tradicional d’esquetx espectacle. L’equip pretenia que el seu humor fos impossible de catalogar, i va ser tant així i amb tant d’èxit ” que es va inventar l’adjectiu “Pythonesque” per a definir-lo.

Aquí us en deixo un tastet:

YouTube Preview Image

Els pythons fan la majoria dels personatges de la sèrie ells mateixos, inclosos la majoria dels personatges femenins, però de tant en tant hi ha un actor extra. Alguns d’aquests actors extres de suport regular inclouen: Carol Cleveland (denominat per l’equip com l’oficial “Setè Python”), Connie Booth (la primera esposa de Cleese), Ian MacNaughton, Ian Davidson, Neil Innes i el Fred Cantants Tomlinson (per números musicals).

Si voleu saber moltes més coses sobre els Pytons, no us perdeu la seva pàgina web oficial.

I… no marxem d’Anglaterra…

Little Britain

Imatge3_littlebritainA la biblioteca podeu gaudir de les 3 temporades que tenim.

És una comèdia d’esquetxos anglesa, que va començar per primera vegada a la ràdio de la BBC i després es va convertir en un programa de televisió. Va ser escrit pel duet còmic David Walliams i Matt Lucas. El títol del programa és una fusió dels termes Little England i Gran Bretanya, i és també el nom d’un barri d’arquitectura Victoriana i d’un modern carrer de Londres.

La sèrie mostra esquetxos de paròdies exagerades i molts cops esperpèntiques de la població britànica en tots els àmbits de la vida i en diferents situacions familiars per als britànics. Aquests esquetxos es presenten a l’espectador, juntament amb la narració, d’una manera que suggereix que el programa és una guia (dirigida a persones que no són britàniques) de les formes de vida de les diverses classes de la societat britànica. Tot i la descripció del narrador de grans institucions britàniques, la comèdia es deriva de l’autocrítica del públic britànic tant d’ells mateixos com de persones que pot conèixer qualsevol britànic.

Molts dels personatges de la sèrie tenen les seves pròpies frases i que es van repetint fins al punt que moltes han arribat a ser ben conegudes al Regne Unit i el xou ha guanyat molts seguidors.

S’ha fet una versió americana de la sèrie, amb els mateixos dos actors principals, titulada Little Britain USA creada el 2008. Aquesta sèrie s’emet a HBO als EUA, i també al Canadà a HBO Canadà i a The Comedy Network. La BBC l’emet al Regne Unit, i a Austràlia se n’encarrega de retransmetre-la Tingues Network.

Aquí en teniu un tast:

YouTube Preview Image

Ara ja podem agafar l’avió i creuar el gran bassal…

New Girl

New GirlA la biblioteca hi trobareu les dues primers temporades i properament també tindrem la tercera.

És una sèrie de televisió nord-americana que es va estrenar a Fox el 20 de setembre de 2011. Està protagonitzada per Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield, Lamorne Morris, i Hannah Simone.

Ha rebut respostes favorables dels crítics des del seu inici, amb molts elogis per l’actuació de Deschanel.

La sèrie comença amb la Jessica «Jess» Day (interpretada per Zooey Deschanel), una dona peculiar i alegre de gairebé trenta anys que fa classes en una escola primària local de Los Angeles. La Jess comença a buscar un nou lloc per viure després de descobrir que el seu nuvi de tota la vida l’està enganyant, i s’acaba mudant a un pis amb tres nois de la seva edat: el Nick, un barman deprimit per la seva recent ruptura; l’Schmidt, un noi de caràcter xulesc que es creu un sex-symbol; i el Coach, un entrenador personal. Tot i que tenen seriosos dubtes sobre acceptar a una dona al seu apartament, tots tres acaben acceptant, sobretot gràcies a l’insistència de l’Schmidt, després de saber que la millor amiga de la Jess, la Cece, és una model. Molt poc després del trasllat de la Jess, el Coach se’n va, i és substituït pel Winston, un ex jugador professional de bàsquet que ja havia viscut a l’apartament amb el Nick i l’Schmidt.

La protagonista és una noia desenfadada i esbojarrada a qui li encanta cantar i és per això que la podeu trobar cantat en qualsevol situació durant la sèrie. Té una veu molt particular si l’escolteu en versió original, que a més li fa joc amb el seu estil de vestir, que és colorista i molt original.

Ara ja esteu preparats per poder posar en pràctica l’exercici de riure i posar en marxa els 400 músculs que exercitem quan riem! És una gimnàstica ben saludable no creieu?

Veniu a la biblioteca i agafeu en préstec aquests somriures i riures empaquetats!

Webgrafia i font de les imatges:

http://es.hqhdwalls.com/minions-riendo-despicable-me-2-wallpaper-5450.html

http://www.montypython.com/pythons

http://www.montypython.com/python_The_Pythons/14

http://www.sopitas.com/site/56897-little-britain-con-la-seleccion-inglesa/

http://www.identi.li/index.php?topic=355128

http://officialnewgirl.tumblr.com/

Text: Laia Hernández Rizo

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , ,

  2 Responses to Riem plegats!

  1. absenta on 19 de juliol de 2015 at 23:21

   Totalment d’acord. Els Monty Python inigualables i la parella Matt Lucas-David Walliams dignes successors de l’humor anglès. Per fer-se un tip de riure!! Felicitats per la feina.

  2. gotderaki on 14 de juliol de 2015 at 16:14

   Excel·lents sèries.!! Bona feina!!

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat