Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Sèries per veure en família

17 d'agost de 2015

Sèrieaddictes
Ha arribat l’estiu, els nens ja tenen vacances i ja no teniu idees de què fer amb els nens? Heu esgotat totes les energies a la piscina, la platja o fent multitud de manualitats i jocs?

Estiu

Doncs us donarem algunes propostes de sèries de televisió per veure-les amb tota la família. Sèries que us faran recordar la vostra infantesa i us permetran passar una bona estona en companyia dels vostres fills. A més, ells podran gaudir d’emocionants aventures protagonitzades per infants de la seva edat, deixant volar la seva imaginació.

La primer proposta que us fem és Conan el niño del futuro, una fantàstica sèrie d’anime japonesa del director Hayao Miyazaki, el gran mestre de l’animació japonesa i cofundador dels Estudis Ghibli i pare de pel·lícules tant memorables com Mi vecino Totoro, El viaje de Chihiro, etc.

Realitzada l’any 1978, ens narra les aventures d’en Conan, un nen sorprenent, fort i espavilat, que viu amb el seu avi en una illa deserta 20 anys després de la Tercera Guerra Mundial. Aquesta guerra va deixar la Terra i la humanitat pràcticament arrasades com a conseqüència de l’abús de les armes magnètiques. Un dia en Conan troba una nena desmaiada a la vora de la platja i descobreixen així que ell i el seu avi no es troben sols al món. Però conèixer la Lanna farà que en Conan comenci un seguit d’emocionants i perilloses aventures amb l’únic objectiu de protegir la seva estimada amiga i ajudar al Dr. Rao a protegir la clau de l’energia solar de mans dels indesitjables habitants de “Isla Industria”.
Un gran disseny, moltes aventures i valors tant fonamentals com l’amistat, l’honor i la valentia són els ingredients que es troben dins d’aquesta magnífica sèrie de 26 capítols que podreu compartir amb els vostres fills.

Conan el nen del futur

Abuela de verano és una comèdia familiar basada en la novel·la de Rosa Regàs Diario de una abuela de verano i que ens explica les peripècies d’una àvia, la pròpia autora, que té cura dels seus dotze néts durant el període de vacances estivals, en una masia catalana.

L’àvia, Eva, interpretada per una fantàstica Rosa Maria Sardà, haurà d’empescar-se-les per organitzar una casa convertida en un guirigall de riures, activitats i també per descomptat, alguns conflictes i desavinences que amb l’ajuda de tots acabaran resolent.

Una història divertida, molt coral, tendre i inoblidable i amb un gran repartiment d’actors i actrius entre els quals destaquem Elvira Mínguez, Mercè Pons o Jordi Bosch. Com a curiositat destacar-vos el petit paper que fa l’Albert Espinosa. Conegut pels seus guions a Polseres Vermelles, interpreta en aquesta sèrie el paper del metge de la família, el Doctor Utrera, a més de formar part de l’equip de guionistes. Vaja, que de ben segur que es va fer el paper a mida!

Abuela de verano

Qui no ha llegit alguna vegada algun dels llibres de la saga Els cinc? L’escriptora Enid Blyton va escriure un dels primers fenòmens editorials juvenils en el període comprès entre 1940 i el 1960, amb més de 200 milions d’exemplars venuts amb els quals va iniciar a la lectura a diverses generacions posteriors, entre les quals m’incloc.

Las fantásticas aventuras de los Cinco és l’adaptació d’aquests fabulosos llibres d’aventures d’una colla formada per en Jordi (en realitat, Jordina) i els seus cosins en Dick, en Julian, l’Anna i el gos Tim. Si bé és veritat que ara quan escoltem “sèrie d’aventures” ens fem una idea de grans efectes especials i molta acció trepidant, aquesta versió de l’any 1996 potser ens semblarà massa “light”, però podrem redescobrir amb els nostres fills l’emoció d’una gran història explicada amb pocs recursos.

Las fantásticas aventuras de Los Cinco

Ana de las Tejas Verdes és una deliciosa i tendra sèrie canadenca que ens deixa entrar en el món fantasiós i dolç d’una pobra òrfena, Anne Shirley. Anne, després de passar per multitud de cases d’acollida, és adoptada per una parella de germans, Marilla i Matthew Cuthbert. Aquests viuen en un dels paratges més bonics del Canadà, el poblet fictici d’Avonlea a la illa del Príncep Eduard. Anne és una nena intel·ligent i brillant amb una prodigiosa fantasia gràcies a la qual va poder sobreviure a una infància penosa. La seva inesperada arribada a la granja “Tejas Verdes” convertirà una casa solitària en una veritable llar. Però el caràcter romàntic i impulsiu de la protagonista li jugarà males passades… només haureu de veure què va fer l’Anne per intentar posar remei al seu color de cabell, un color pastanaga que odia a mort i que per ella és el seu pitjor malson! Totes les seves fantasies, il·lusions i el seu bon cor faran que ens enamorem encara més del personatge, d’aquesta nena xerraire i somiadora.

Altres al·licients per veure aquesta sèrie són els seus fantàstics paisatges i una història que farà endinsar-nos a la societat de principis de S. XX. L’esforç de l’Anne per superar-se a l’escola i aconseguir una beca per poder seguir estudiant és un exemple a seguir i més en el context d’una època en el que el sexe femení no tenia moltes oportunitats.

Imatge 5

No són novetats, ni potser grans èxits comercials però són grans històries amb nens valents i espavilats que superen, alguns d’ells, moltes dificultats. Us animem a passar per la biblioteca i agafar-les en préstec. Segur que passareu una bona estona!

Bibliografia i imatges extretes de:

http://www.rtve.es/
http://www.enidblyton.es/
http://anne.sullivanmovies.com/

Text: Guida Llamas Bea

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat