Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

El sicilià Andrea Camilleri

28 de novembre de 2015

egara negra2

El guionista, director teatral i novel·lista sicilià Andrea Camilleri va néixer a Porto Empedocle (província d’Agrigent, Sicília) al setembre de 1925.

Andrea Camilleri va crear la figura del comissari Salvo Montalbano, com molts ja sabreu en record de l’escriptor barceloní Manuel Vázquez Montalbán. Durant 23 anys imparteix cursos de direcció cinematogràfica a la Accademia Nazionale d’Arte Drammatica Silvio d’Amico. I va ser durant l’estudi, a una de les seves classes, de l’obra La gente de la cueva de Taufik al-Hakim que se li va ocórrer escriure la història de El perro de terracota. Al principi de les seves pàgines ja podem llegir,

«el comisario estaba leyendo una novela negra de un escritor barcelonés que lo intrigaba enormemente y que tenía su mismo apellido, sólo que españolizado como Montalbán […]».

No és l’únic personatge que crea, també com a productor i co-guionista de la sèrie del comissari Maigret de Simenon per a la televisió italiana, o les aventures del tinent Sheridan.

CAM00985

Les seves obres han estat traduïdes i publicades majoritàriament per Edicions 62. El propi traductor de les seves obres, Pau Vidal, fa al mateix temps homenatge a l’escriptor italià amb l’obra Aigua bruta creant un personatge com el Miquel Camilleri, jove, lingüista i detectiu sorpresa.

Com a guanyador del IX Premi Pepe Carvalho de novel·la negra que atorgà el festival de novel·la negra de Barcelona, BCNegra al febrer del 2014 es consolida definitivament entre els lectors del gènere a la nostra ciutat. Comptant recentment amb la seva presència dins del festival per recollir el seu premi. Us deixem amb les imatges de l’esdeveniment.

YouTube Preview Image

 

A la bct xarxa trobareu:

Andrea Camilleri

 

 

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat