Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Un final i un principi

1 de febrer de 2016

Sèrieaddictes
No heu pensat alguna vegada, quines ganes tinc que una sèrie finalitzi per acabar amb l’agonia de saber el seu desenllaç… Doncs amb Dexter els vostres desitjos es convertiran en realitat perquè ja tenim la vuitena i última temporada!

Font: www.darklydexter.com

Font: www.darklydexter.com

Després de vuit anys, moltes morts i sobretot molta, molta sang, en Dexter arriba al seu final. L’any 2006, el canal americà ShowTime ens va sorprendre amb una sèrie que ens demanava posar-nos en la pell d’un assassí i a més, que això ens semblés correcte i que estiguéssim al seu costat. Ho van aconseguir, vistes les audiències i els anys que ha estat en antena. La clau de l’èxit va ser, en part, que en Dexter té un codi moral amb el qual es regeixen els seus assassinats. Ell lluita amb el que anomena “el seu passatger obscur”, el seu instint assassí, però sense reprimir-lo, dirigint-lo cap a persones menyspreables que han escapat de la justícia. En Dexter assassina, però només a persones que “s’ho mereixen”, és a dir: assassins, violadors, criminals detestables, etc. Aquest codi moral fa que l’espectador es posicioni sempre a favor del protagonista.

Font: www.sho.com/sho/dexter

Font: www.sho.com/sho/dexter

El final de la setena temporada va resultar molt difícil per a la família Morgan, què ens depararà la vuitena temporada? Coneixeran els companys i amics d’en Dexter qui és i a què es dedica a les nits? Rebrà en Dexter càstig per totes les morts que ha comès al llarg de tots aquests anys? I què passarà amb la seva germana Debra? El continuarà encobrint? Podrà sobreposar-se als últims esdeveniments ocorreguts en l’últim episodi de la setena temporada? Moltes preguntes que esperem, tinguin resposta en una última i vibrant temporada. Desitgem que el seu final estigui a l’alçada de la sèrie!

Podreu trobar totes les temporades de Dexter, al catàleg.

I si una sèrie acaba… n’hi ha d’altres que podeu començar…

Si, després d’una sèrie tant sanguinolenta, us bé de gust començar una amb més fantasiosa, us recomanem veure la primera temporada d’Érase una vez, una sèrie fantàstica i emocionant amb uns personatges molt coneguts.
YouTube Preview Image
Què passaria si els personatges dels contes infantils estiguessin atrapats en un poble a la vida real? A Érase una vez existeix una ciutat a Maine on tots els personatges de conte que coneixem estan atrapats entre dos mons. Van ser víctimes d’una poderosa maledicció de la Reina Malvada de la Blancaneus, que els va enviar a un poble anomenat Storybrooke (conte trencat en anglès). Ells, però no recorden qui són ni com han arribat aquí, i porten una vida simple i mortal. Cap d’ells pot abandonar el poble i es troben sota la influència d’una Reina Malvada que exerceix d’alcaldessa del poble.

Font: www.antena3.com

Font: www.antena3.com

Com en tot conte de fades, sempre hi ha algun bri d’esperança… L’Emma Swan, filla de la Blancaneus i del Príncep Encantador, va ser salvada del malefici pels seus pares el dia del seu naixement i ella i només ella, pot trencar l’encanteri quan compleixi 28 anys, retornant així la identitat dels personatges i el seu desitjat final feliç. L’únic problema és que ella tampoc recorda res, viu una vida solitària fent de caçarecompenses i no ha tingut una vida fàcil. Òrfena des del dia del seu naixement, l’Emma va passar per nombroses cases d’acolliment i en cap es va sentir estimada. L’Emma va acabar sent mare molt jove, i va prendre la decisió de donar al seu fill Henry en adopció. I és precisament en Henry qui desencadena tota la història. Gràcies a un llibre de contes que li va donar la seva mestra d’escola (i també àvia) la Blancaneus, reconeix la connexió entre els habitants del poble i els personatges de contes, i decideix anar a cercar la seva veritable mare. L’Emma, sorpresa al retrobar el seu fill, decideix retornar-lo a la seva mare adoptiva, la Reina Malvada, i instal·lar-se a Storybrooke durant una temporada. Just en aquell moment, les manetes del rellotge del poble, abans parades, comencen a moure’s… Podrà l’Emma trencar la maledicció?

Un tret interessant d’aquesta sèrie és veure quina relació hi ha entre els diferents personatges dels contes i a quines feines es dediquen en el seu nou món: saber que la Blancaneus és mestra d’escola i és la millor amiga de la Caputxeta Vermella, que aquesta última és cambrera i amaga un gran secret, que el nan rondinaire abans es deia nan somiador, que el caçador ara és el sheriff de la ciutat, que la Bella està enamorada d’una bèstia anomenada Rumpelstiltskin, i a mesura que avança la sèrie anem trobant molts altres personatges, que tenen també una història original. Divertides i sorprenents connexions entre els contes, molt ben trobades que fan que la sèrie et mantingui expectant. Esperem que us agradi!

Podreu trobar la primera temporada al catàleg.

Text: Guida Llamas Bea

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat