Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

Per conèixer una mica més a Aina Li…..

20 de juny de 2016

coventry garden-guanyadoraEl passat 19 d’abril a la Biblioteca Districte 5 vam tenir el plaer de poder conversar amb la joveníssima Aina Li, autora del super vendes El Noi del bus, una novel·la juvenil que va aparèixer la tardor passada i que ha trencat tots els esquemes.

000065717_1_aina_li_201605111226

Aina Li

L’Aina, de manera molt distesa va explicar que l’obra surt d’un blog personal anomenat Històries Trobades (on hi escrivia un post cada dia i que, després de rebre el consell per part del seu entorn que havia de publicar-lo en format llibre, va decidir presentar-lo a Fanbooks (del grup Planeta) i li van dir que sí a la primera!

A la presentació, que va ser molt distesa i agradable, vam comptar amb la presència de l’escriptor i crític literari Xavier Serrahima, conductor de dos clubs de lectura a les biblioteques públiques de Terrassa.

L’Aina Li és una estudiant terrassenca de només 15 anys que actualment cursa el Batxillerat Científic. Avui presentem el seu primer llibre, El Noi del bus (Fanbooks, 2015), que té els seus orígens en un blog d’internet, on hi va començar a escriure un capítol diari d’una història d’amor. El llibre ha superat totes les previsions i s’ha convertit en un super vendes, de manera que des de les biblioteques públiques de Terrassa ens omple d’orgull que hagi acceptat la invitació per tal de venir-lo a presentar aquí a la Biblioteca del Districte 5. Volem aprofitar que et tenim avui aquí per saber més coses sobre tu i sobre aquesta història tan bonica que ens expliques en aquesta novel·la. Benvinguda Aina!

aina li 2

Marc Vilallonga, director de la biblioteca del districte 5, amb Aina Li i Xavier Serrahima, durant la presentació d’El noi del bus a la bd5.

Comptem també amb la presència del també escriptor terrassenc Xavier Serrahima. És autor de diversos llibres que han estat premiats, alguns per a públic infantil com Les Amigues, també n’ha escrit de poesia, com Engrunes d’hores i El Vent dels dies. També ha realitzat adaptacions, com L’Ase d’or, i al 2015 va publicar el seu darrer llibre, la novel·la Al pic de l’hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre. És conductor de diversos clubs de lectura a Terrassa (dos d’ells a les biblioteques dels districtes 5 i 6 i un altre a la llibreria La Temerària). Participa habitualment amb les seves ressenyes i anàlisis de novetats literàries al Suplement de Cultura d’El Punt Avui i a Núvol.com (diari digital de cultura en català). En Xavier, com a escriptor i crític literari experimentat, arrodonirà aquesta presentació que esperem que us agradi. Bona tarda i benvingut Xavier!

Us hem seleccionat unes quantes preguntes que el públic assistent li va formular a l’autora:

– A quines hores escrivies? Als vespres.
– Has pogut alternar el temps per escriure amb els estudis? sí, tot i que costa una mica.203884_portada_el-noi-del-bus_aina-li-de-la-casa-gali_201506251751
– La teva família sabia el que portaves entre mans? No ho sabien. Què van dir quan ho van saber? Van tenir una sorpresa molt agradable.
– El llibre té històries paral·leles que s’acaben trobant i les peces encaixen: tenies pensada la novel·la abans d’escriure-la o t’anava sortint a mesura que anaves escrivint? M’anava sortint a mesura que escrivia i al final, tot i que l’editorial va acabar fent alguns retocs al final per polir-la.
– Per què un autobus i no un tren? Perquè la gent s’hi sent més identificada i hi ha molts més llocs on hi arriba el bus i no el tren.
– Et sents identificada amb la Di? No, tot i que els personatges tenen trets de les meves amistats.
– Els dos protagonistes de la història, el Joan i la Di, semblen predestinats: creus en el destí? Sí que hi crec.
– Llegint el llibre veiem que hi ha molts elements de comunicació entre els joves impensables fa uns anys: “La Mary va escriure durant set minuts. Finalment, a la Di li va aparèixer un paràgraf gegant a la pantalla”. O bé “Segurament t’obrirà avui per quedar”. Sense whatsapp creus que podries haver escrit una novel·la així? Sí, perquè si l’hagués escrit anys enrere ho hauria adaptat a la tecnologia del moment (SMS, etc.)
– Com es presenta aquest Sant Jordi? Hauràs de fer gaires “bolos”? Signaré llibres a la llibreria La Temerària.
– Tens pensat seguir escrivint i publicant més llibres? Sí és així, quan? Sobre quin tema? De moment he decidit parar i gaudir del moment. Més endavant ja veurem.

I per conèixer una mica més a l’Aina hem fet aquesta video-entrevista, que esperem que us agradi:

YouTube Preview Image

L’Aina s’estava llegint quan li vam fer l’entrevista L’art de ser normal, una novel·la juvenil de Lisa Williamson, que tracta sobre el tema de la transsexualitat. Un dels clàssics referents de l’Aina és El vigilant en el camp de sègol de J.D Salinger. Ho trobareu  tot això, per descomptat a les biblioteques.

Fitxa del llibre:

Títol: El noi del bus

Autoria: Aina Li

Editorial: Fanbooks

ISBN: 9788416297467

Més….Llegeix el primer capítol 

Recomanació de la Marta Martí, bibliotecària de l’àrea Infantil de la biblioteca central de Terrassa, el desembre passat en el mateix biTer.

Recomanació a la biblioteca virtual: http://bibliotecavirtual.diba.cat/els-bibliotecaris-recomanen#

I recomanat especialment per a adolescents que els hi agradin les històries una mica ensucrades, tipus Blue Jeans.

Si en voleu saber una mica més:

-Entrevista de Xavier Serrahima a Aina Li al Núvol. El Digital de Cultura

 

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat