Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

El Castanyer d’en Cuc, trobant natura descomunal al Montseny

8 d'agost de 2016

escampem2-1

castanyer2

Castanyer d’en Cuc

Aquest castanyer és considerat l’arbre de més perímetre de Catalunya (perímetre de la base del tronc: 20,66 m) i la seva alçada: (24,17 m). Arbre monumental que havia estat habitat per un carboner que hi tenia un llit, taula, seients i fins i tot una llar de foc on encara és visible el sutge de la xemeneia.

Recorregut:pont2canoves

Agafem la C-17 direcció Vic fins a la Garriga, i trenquem per la BP-5107 direcció a Cànoves (Vallès Oriental). Accedim a la ruta a través del poble de Cànoves (364 m d’alçada), des d’allà seran 21,8 km (unes 3 h) es pot aparcar més amunt gairebépont3canoves a tocar del Pantà de Vallforners als Dos Torrentons, hi ha un aparcament previ a la Masia de Can Domènech; però llavors potser et fan pagar 3 euros per accedir-hi. Si comences abans trobes molts ponts que van atravessant la riera de Vallforners o de Cànoves, i la ruta s’allarga 4 o 5 km més. Ruta d’un 7 km, es pot fer circular o tornant pel mateix camí. Els rètols ens porten fins el Pantà de Vallforners, amb una forta ascenció per arribar-hi. La pujada continua per la baga fins la Font de les Acàcies a peu de pista. Després de creuar un sot la pista pren direcció llevant. Primer trobem a l’esquerra l’indicació al 

embassamentvallforners

Pantà de Vallforners

Sant Salvador de Terrades

1. Sant Salvador de Terrades, Extret de: “El Castanyer Gros d’en Cuc-Vallforners”. Dins: Esgarrapacrestes. [en línia] . [consulta el 6/08/2016]. Disponible a: <http://esgarrapacrestes.blogspot.com.es/2013/04/el-castanyer-gros-den-cuc-vallfornes.html>

Castanyer del cuc; i tornant a la pista un xic més endavant la indicació cap a la Casa del Bosc o Can Cuc de la Muntanya, que des 2011 és un hotel. Si es fa la ruta circular arribes a Sant Salvador de Terrades, capella neogòtica. “De l’antiga capella de Sant Salvador, ja citada el segle XIII, només en queden els fonaments just davant la nova capella, que s’edificà cap el 1930. Obra de l’arquitecte Josep Maria Pericas, fou construïda amb una clara inspiració modernista”.1.

Bibliografía:

 

montsenyalpinamontseny51

 

 

curiositatsnaturals

millorsracons

Webs:

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Etiquetes: , , , , ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat