Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

8 de març: 8 llibres d’esport escrits per dones

8 de març de 2017

 

Avui és 8 de març: Dia de la Dona i, com cada any, se’ns gira feina.

Fa pocs dies l’eurodiputat polonès Janusz Korwin Mikke acusava les dones de ser “més febles, més petites i menys intel·ligents” que els homes i que per tant han de cobrar menys. L’eurodiputada basca Iratxe García el replicava dient que ella ve a defensar a les dones europees d’homes com vostè”.

Per celebrar el Dia de la Dona i combatre el masclisme de l’eurodiputat us oferim una selecció de llibres escrits per dones esportistes i que formen part del Fons de Coneixement i Esport de la Biblioteca districte 5 de Terrassa.

En aquesta selecció hi trobareu novel·la històrica, manuals i testimonis escrits en primera persona, un llibre d’escacs i un interessant estudi sobre la cobertura informativa que van rebre les dones esportistes durant els jocs olímpics de Londres, l’any 2012.

 

La noia que corre de Carrie Snyder

La protagonista d’aquesta novel·la participa en els jocs olímpics d’Amsterdam, 1928, els primers jocs olímpics en que les dones podien participar en la prova de vuit-cents metres.

 

Córrer per ser lliure de Núria Picas

Bombera de la Generalitat de Catalunya i Campiona de la Copa del Món d’Ultratrails l’any 2012.

 

Qui té la voluntat té la força de Laia sanz

Laia Sanz ho ha guanyat gairebé tot en el món del motor i pels seus mèrits va ser guardonada com a millor esportista catalana l’any 2012.

 

Ni tan alt ni tan difícil de Araceli Segarra

La primera dona española en pujar al cim de l’Everest.Va col·laborar en el rescat dels alpinistes en els tràgics accidents de l’any 1996.

 

Ajedrez para niños de Sabrina Chevannes

Sabrina Chevannes és Mestre Internacional Femenina d’escac, va participar a l’Olimpíada d’Escac de Tromsoe, l’any 2014, i és directora de la London Academy of Chess and Education institució que desenvolupa tasques de difusió de l’escac.

 

De què fuges, qui et persegueix? d’Empar Moliner

Empar Moliner explica com l’esport ha canviat la seva vida en aquest relat emocionant que molt aviat arribarà a les prestatgeries de les biblioteques de Terrassa.

 

Correr embarazada. Una carrera de nueve meses

Baena Reyes, Mª Luisa

Sembla impossible que una persona embarassada pugui córrer però en aquest llibre es donen les pautes perquè la mare  pugi practicar aquest esport durant la gestació del nadó.

 

Las mujeres deportistas en la prensa: los juegos olímpicos de Londres 2012 de Begoña Sanz (Coordinadora). Miren Berasategi. María J. Korkostegi. Ana Recalde.

Els Jocs Olímpics de Londres (2012) van rebre el sobrenom de “els jocs de les dones” perquè en tots els esports i a totes les delegacions hi va haver representació femenina. En aquest llibre quatre autores investiguen si la cobertura mediàtica dels jocs olímpics va ser paritària.

 

Al Fons de Coneixement i Esport hi trobareu molts més llibres d’esport escrits per dones, pregunta’ns sobre el tema al taulell d’informació.

Per acabar, us deixem un vídeo amb les intervencions de  Janusz Korwin Mikke i Iratxe García: podeu treure les vostres pròpies conclusions.

YouTube Preview Image
Croll

Hola, sóc en Raül i m’agrada molt fer recomanacions. Veuràs que en faig de cinema, música, novel·la… però sobretot d’esport.

Veure les meves aportacions

Compartiu!
 • Delicious
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  BCT xarxa

  Biblioteca pública de Terrassa
  Passeig de les lletres, 1
  08221 - Terrassa
  Telf. 937 894 589
  Mail: bctxarxa@terrassa.cat