L’entitat ha valorat les aportacions de la ciutat a les comissions de treball.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha esdevingut membre del Consell Mundial de l’associació internacional Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). L’assemblea general de l’entitat ha ratificat la proposta de la presidència durant la cimera mundial de líders locals i regionals celebrada a Rabat (Marroc). 

Ciutats i Governs Locals Units és la principal entitat internacional de governs locals i regionals i compta amb 140 estats membres. La xarxa es va constituir el 2004 com a resultat de la fusió de dues entitats històriques, creades a principis del segle XX. Els objectius de l’entitat són enfortir el paper formal dels governs locals com un dels pilars del sistema internacional de presa de decisions, estimular l’acció local a favor del desenvolupament, promoure governs locals i regionals forts i eficaços i impulsar la innovació en la governança local.

 El Consell Mundial és un dels òrgans de govern de l’entitat, juntament amb l’executiu, les seccions regionals i les comissions. Aquest òrgan està format per 330 membres d’arreu del món, que poden ser representants d’associacions de governs locals o membres directes. Jordi Ballart serà un dels membres directes d’aquest organisme.

 Terrassa és membre de CGLU des de la seva fundació el 2004 i ja pertanyia, des dels anys 90, a una de les entitats precedents. Actualment és present a les comissions de Descentralització i Autonomia Local, Cooperació al Desenvolupament i Diplomàcia de les Ciutats, Inclusió Social, Democràcia Participativa i Drets Humans, i a la Comissió interregional Mediterrània. La presidència ha valorat les aportacions fetes per Terrassa a la tasca d’aquestes comissions per a proposar l’alcalde de la ciutat com a membre directe del Consell Mundial.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *