La desocupació juvenil és un dels reptes més importants al qual els polítics europeus han de fer front. L’any 2014 es van comptabilitzar 24 milions de persones desocupades de les quals 5 milions eren joves menors de 25 anys. Si es té en compte que el 75% de la població resideix a les ciutats, perquè no traslladar més competències en temes d’ocupació a les administracions locals?

Des de Eurocities es va fer una declaració el passat 24 de febrer en la que es posava de relleu la necessitat d’apoderar a les administracions públiques locals per poder fer d’elles  instruments útils i necessaris per fer front a la desocupació.

Durant la declaració, el vicepresident Daniël Termont, va posar de manifest la urgència de trobar una solució ràpidament per acabar amb aquesta situació. Va parlar del risc de “perdre una generació sencera”, argumentant que la desocupació juvenil no només té conseqüències devastadores per l’economia, sinó que també les té a nivell social, actual i futur.

Com a solució, des d’EUROCITIES es demana l’assignació de més recursos als poders locals, avisant dels riscos que una solució tardana pot tenir.

Si voleu accedir a la declaració sencera: http://nws.eurocities.eu/MediaShell/media/EUROCITIES%20declaration%20on%20work.pdf

moscovici work declaration

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *