El Servei de Relacions Europees i Internacionals, en representació del Grup de Treball d’Àrees Metropolitanes de la xarxa EUROCITIES, va participar en la jornada European Metropolitan Authorities (EMA) que va tenir lloc el passat divendres 13 de Març a Barcelona. La trobada, organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va agrupar representants polítics de 15 ciutats pertanyents a 10 països (Viena, París, Brussel·les, Torino, Bologna, Toulouse, Oporto, Rennes, Lille, Marsella, Liverpool, Varsòvia, Oslo, Novi Sad i Barcelona).

Durant la jornada, els diferents representants van debatre sobre els models de governança, la col·laboració entre metròpolis i la competitivitat territorial. També es va aprovar la “Declaració de Barcelona 2015”, un manifest de 10 punts on queda recollida la voluntat de l’AMB que pretén que aquestes jornades es puguin celebrar periòdicament a diferents punts d’Europa. En la declaració s’advoca per la col·laboració entre metròpolis, l’intercanvi de bones pràctiques i una petició a la Unió Europea de tracte diferencial en la gestió de recursos del pressupost europeu 2014-2020 i post 2020.

 B_9zrU9W8AANep-

Per a més informació sobre la declaració: http://www.amb.cat/documents/11696/1118960/EMA_PropDecl_CAT.PDF/3f1b3c98-1eb8-48c0-bbc9-f090293650ab


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *