Terrassa ha rebut un premi de la primera edició de “Municipis amb Europa”, una iniciativa de la Direcció Internacional de la Diputació de Barcelona que reconeix la trajectòria europeista dels municipis i entitats de caràcter municipalista de la demarcació de Barcelona. Amb aquest premi es vol posar en valor la tasca que es desenvolupa a escala local per fer present, donar a conèixer i aprofitar les oportunitats que ofereix Europa als municipis de Barcelona i els seus ciutadans.

Des de l’any 2002 l’Ajuntament de Terrassa disposa d’un Servei de Relacions Europees i Internacionals amb l’objectiu d’apropar el procés d’integració europea a la ciutat tot incentivant la seva participació i posicionament en l’escena internacional, tant a través dels programes i iniciatives comunitàries, fomentant les relacions amb organismes europeus i internacionals.

Terrassa ha mantingut un compromís internacionalitzador que li ha permès optar a un ampli ventall de beneficis a través dels anys, l’accés als fons europeus, i l’intercanvi d’experiències a través dels diferents contactes dins i fora de la Unió Europea.

L’Ajuntament de Terrassa treballa conjuntament amb altres actors del territori per impulsar projectes i obtenir finançament europeu i per tenir una major presència i participació en el debat i presa de decisions del procés de construcció europea, participant en plataformes, xarxes europees i fòrums internacionals.

Pel què fa a la comunicació i la sensibilització ciutadana, destaca l’organització de diverses activitats per apropar el procés d’integració europea a la ciutadania: Dia d’Europa, Curs d’Estiu sobre la UE, conferències i taules rodones al voltant de l’any Europeu i d’altres temàtiques d’interès actual amb experts de la UE.

 la foto


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *