Amb motiu de la celebració dels actes sobre EUROPA d’enguany a Terrassa, el dimarts 12 de maig a les 20:00 hores tindrà lloc el passi de la pel·lícula premi LUX 2014, Ida, de Pawel Pawlikowski, al Cinema Catalunya. L’entrada és lliure amb aforament limitat.

Aquest cicle de cinema europeu és una iniciativa del Servei de Relacions Europees i Internacionals i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Des del 2007, el Parlament Europeu atorga cada any el Premi LUX de cinema a pel·lícules que, a través de les seves històries, contribueixen al debat públic europeu, tractant assumptes com la solidaritat, la crisi econòmica, la immigració, la justícia, les llibertats públiques o els drets fonamentals. En la sessió plenària de novembre, a Estrasburg, el president de l’Eurocambra anuncia el nom de la guanyadora i atorga el premi LUX en una sessió solemne.

El premi també té per objectiu ajudar a la distribució de les produccions europees. El Parlament Europeu finança el subtitulat de la pel·lícula guanyadora a les 24 llengües oficials de la Unió Europea, l’adaptació de la versió original per a invidents o persones amb problemes auditius, així com la producció a cada Estat membre d’una versió de 35 mm o el seu llançament en format DVD.

ida_web


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *