El dimarts 7 de juliol va tenir lloc la segona sessió del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea que organitza anualment el Servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa.

En aquesta ocasió la ponent va ser la Sra. Mireia Canals, secretària general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, que va parlar sobre les estructures de cooperació a la UE i en concret del cas de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d’octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre l’Aragó (sense participació actual), Catalunya, les Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. L’objectiu és crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori, i contribuir a la construcció d’una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.

La ciutat de Terrassa, a través del servei d’Universitats, pertany a l’Eurocampus, un projecte de l’Euroregió Pirineus Mediterrània enfocat a la creació del campus universitari més gran d’Europa i que constitueix el 7é campus del món, capaç de reunir més de mig milió d’estudiants, 45.000 investigadors i 87 centres d’educació superior.

Mireia Canals_CURS UE

 

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *