En el marc de la COP21 a Paris, el 12 de desembre 195 països van arribat a un acord universal i vinculant per lluitar contra l’escalfament global.  Es tracta del primer acord multilateral del segle XXI i estableix un el límit de l’escalfament global per sota dels 2ºC.

Les claus del Pacte de París:

Ambició: Els governs van acordar un objectiu a llarg termini per mantenir l’augment de la temperatura global per sota dels 2ºC i l’acord de París marca el camí per aconseguir aquest objectiu. A més també van acordar impulsar els esforços per limitar l’augment de la temperatura a 1,5ºC sobre els nivells preindustrials.

Compromís: per assolir aquests objectius, els governs van acordar reunir-se cada 5 anys per establir objectius més ambiciosos requerits pels científics. A més a més, els governs també van acceptar informar-se mútuament i informar la ciutadania sobre com s’estan implementant els passos a seguir per assolir els objectius marcats per garantir la transparència de l’acord.

Solidaritat: la Unió Europea i altres països desenvolupats continuaran donant suport a l’acció climàtica per reduir les emissions i perquè els països en vies de desenvolupaments siguin més resistents a l’impacte del canvi climàtic

PARIS2015

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *