El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Flores, va presentar en roda de premsa la participació de Terrassa en el projecte de les Ciutats Pilot de l’Agenda 21 de la Cultura, el primer document amb vocació mundial que aposta per establir les bases d’un compromís de les ciutats i els
governs locals per al desenvolupament cultural.

També van intervenir la directora del Servei de Cultura, Pietat Hernández, i el responsable de la Comissió de Cultura de la xarxa CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), Jordi Pascual, que van explicar els objectius i accions a desenvolupar d’aquest projecte europeu en el marc de la implementació del Llibre Blanc de la Cultura, per potenciar la projecció exterior de la ciutat i la seva ambició de ser capital cultural.

Es tracta d’un projecte impulsat per la Comissió de Cultura de CGLU i Culture Action Europe, que ens permetrà treballar de forma transversal amb els agents públics, privats i de la societat civil en el marc de la governança de la cultura.

Durant tres anys, Terrassa conjuntament amb d’altres ciutats europees com Gabrovo (Bulgària), Galway (Irlanda), Esmirna (Turquia), Lisboa (Portugal), Namur (Bèlgica), Swansea (Gal·les – Regne Unit), Maastricht (Holanda) i Timisoara (Romania), participaran en un procés d’aprenentatge entre iguals, es beneficiaran dels coneixements sobre el paper de la cultura en les ciutats sostenibles i dissenyaran noves aproximacions relacionades amb aquest tema.

 

pilot_2016-terrassa-CAT

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *