El dia 1 de març el tinent d’alcalde delegat de Relacions Europees i Internacionals, Amadeu Aguado, s’ha reunit amb el secretari general de CGLU – Ciutats i Governs Locals Units, Josep Roig, per establir noves línies de col·laboració en l’àmbit internacional.

Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) és l’organització mundial de governs locals i regionals, així com de les seves associacions representatives. Va ser creada l’any 2004, quan les autoritats locals i regionals de tot el món van decidir dotar-se d’una organització paraigua que facilités la seva representació política en l’escena internacional.

CGLU està present en 140 dels 192 estats membres de les Nacions Unides i compta amb més de 1.000 ciutats i 155 associacions nacionals entre els seus membres directes. La seva seu mundial està a Barcelona. Des de setembre de 2011 és dirigida per Josep Roig, secretari general de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), amb anterioritat secretari general de Metropolis.

L’objectiu de la CGLU és representar als governs locals i regionals davant la comunitat internacional exposant els seus interessos i contribuint amb la seva experiència local als reptes de l’agenda global. Així mateix, CGLU fomenta l’aprenentatge, intercanvi i el diàleg entre governs locals com a instrument per promoure el progrés, la democràcia i la pau.

Terrassa és membre de CGLU des de la seva fundació el 2004 i ja pertanyia, des dels anys 90, a una de les entitats precedents. Actualment és present a les comissions de Descentralització i autonomia local, Inclusió Social, Democràcia Participativa i Drets Humans, Comissió de Cultura i a la Comissió interregional Mediterrània. Des de l’octubre de 2013, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, és membre del seu Consell Mundial. Després de la reunió s’ha acordat seguir el treball en aquestes comissions i impulsar les activitats de forma transversal des dels diversos serveis municipals.

cglu_0

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *