Terrassa, en representació del Sistema Urbà, va participar al Fòrum de Cultura de la xarxa EUROCITIES del 16 al 18 d’Octubre a Gdansk (Polònia), amb una presentació de la ciutat  i el seu Llibre Blanc de la Cultura. La intervenció va tenir lloc en el marc d’una  sessió sobre els nous models de governança i els nous rols de les administracions locals.

La intervenció va consistir en una presentació de la ciutat de Terrassa en línies generals, amb alguns exemples de potencialitats del seu sector cultural, així com el procés emprat en la redacció del Llibre Blanc.

La presentació va generar interès a la resta de ciutats europees,  que van preguntar sobre determinats aspectes organitzatius del procés de redacció del Llibre Blanc i sobre el Consell Municipal de Cultura i de les Arts.

Altres ciutats estan aplicant estratègies similars, amb la participació de la ciutadania.

També es van discutir les noves tendències en estratègies culturals de les ciutat, i els reptes en  la implementació de noves polítiques i estratègies culturals.

_______________________________________________________________________________________

EUROCITIES és la xarxa de les principals ciutats europees. Fundada el 1986, la xarxa compta amb 132 ciutats grans de 30 països europeus. EUROCITIES facilita una plataforma per a les seves ciutats membres on compartir coneixements i idees, intercanviar experiències, analitzar problemes comuns i desenvolupar solucions innovadores, a través de diferents Fòrums, Grups de Treball, Projectes, activitats i esdeveniments.

Terrassa i el seu sistema urbà, integrat pels municipis de Castellbisbal, Matadepera, Rellinars,Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls i amb una població de més de 430.000 habitants, és membre en ple dret de la xarxa EUROCITIES des de gener de 2009.

_________________________________________________________________________________________


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *