La Comissió Europea ha aprovat un projecte titulat “Dinamisme Espacial i Planificació Estratègica en les àrees metropolitanes”, finançat pel programa europeu ESPON, en el qual hi participarà el Servei d’Urbanisme de l’Ajuntament de Terrassa.

El passat mes de març la ciutat de Terrassa conjuntament amb un consorci format per 10 ciutats europees (liderant la ciutat d’Oslo) i les seves àrees metropolitanes varen enviar la candidatura per participar a la convocatòria per a Projectes d’Anàlisi d’Objectius (Targeted Analyses) del Programa ESPON 2020.

L’oportunitat per a la participació en aques projecte va sorgir gràcies al treball que  realitza el Sistema Urbà de Terrassa dins el grup de treball d’Àrees Metropolitanes del Fòrum de Desenvolupament Econòmic de la xarxa EUROCITIES.

El programa financia l’estudi dels territoris que hi participen a través de la Universitat d’Oslo (Noruega) que editarà una metodologia de treball d’acord a l’anàlisi que hagi efectuat dels diferents territoris, el seu grau de col·laboració territorial sobretot a nivell de Planificació Urbana i Planejament Territorial de Serveis.

Terrassa podrà beneficiar-se així d’aquest estudi i dels intercanvis amb d’altres ciutats en relació a
la gestió de les àrees funcionals i dels sistemes metropolitans a nivell d’urbanisme, planificació
urbana i cooperació entre els territoris.
Les ciutats europees participants en aquest projecte juntament amb Terrassa són: Oslo (Noruega),
Brussel·les (Bèlgica), Lille i Lió (França), Zurich (Suïssa), Brno i Praga (República Txeca), Viena
(Àustria) i Torino (Itàlia).

Més informació: https://www.espon.eu/

esponimage

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *