Els dies 17 i 18 d’octubre una delegació de ciutats europees van realitzar una visita d’estudi a la ciutat de Terrassa en el marc del projecte europeu CASCADE.

La delegació estava formada per representants dels departaments de Medi Ambient i Mobilitat Urbana de les ciutats de Burgas (Bulgària), Sunderland (Regne Unit) i Tartu (Estònia), que van tenir l’oportunitat de conèixer les polítiques de mobilitat que s’han implementat a Terrassa des de l’any 2003 i com s’està treballant el nou Pla de Mobilitat Urbà Sostenible.

El Servei de Relacions Europees i Internacionals va participar en la sessió de benvinguda de la delegació, amb una presentació de la ciutat, l’organització municipal i les actuals polítiques de mobilitat.

Tanmateix, també es van organitzar visites tècniques a la Rambla d’Ègara, a l’oficina de Mobilitat i als punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

_____________________________________________________________________________________

L’Ajuntament de Terrassa està participant en el projecte CASCADE conjuntamente amb d’altres 19 ciutats europees amb l’objectiu d’avançar en els objectius de la Unió Europea per a l’any 2020 en l’àmbit de l’energia i el canvi climàtic. Amb aquesta iniciativa es pretén optimitzar el treball en xarxa i potenciar l’intercanvi de bones pràctiques entre els socis participants per assolir una mobilitat més sostenible

El CASCADE pretén impulsar a les ciutats el desenvolupament dels PAES, els plans ambientals d’energia sostenible, que van néixer amb els pactes d’alcaldes. Aquests pactes van ser signats per més de 4.600 signataris arreu dels països de la Unió Europa per aconseguir que l’any 2020 tinguéssim ciutats menys contaminades i més eficients i independents des del punt de vista energètic. Es vol reduir un 20% les emissions de CO2 abans del 2020.

_______________________________________________________________________________________
 

 

About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *