La incidència en l’àmbit internacional des del món local és una realitat cada cop més palpable. És per això que l‘Ajuntament de Terrassa va estar representat, a través del seu Servei de Relacions Europees i Internacionals, en una jornada formativa que el passat mes de desembre va impulsar el CIDOB (Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona) juntament amb l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona). La jornada va debatre sobre tendències i propostes internacionals des de l’àmbit local, amb l’objectiu d’informar i debatre sobre les línies de treball actuals de l’àmbit internacional vistes des de la perspectiva dels municipis. A la proposta formativa hi van participar 25 persones, que van compartir les seves respectives experiències sobre com la realitat internacional i local s’interrelacionen.

El director de l’Àrea d’Internacional i de Cooperació, Oriol Illa, va obrir la jornada, que va comptar amb experts i investigadors del CIDOB, com Anna Ayuso, que va exposar els lligams entre el pacte d’Amsterdam sobre l’agenda urbana europea i l’agenda post-Habitat III, a més dels reptes i implicacions que això tindrà per als governs locals.

Per la seva banda, Luigi Carafa i Eckart Woertz van tractar les conseqüències del canvi climàtic per a l’agenda de les ciutats i el seu paper per fer-hi front.

Així mateix, Eduard Soler, va explorar com la conflictivitat afecta les ciutats de la Mediterrània i les possibles estratègies de resiliència per a elles i la seva ciutadania. I en aquesta línia, Blanca Garcés va posar en evidència la descoordinació entre les polítiques estatals i locals pel que fa l’acollida de persones refugiades a la Mediterrània, donat que les polítiques d’asil són competència estatal, tot i que es produeix eminentment a nivell local.


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *