La regidora de Medi Ambient, Eva Herrero, participa en una trobada del projecte CASCADE a Eindhoven per presentar el Pla d’Acció d’Energia Sostenible als participants de Venècia, Brighton, Hove, Rzeszow i Eindhoven.

Aquest Pla es va aprovar, l’any 2009, en el marc del Pacte dels Alcaldes per la reducció d’un 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Després de tres anys de l’aprovació del Pla, s’han desenvolupat un nombre important de mesures, com la instal·lació de calderes de biomassa, la millora de l’eficiència de l’enllumenat públic interior i exterior, i la compra de vehicles elèctrics. Destaca també la tasca feta els dos darrers anys en l’àmbit de l’estalvi energètic en els edificis municipals.
La trobada, que té lloc dimecres 23 i dijous 24 d’octubre, compta amb la participació de ciutats europees que treballen per l’eficiència energètica i les energies renovables, organitzada en el marc del projecte europeu CASCADE.

El programa de la trobada inclou la visita a una planta de biomassa que dóna servei a tot un barri; a l’antiga fabrica Philips, que s’està transformant en una zona residencial amb criteris de sostenibilitat ambiental i energètica; i a diverses empreses d’energia solar i fotovoltaica del Campus d’alta tecnologia d’Eindhoven. També es farà un intercanvi d’experiències amb la cooperativa local Green Energy Tomorrow, una agrupació de particulars que volen invertir en energies renovables.

_______________________________________________________________________________________

El projecte CASCADE pretén inspirar millores en l’aplicació de polítiques d’energia sostenible a les ciutats europees grans i mitjanes, a través de la creació de xarxes i de l’aprenentatge mutu en una gestió de l’energia més sostenible. L’àmbit d’actuació se centra en l’eficiència energètica en edificis i barris; les fonts d’energia renovables i la generació d’energia per distribuir als domicilis; i l’energia en el transport urbà. El projecte es va començar a desenvolupar el 2011 i finalitzarà l’any vinent. Eindhoven és una ciutat amb moltes similituds amb Terrassa, i per això els promotors de la trobada han decidit convidar la nostra ciutat. Es tracta d’un nucli urbà de 216.157 habitants i 88 km² de superfície, amb un important passat industrial, que en les darreres dècades ha impulsat una important reorientació econòmica marcada per uns clars objectius en matèria ambiental i energètica.

________________________________________________________________________________________


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *