Malta assumeix des d’aquest mes de gener la presidència del Consell de la Unió Europea, pel que serà responsable d’organitzar i presidir les reunions del Consell, així com d’intervenir a l’hora de resoldre dificultats polítiques de negociació entre els estats membres. Aquesta presidència té un caràcter rotatori des dels inicis del procés d’integració l’any 1952. Malta, doncs, assumeix aquesta presidència fins el 30 de juny, culminant així el període de presidències del trio format per Holanda, Eslovàquia i Malta.

Les prioritats de la nova presidència en els diferents àmbits d’actuació de la UE són les següents:

  1. Immigració: Reforçar i reestructurar el Sistema Europeu Comú d’Asil per distribuir els immigrants entre els estats membres de la Unió d’una forma més justa.
  2. Mercat únic: Es continuarà desenvolupant el Mercat Únic Digital de forma efectiva i alhora es completarà el  Mercat Únic Energètic.
  3. Seguretat: Reforçar la seguretat de la Unió s’ha tornat una de les prioritats en l’agenda europea. Malta apostarà per la diplomàcia efectiva juntament amb el Servei d’Acció Exterior Europeu.
  4. Inclusió social: Malta treballarà juntament amb la societat civil i els ciutadans per avançar en la igualtat de gènere i en els drets de les minories i els grups vulnerables.
  5. Política de veïnatge: Els països del Sud del Mediterrani estan enfrontant diversos reptes com ara conflictes armats, terrorisme, inestabilitat política i radicalització. Donades les conseqüències que aquesta inestabilitat pot tenir a les fronteres europees, la Presidència Maltesa es centrarà en reforçar el compromís de la UE en l’estabilització dels veïns del Sud.
  6. Aspectes marítims: La industria marítima és un sector en creixement que pot generar molts llocs de treball i grans oportunitats empresarials. Es treballarà perquè els mars que envolten Europa siguin competitius i sostenibles.

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *