El Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) és un acord de lliure comerç que s’està negociant des del 2013 entre la Unió Europea i els Estats Units. En cas de ratificar-se regularia gairebé la meitat (el 46%) de l’economia mundial, i des del principi no han deixat de sorgir veus a favor i en contra.

D’una banda, hi ha qui considera que milloraria l’accés als mercats a les empreses europees i americanes, a més de simplificar les reglamentacions tècniques i eliminar aranzels sense rebaixar el nivell de protecció, pel que s’incrementarà el comerç entre les dues regions. I de l’altra, hi ha qui assenyala que els productes nord-americans (entre ells, els transgènics) trobarien menys resistències en el mercat europeu, a més d’alertar de la possibilitat que una empresa pugui dur un estat davant d’un tribunal internacional per esquivar la legislació nacional, amb el risc que comporta fins i tot de qüestionar decisions democràtiques a favor de la salut de la població (amb exemples com els de companyies tabaqueres o d’energia nuclear). Altres dubtes sorgeixen sobre la pèrdua o no de llocs de treball que pot comportar o l’entrada de les empreses privades com a proveïdores de serveis públics.

Per tot això, des del Servei de Relacions Europees i Internacionals i des del Servei d’Activitats Econòmiques de l’Ajuntament de Terrassa es va veure necessari un acte per poder debatre el tema. L’acte comptarà amb la presència de tot un expert en la matèria, el cap de comunicació de la Comissió Europea a Barcelona, Mark Jeffery. 

ACTE: Quina política de comerç volem a la UE: TTIP a debat

LLOC I HORA: Sala d’actes Europa del Vapor Universitari de Terrassa (carrer de Colom, 114), a dos quarts de set de la tarda (18.30 h)

PONENT: Sr. Mark Jeffery, cap de comunicació de la Comissió Europea a Barcelona

INSCRIPICIONS: enviar un correu a internacional@terrassa.cat 

Cartell debat TTIP


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *