A finals d’aquest mes de març, la Comissió Europea acollirà l’inici de la tercera edició del Premi Capital Europea de la Innovació, per escollir la ciutat que acompanyarà Barcelona (2014) i Amsterdam (2016) en aquest exclusiu rànquing. Enguany, la nova Capital de la Innovació rebrà un premi d’1 milió d’euros per ampliar les seves activitats en aquest àmbit, mentre la segona i tercera classificades rebran cadascuna 100.000€. Es pot presentar la inscripció fins el 21 de juny de 2017. El concurs està obert a ciutats dels estats membres de la UE o països associats al programa d’investigació i innovació de la UE Horizon 2020; que tinguin més de 100.000 habitants, i que desenvolupin activitats innovadores iniciades després de l’1 de gener de 2016.

Des de l’Ajuntament de Terrassa, el capítol de la innovació s’està treballant de forma molt proactiva des de fa anys. Aquest mateix 2017, de fet, s’ha fet el lliurament de la primera edició dels Premis Muncunill a la Innovació, iniciativa amb l’objectiu d’apropar la innovació a la ciutadania, així com reconèixer la labor d’aquelles persones, entitats o empreses que han apostat per la innovació com a model integral i perquè aquesta sigui aplicable a la nostra vida quotidiana. En la primera edició del premi de la Comissió Europea, Terrassa ja va ser una de les 58 ciutats del continent candidates, sense oblidar la participació de la ciutat a xarxes com ara INNPULSO (de Ciudades de la Ciencia y la Innovación) i les associacions de parcs científics i tecnològics de Catalunya i Espanya (APTE i XPCAT). El Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, participat per l’Ajuntament, dóna suport, acompanyament i formació a l’emprenedoria i l’empresa innovadora en les diferents fases del cicle de vida a l’empresa.

Enllaç al web del premi a la Comissió Europea

 

 

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *