La Comissió Europa ha fet pública la convocatòria del programa Interreg Europe. El termini per presentar sol·licituds és el 30 de juny de 2017 i hi poden participar associacions, ajuntaments, cambres de comerç, diputacions, empreses públiques, fundacions, governs regionals, ONG, organitzacions empresarials i pimes.

Aquesta convocatòria vol donar suport a l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre actors regionals de tot Europa amb l’objectiu d’integrar lliçons apreses en altres mecanismes de cooperació territorial. Basant-se en les tres prioritats d’Europa 2020 (creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu), l’objectiu general que s’estableix és:

Millorar la implementació de les polítiques i programes de desenvolupament regional, especialment aquells orientats a la meta d’Inversió per al creixement i l’ocupació i Cooperació territorial europea, a través de l’intercanvi d’experiències.

Els objectius específics es centren en:

  • 1- Millorar la implementació de mesures de polítiques i programes de desenvolupament regional en l’àmbit d’infraestructures i capacitats del sector de la innovació i la investigació.
  • 2- En l’àmbit de les pimes, suport en el cicle de vida de l’empresa: desenvolupament, creixement i innovació.
  • 3- Transició a una economia baixa en carboni.
  • 4- Protecció i desenvolupament del patrimoni natural i cultural.

Interreg Europe cobreix tot el territori de la Unió Europea (28 estats membres), a més de Suïssa i Noruega. Els consorcis han d’estar formats per un mínim de 3 països, dels quals dos han de ser estats membres de la UE.

Lloc web d’Interreg Europe

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *