Una delegació del servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa visitarà abans de l’estiu la ciutat irlandesa de Galway per compartir i conèixer experiències sobre mobilitat sostenible. A través del servei de Relacions Europees i Internacionals, es va presentar fa uns mesos com a candidata a fer una visita d’estudi en el marc del programa Civitas Satellite. Civitas és una xarxa de ciutats centrada en aconseguir una millor qualitat de transport net i sostenible. Des que va néixer el 2002, de la mà de la Comissió Europea, Civitas ha implementat més de 800 mesures i solucions de transport urbà.

Bicicleta humana a la plaça Nova de Terrassa durant la Setmana de la Mobilitat del passat 2016

La candidatura es va presentar com a Sistema Urbà de Terrassa (xarxa d’onze localitats vallesanes, que opera com a àrea metropolitana a Eurocities). En ella, es va especificar la tasca de Terrassa en anys anteriors en el capítol de la mobilitat sostenible, posant com a exemples quatre projectes que, de fet, ja s’han compartit a Europa dins dels PIMMS Transfer Project, un projecte comunitari (sota el paraigua del programa Interreg) que promovia l’intercanvi de bones pràctiques entre regions. Aquests projectes eren:

  • Ambicia’t, el servei públic de bicicletes.
  • L’elaboració d’un mapa acústic de la ciutat amb accions per reduir el soroll.
  • Bicizoom: flota de bicicletes per a alumnes i professors del càmpus universitari de la UPC per enllaçar estacions de tren amb les facultats.
  • Autobús llançadora des d’estacions de tren fins a polígons industrials.

Terrassa també va detallar que el 2016 va aprovar el Pla de Mobilitat (2016-2021), i que té, entre d’altres, objectius com ara reduir en un 12% l’us de vehicle privat a la ciutat a partir d’un centenar d’accions, i incrementar l’us del transport públic, així com de la bicicleta i la millora de l’hàbit de caminar.

Imatge de la ciutat irlandesa de Galway

Per què s’ha aparellat Terrassa amb Galway? Els responsables del Civitas Satellite consideren que els interessos de la ciutat vallesana lliguen amb l’oferta de la irlandesa per explicar la seva estratègia de transport públic, la seva xarxa i la implicació de la ciutadania. Les dates de la trobada encara s’han de confirmar, però s’espera que es pugui dur a terme abans de l’estiu d’aquest 2017.

Autobús que uneix Galway amb Dublin

 

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *