L’Ajuntament de Terrassa, en representació del Sistema Urbà (que aglutina onze municipis vallesans), ha participat en les darreres setmanes en dos dels fòrums de la xarxa Eurocities. El primer, del 29 de març a l’1 d’abril, va ser el Fòrum de Cultura a Tallin, Estònia, mentre el segon, del de Desenvolupament Econòmic (EDF), del 24 al 26 d’abril a la localitat basca de Sant Sebastià.

Assistents al Fòrum de Cultura

EUROCITIES CULTURE FORUM (Tallin)

129 representants de 65 ciutats hi van ser presents. L’objectiu era compartir exemples d’estratègies innovadores en el desenvolupament cultural i creatiu a través de potenciar el partenariat i en els processos polítics. En el Fòrum també es va presentar com a objectiu el desenvolupament d’eines concretes i recomanacions per a la implementació de models innovadors per a una política de govern cultural i col·laborativa.

Així, algunes de les idees desenvolupades van ser:

  1. Desenvolupar formes innovadores de govern i partenariat que requereixen mentalitats obertes
  2. La ciutadania és l’experta, treballa amb ella!
  3. Compromís per finançar projectes on hi ha qualitat artística
  4. La inclusió (pensant en els joves i persones desfavorides socialment) és el repte més gran en els governs de participació
  5. Utilitzar les dades per millorar la política

 

Participants a l’EDF

ECONOMIC DEVELOPMENT FORUM (DONOSTIA)

La trobada a la localitat basca va servir per treballar per aconseguir que les ciutats siguin més innovadores a l’hora d’atraure talent, promoure emprenedoria, enfortir els ecosistemes d’innovació local i millorar el treball en la imatge de marca (city branding). Ciutats innovadores per a una Europa competitiva va ser el títol de la trobada. A més dels representants de les ciutats, a Donostia hi va haver l’oportunitat d’escoltar experiències d’organitzacions internacionals com la Universitat de Harvard, l’OCDE, la Comissió Europea, així com de compartir bones pràctiques entre ciutats en termes d’innovació, talent i emprenedoria.

En el cas de Terrassa, des del mes de gener d’aquest 2017, la ciutat té una de les dues vicepresidències del grup de treball de City Branding i Internacionalització, càrrec compartit amb la ciutat de Barcelona. En la reunió de treball d’aquest grup es va tractar la temàtica de com atraure negocis de fora de la Unió Europea.

 


About internacional

Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *